Lou-Lou Pettersson portfolio

Svenskläraren nr 3 2018Lou-Lou PetterssonSvenskläraren nr 3 2018Illustration till tidskriften Svensklarraren nr 3 2018.Tema LUST
Sanoma Utbildning 2018 LärobokLou-Lou PetterssonSanoma Utbildning 2018 LärobokLedtrådar A är lärobok i läsförståelse för grundskolans låg- och mellanstadie. Boken och dess bilder ska hjälpa eleverna att hitta olika strategier för att förstå en text. 
Lättläst bok om ekorren Boris. Nypon förlag 2015Lou-Lou PetterssonLättläst bok om ekorren Boris. Nypon förlag 2015Berättelse om ekorren Boris, baserad på en sann historia, av Ulf Sindt.
Muskler. ReumatikerförbundetLou-Lou PetterssonMuskler. ReumatikerförbundetNamn på olika muskler till en informationsbroschyr för Reumatikerförbundet.
Gepard från utställning hos Vantörs konstförening 2017Lou-Lou PetterssonGepard från utställning hos Vantörs konstförening 2017Gepard som spanar. Ingår i en serie gepardbilder.
HästbildLou-Lou PetterssonHästbildHäst med hög svansföring 2019. Tusch och oljepastell
Briljant svenska. Läromedel i svenska.GleerupsLou-Lou PetterssonBriljant svenska. Läromedel i svenska.GleerupsLärobok i svenska för elever med olika kulturell och språklig bakgrund. Gleerups.
Språkverkstad B. Sanoma Utbildning 2016.Lou-Lou PetterssonSpråkverkstad B. Sanoma Utbildning 2016.Teckningar som ska hjälpa eleverna att beskriva en text. Denna illustration visar olika verb som används vid tillagandet av en sallad.
Ordfinnaren gör en bicykletas. Bonnier UtbildningLou-Lou PetterssonOrdfinnaren gör en bicykletas. Bonnier UtbildningOrdfinnaren är en kameleont som agerar som lots i ordförståelse i tre läroböcker (Ordfinnaren 1–3).
LäsDax , lärobok i svenska. Bonnier UtbildningLou-Lou PetterssonLäsDax , lärobok i svenska. Bonnier UtbildningLärobok i svenska för lågstadiet (LäsDax). BonnierUtbildning
DvärgschnauzerLou-Lou PetterssonDvärgschnauzerAkvarell  dvärgschnauzer
Modell i rörelse 2017Lou-Lou PetterssonModell i rörelse 2017Modell som rör sig till musik. Musiker och modell improvicerar när teckningen blir till. Concert de croquis kallas övningen som skiljer sig från kroki eftrsom modellen inte har fasta positioner och att musiken påverkar modellens rörelsemönster.
Flamencodansare. SKTF-tidningenLou-Lou PetterssonFlamencodansare. SKTF-tidningenFlamencodansare publiserad i SKTF-tidningen.
Migrän. Forskning & FramstegLou-Lou PetterssonMigrän. Forskning & FramstegBild som visar hur nerver och blodkärl samspelar vid migrän.
Briljant svenska. Läromedel i svenska. GleerupsLou-Lou PetterssonBriljant svenska. Läromedel i svenska. GleerupsAli och mormor lagar mat Bild ur Briljant svenska. Ett läromedel för elever med olika språklig och kulturell bakgrund från Gleerups.
Ordfinnaren Bonnier UtbildningLou-Lou PetterssonOrdfinnaren Bonnier UtbildningValross ur "Ordfinnaren" läromedel i svenska. BonnierUtbildning.
Ordfinnaren. Bonnier UtbildningLou-Lou PetterssonOrdfinnaren. Bonnier UtbildningPingvin i "Ordfinnaren" läromedel i svenska. BonnierUtbildning
Ordverkstad B. Sanoma Utbildning 2015Lou-Lou PetterssonOrdverkstad B. Sanoma Utbildning 2015Läromedel som ska få elever att arbeta med att förstå och använda nya ord.
Lou-Lou Pettersson
Stockholm
073 250 68 28

Lou-Lou Pettersson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Lou-Lou Pettersson och arbetar sedan 1985 som illustratör inom dagspress, fackpress, information och läromedel. Uppdragen varierar men till stor del arbetar jag med bilder till läromedel för grundskolans alla stadier och för gymnasiet.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag har lång erfarenhet från olika slags produktioner och är bra på att hitta visuella lösningar på texter inom många olika områden. Med bl a erfarenhet från att ha arbetat på tecknarredationen på såväl Dagens Nyheter som Svenska Dagbladet kan jag snabbt komma på idéer och dessutom skriva relevanta bildtexter. Särskilt kunnig är jag inom naturvetenskaplig och medicinsk illustration.

Vad jobbar du med just nu?

Med läromedel i läsförståelse för grundskolans låg- och mellanstadie. Parallellt med läromedelsuppdrag illustrerar jag en bok som tipsar om stads- och hundpromenader i Stockholm med hunden Chippie som ciceron.