Lovisa Lesse portfolio

Lovisa Lesse
Söderköping
lesse.se
0707-596439

Lovisa Lesse

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Lovisa lesse och jag är illustratör och grafisk formgivare. Jag illustrerar främst barnböcker men även en del läromedel och gör illustrationer till tidningar och tidskrifter. Jag ritar allt för hand, skissar först och renritar sen vid ljusbordet. Jag är lite skadad efter att i många år ha arbetat som designer för animerad film och där var det viktigt att alla linjer skulle vara slutna så att bilderna enkelt gick att färglägga utan att färgen "flöt ut". Så tydliga, slutna, linjer runt allt jag tecknar är något som fortfarande hänger i.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Mitt drömuppdrag har jag redan gjort, det var att illustrera SR´s julkalender 2009. Det var många olika saker som var kul med det uppdraget, dels att få göra något så publikt -en bild som hamnar i så många hem och tittas på så intensivt av så många. Sen var det kul att göra något så utmanande, jag valde att göra en framsida plus en komplett bild under luckorna som skulle hänga ihop med varandra. Det blev kompicerat och svårt men bra tillslut. Julkalendern skulle utgå från en annan illustratör, Christina Alvners originalbilder. Det var kul att försöka teckna som Chrsitina gör och jag lärde mej mycket och blev inspirerad av hennes tekniker.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Det som utmärker mitt skrivbord är ljusbordet. Utan det skulle jag inte kunna jobba. Men datorn, wacomplattan och skannern är minst lika viktiga då jag slutför så gott som alla bilder i phtosohop och sedan levererar digitalt.