Linnea Holmström Ljung portfolio

Linnea Holmström Ljung
Umeå
0730677613

Linnea Holmström Ljung

Jag är en frilansande illustratör från Umeå. Jag har en BA (Hons) i Illustration från University of the West of England, Bristol, och har även gått en ettårig grundläggande konstutbildning vid Umeå Konstskola (ABF).

Som illustratör är jag ganska mångsidig, och anpassar mig lätt efter kundens önskemål samtidigt som jag behåller min originella stil. Det jag brinner mest för är illustrationer för barn och ungdomar, fantasy, bokillustrationer, serier, och spel.

Främst arbetar jag i blyerts som jag färglägger digitalt, eller så gör jag mina bilder helt digitalt. Förutom det så målar jag också mycket med akvarell och gouache, och håller på en del med grafiska tryck (linoleumtryck och etsningar). Jag gillar även att blanda olika tekniker och att arbeta med handskriven typografi. Till mina styrkor hör att jag är väldigt lyhörd, bra på att förklara, van vid att ta emot konstruktiv kritik, och noga med att hålla deadlines. Jag är van vid att arbeta i Photoshop och InDesign, samt har kunskaper om hur man anpassar illustrationer för tryck.

Till mina tidigare arbetsgivare hör företaget NorrWed, och Umeå Universitet/MIMS. Tveka inte med att kontakta mig om du gillar något i min portfolio!