Lotte Kölare portfolio

MönsterkollektionLotte KölareMönsterkollektionKollektion till möbelföretag i Kina.
Collage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Lotte KölareCollage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Collage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Jag gjorde form och idé för denna utredning på dryga 150 sidor.
Collage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Lotte KölareCollage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Collage. Uppslag från Energimyndighetens utredning om fyra framtidsscenarior vad gäller energi. Jag gjorde form och idé för denna utredning på dryga 150 sidor.
Illustrerad karta över Östersund för tidningen "Företagshistoria".Lotte KölareIllustrerad karta över Östersund för tidningen "Företagshistoria".Illustrerad karta över Östersund på uppdrag av tidningen Företagshistoria.
Karta över Höganäs för tidningen "Företagshistoria". Promenadslinga med utmärkta byggnader.Lotte KölareKarta över Höganäs för tidningen "Företagshistoria". Promenadslinga med utmärkta byggnader.Karta över Höganäs för tidningen "Företagshistoria". Promenadslinga med utmärkta byggnader.
The Big Apple, poster. Lotte KölareThe Big Apple, poster. Illustrationer av kvinnor i "one piece". Enkla och i fina färgkombinationer.
JämställdhetseffektenLotte KölareJämställdhetseffektenInfografik och formgivning till We Effects rapport, "Jämställdhetseffekten".
Karta över Örebro.Lotte KölareKarta över Örebro.Illustrerad karta över Örebro i tidningen Företagshistoria. Uppdragsgivare Centrum för Näringslivshistoria.
MeadowLotte KölareMeadowOvanliga ängsblommor. Mönstret finns tillgängligt för licensiering eller försäljning.
DropparLotte KölareDropparDekorerade regndroppar. Mönstret finns tillgängligt för licensiering eller försäljning.
Pictogram i tid och rumLotte KölarePictogram i tid och rumLäromedel för pictogram. Kund: SPSM.
Kort till Vi-skogen.Lotte KölareKort till Vi-skogen.Kort till försäljning i webshopen för Vi-skogen.  
Illustration för Energimyndigheten.Lotte KölareIllustration för Energimyndigheten.Omslag till folder, rollup, web.
Omslag och illustrationer till tidningen Hertha.Lotte KölareOmslag och illustrationer till tidningen Hertha.Illustrationerna skulle illustrera kvinnor från olika årtionden och deras förhoppningar.
Underwater movementsLotte KölareUnderwater movementsBläck illustration.  
Illustration till SBAB. Lotte KölareIllustration till SBAB. En av fyra illustrationer som användes för att beskriva SBAB:s målgrupper.              
Lotte Kölare
Bromma
0735-233431

Lotte Kölare

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag arbetar som Art Director och Grafisk formgivare med en förkärlek till mönster och illustration. Jag har lång erfarenhet att jobba, både konceptuellt och kommunikativt med varumärken. Jag har gjort allt från illustrationer i pysselbok, bokformgivning, kampanjer, websidor till manualer, DR och mönsterformgivning. Mina favoritprogram är Indesign, Illustrator och Photoshop. Jag har jobbat på både små och stora byråer som Lowe Brindfors, Draft FCB och augusti AB. Exempel på kunder: SAS, SEB, SCA, Telia, unicef, NK, DHL, Ikano bostad, Porsche, Chalmers md flera. Nu är jag min egen chef på Kölare Design och det funkar jättebra!

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är lojal, snäll och snabb. Engagemang är viktigt, att ha kul och spåna på nya och innovativa lösningar är sånt vi gör tillsammans!

Jag är lyhörd och pragmatisk, en glad prick som alltid respekterar kundens vilja även om jag (för det mesta) säger vad jag tycker. Jag är väldigt noggrann och påläst och är väl medveten om vad det innebär med deadlines, noggrannhet och vikten av en nöjd kund. “Det går inte” finns inte i min vokabulär utan jag försöker alltid lösa eventuella problem.

Har du några hemliga talanger?

Jag har tagit fram min egen mönsterkollektion och ställt ut på Formex två gånger! Jag är en talangfull odlare av kryddor, grönsaker och blommor.