Lina Blixt portfolio

Kommunalarbetaren, 2021Lina BlixtKommunalarbetaren, 2021Illustration till novellen "Sorgesången", skriven av Jane Morén. Den handlar om Omar och Marianne som i sitt jobb möter de brutala konsekvenserna av pandemin. Publicerad i tidningen Kommunalarbetaren (nr 4, 2021).
"Vår blodiga historia - kalla kårar och maskeradbal", Triumf förlag 2021Lina Blixt"Vår blodiga historia - kalla kårar och maskeradbal", Triumf förlag 2021Teaser för Vår blodiga historia - kalla kårar och maskeradbal, utgivning april 2021 (Triumf förlag) Illustrationen är en färglagd version av en inlagebild från boken.
Kattvännen, Opal 2021Lina BlixtKattvännen, Opal 2021Illustration till boken "Kattvännen", skriven av Malin Eriksson Sjögärd, Opal förlag (2021). 6-9 år. Populära Malin Eriksson Sjögärd har skrivit en berättelse om folktro, mystik och avfolkning av glesbygden.   Lo tvingas flytta till Törerud mot sin vilja och blir först lite skadeglad när mamma och mammans sambo Sam får problem. De ska nämligen starta ett pensionat i den nyss nerlagda skolan vilket inte uppskattas av byborna. Men så händer allt mer konstiga saker, duschvattnet blir smutsigt och geggigt, det dyker upp katter på gästernas bilar och brödet är förgiftat. Med hjälp av den mystiska granngubben Ove, som bor med alldeles för många katter, får Lo veta att de inte bara är människor som är emot pensionatet. I skogen finns väsen som levt i Töre i hundratals år och de är arga över att ”utbölingar” tagit över skolan. Allt blir värre när Ove får skulden för olyckorna och riskerar bli av med katterna. Kan Lo rädda både pensionatet och katterna?    Kattvännen är rikt illustrerad av Lina Blixt som är mästare på att skapa bilder fulla av mystik. Det är en bok som både passar för högläsning och för att läsas själv av den lite mer läsvana. Malin Eriksson Sjögärd har skrivit flera uppmärksammade böcker. De handlar ofta om relationer och känslor och utspelar sig inte sällan på landsbygden.  https://www.opal.se/bocker/kattvannen/
Kattvännen, Opal 2021Lina BlixtKattvännen, Opal 2021Omslagsillustration till boken "Kattvännen", skriven av Malin Eriksson Sjögärd, Opal förlag (2021). 6-9 år. Populära Malin Eriksson Sjögärd har skrivit en berättelse om folktro, mystik och avfolkning av glesbygden.   Lo tvingas flytta till Törerud mot sin vilja och blir först lite skadeglad när mamma och mammans sambo Sam får problem. De ska nämligen starta ett pensionat i den nyss nerlagda skolan vilket inte uppskattas av byborna. Men så händer allt mer konstiga saker, duschvattnet blir smutsigt och geggigt, det dyker upp katter på gästernas bilar och brödet är förgiftat. Med hjälp av den mystiska granngubben Ove, som bor med alldeles för många katter, får Lo veta att de inte bara är människor som är emot pensionatet. I skogen finns väsen som levt i Töre i hundratals år och de är arga över att ”utbölingar” tagit över skolan. Allt blir värre när Ove får skulden för olyckorna och riskerar bli av med katterna. Kan Lo rädda både pensionatet och katterna?    Kattvännen är rikt illustrerad av Lina Blixt som är mästare på att skapa bilder fulla av mystik. Det är en bok som både passar för högläsning och för att läsas själv av den lite mer läsvana. Malin Eriksson Sjögärd har skrivit flera uppmärksammade böcker. De handlar ofta om relationer och känslor och utspelar sig inte sällan på landsbygden.  https://www.opal.se/bocker/kattvannen/
Under fullmånen, LL-förlagetLina BlixtUnder fullmånen, LL-förlagetOmslagsillustration till boken Under fullmånen av Lisa Förare, LL-förlaget (utgivning våren 2021). Jag har även gjort inlageillustrationerna. Om boken: Fullmånen lyser stark över kaféet vid Långsjön. Därinne städar Ali som vanligt. Men den här natten ska inte bli som andra. En kvinna knackar på dörren. Hon presenterar sig som Mona - månbagerskan - och ber om att få komma in och baka. Ali får en känsla av att ha träffat henne förut, och av att han vet vad en månbagerska är, trots att han aldrig tidigare hört ordet. Under natten kommer flera besökare till kaféet, en efter en. Alla får de varsin kaka av Mona. När Ali frågar vad kakorna innehåller säger hon att det inte spelar någon roll att de viktiga ingredienserna finns i den som äter. Inte förrän dagen gryr och Ali äter sin egen kaka förstår han vad det betyder. Men då är det för sent att tacka Mona.
"Vår blodiga historia - kalla kårar och maskeradbal", Triumf förlag 2021Lina Blixt"Vår blodiga historia - kalla kårar och maskeradbal", Triumf förlag 2021Vår blodiga historia - Del 2 - Kalla kårar och maskeradbal av Annika Meijer Kallt, fattigt och orättvist. Den andra delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1658 1792 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår Svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan häxanklagelser, listiga snapphanar och en vinter så kall att havet frös till is. Den som är riktigt tålig kanske till och med vågar besöka Karl XII:s fältskär... Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs. En fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia. ISBN: 9789189083134 Utgivningsdag: 5 april 2021  
"Vår blodiga historia - digerdöd och förgiftad ärtsoppa", Triumf förlag 2020Lina Blixt"Vår blodiga historia - digerdöd och förgiftad ärtsoppa", Triumf förlag 2020Vår blodiga historia - Digerdöd och förgiftad ärtsoppa av Annika Meijer Blodigt, fattigt, illaluktande och kallt. Den första delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1351 - 1654 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan pestsmittade råttor, blodiga slag och rivaliserande kungabröder. Hur kändes det att stå på kajen och se kungens stolthet regalskeppet Wasa ta in vatten? Fråga skeppsbyggarsonen Herman, han vet. Eller häng med pigan Ingrid in i köket och lyssna på skvallret om varför drottning Kristina var ett så märkligt barn. Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs.  Vår blodiga historia är en fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia.   ISBN: 978-91-89083-07-3 Utgivningsdag: 25 sept.  2020
Kommunalarbetaren, 2020Lina BlixtKommunalarbetaren, 2020Illustration till en artikel om mobbning på arbetsplatsen. Publicerad i tidningen Kommunalarbetaren (nr 15, 2020).
Vargtimmen Lina BlixtVargtimmen Illustration gjord till skräckpodden Vargtimmen podcast.
"Vår blodiga historia", Triumf förlagLina Blixt"Vår blodiga historia", Triumf förlagIllustration till boken "Vår blodiga historia - Digerdöd och förgiftad ärtsoppa" skriven av Annika Meijer, Triumf förlag (september 2020). 9-12 år Blodigt, fattigt, illaluktande och kallt. Den första delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1351 - 1654 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan pestsmittade råttor, blodiga slag och rivaliserande kungabrödrar. Hur kändes det att stå på kajen och se kungens stolthet regalskeppet Wasa ta in vatten? Fråga skeppsbyggarsonen Herman, han vet. Eller häng med pigan Ingrid in i köket och lyssna på skvallret om varför drottning Kristina var ett så märkligt barn. Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs. Vår blodiga historia är en fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia. Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/var-blodiga-historia-fran-digerdod-till-forgiftad-artsoppa-9789189083073
"Stranger Things", Netflix Nordic konstutställningLina Blixt"Stranger Things", Netflix Nordic konstutställningBild till en konstutställning i samband med släppet av tredje säsongen av Netflix-serien Stranger Things. I samarbete med Netflix Nordic. Utställningen hölls i Stockholm, Färgfabriken 15 augusti och i Köpenhamn 22 augusti. https://strangerthingsnordic.com/ För att se fler bilder från utställningen, kika på Instagram: #strangerthingsnordic Teknik: Blyerts, tusch och Photoshop.
"Stranger Things", Netflix Nordic konstutställningLina Blixt"Stranger Things", Netflix Nordic konstutställningBild till en konstutställning i samband med släppet av tredje säsongen av Netflix-serien Stranger Things. I samarbete med Netflix Nordic. Utställningen hölls i Stockholm, Färgfabriken 15 augusti och i Köpenhamn 22 augusti. https://strangerthingsnordic.com/ För att se fler bilder från utställningen, kika på Instagram: #strangerthingsnordic Teknik: Blyerts, tusch och Photoshop.
Vårdguiden, illustrationLina BlixtVårdguiden, illustrationIllustration till en artikel om oro och ångest. Publicerad i tidningen Vårdguiden (nr 2, 2020).
"Loglady", personligt projekt.Lina Blixt"Loglady", personligt projekt.Personligt projekt. Porträtteckning i blyerts och tusch. Karaktär från serien Twin Peaks, skapad av David Lynch.
"Mother Abigail", personligt projekt.Lina Blixt"Mother Abigail", personligt projekt.Personligt projekt. Porträtteckning i blyerts och tusch. Karaktär från miniserien The Stand, baserad på Stephen Kings roman med samma namn.
"Städerna", Monsterbestiarium, 2018Lina Blixt"Städerna", Monsterbestiarium, 2018Miljöbild ur boken Monsterbestiarium. En faktabok där jag tillsammans med författaren och historikern Bo Eriksson presenterar över femtio monster i nio habitat; från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna. Utgivning oktober 2018, Natur och Kultur.
"Skogen och djungeln", Monsterbestiarium, 2018Lina Blixt"Skogen och djungeln", Monsterbestiarium, 2018Miljöbild ur boken Monsterbestiarium. En faktabok där jag tillsammans med författaren och historikern Bo Eriksson presenterar över femtio monster i nio habitat; från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna. Utgivning oktober 2018, Natur och Kultur.
"Vampyr", Monsterbestiarium, 2018Lina Blixt"Vampyr", Monsterbestiarium, 2018Bild ur boken Monsterbestiarium. En faktabok där jag tillsammans med författaren och historikern Bo Eriksson presenterar över femtio monster i nio habitat; från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna. Utgivning oktober 2018, Natur och Kultur.
Lina Blixt
Hudiksvall
+46738258295
0738-258295

Lina Blixt

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Lina Blixt och jobbar som illustratör. Jag skapar gärna mina bilder traditionellt i en mix av blyerts och tusch och färgsätter dem sedan digitalt. I "Monsterbestiarium" (2018, Natur och Kultur) presenterar jag tillsammans med Bo Eriksson över 50 monster i nio habitat, från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna.  

För tillfället jobbar jag med illustrationer till böcker för olika förlag. De senaste utgivna; "Vår blodiga historia, del 1" skriven av Annika Meijer (Triumf förlag) samt "Kattvännen" sriven av Malin Eriksson Sjögärd (Opal förlag).

I april kommer "Vår blodiga historia, del 2" ut samt "Under fullmånen"- en fantasyberättelse skriven av Lisa Förare (LL-förlaget)

Uppdragsgivare: Natur & Kultur, Triumf förlag, Opal förlag, LL-förlaget, Kommunalarbetaren, Vårdguiden, Fremantle m.fl.

Tveka inte med att höra av dig/er, jag är alltid öppen för nya spännande uppdrag!