Maj Persson portfolio

Växjö kommun, skyltar och folders, 2019Maj PerssonVäxjö kommun, skyltar och folders, 2019Växjö kommun bedriver ett aktivt arbete för att främja stadens ekosystem. Ett av deras projekt är att skapa ett "Värdväxteri" där man planterar ängsväxter som är speciellt viktiga för vissa hotade pollinatörer. Kunskap sprids till allmänheten genom skyltar och foldrar med illustrationer av värdväxterna med en av deras pollinatörer och en förklarande text om samspelet.
Ekologigruppen AB, julkort, 2016.Maj PerssonEkologigruppen AB, julkort, 2016.Jag fick i uppdrag att göra ett kulkort som Ekologigruppen kunde skicka till sina kunder. Då de jobbar som konsulter inom natur och samhällsplanering valde jag ett naturtema med sidensvansar ätandes rönnbär - en vanlig syn utanför mitt kontor just den vintern.
eget projekt "pingvin"Maj Perssoneget projekt "pingvin"Illustrationen är gjord i flytande tusch.
Länsstyrelsen i Västra Götaland, 2009.Maj PerssonLänsstyrelsen i Västra Götaland, 2009.På skylt i Kosterhavets nationalpark. Illustrationen visar en typisk djup hårdbotten med limamussla, fotbolssvampar, mindre kungsfisk och påfågelsrörmaskar som finns i Kosterhavets nationalpark.
Upplevelsebolaget, bok, 2017.Maj PerssonUpplevelsebolaget, bok, 2017.Kartillustrationer som kapitelavdelare i bokprojektet "Ute och cyklar" om åtta långa cykeläventyr på sex av jordens kontinenter. Författare och cyklist: Joakom Hermansson.
Högskolan i Borås, tidningsillustration, 2013Maj PerssonHögskolan i Borås, tidningsillustration, 2013Illustration till artikel om afasi i Magasin 1866.
Emma och malena, tygmönster, 2017Maj PerssonEmma och malena, tygmönster, 2017Ett västkustbaserat klädföretag som gör mode med inspiration från havet och Bohuslän. Nu har de gjort dam- och barnläder med mönster skapat av min blåstångsillustration.
Catxalot, affisch och tångguide, 2016.Maj PerssonCatxalot, affisch och tångguide, 2016.Illustrationer av flera ätbara tångarter. Layout: Rebecca Wessberg.
Fladen fishing, mjukisfiskar, 2014.Maj PerssonFladen fishing, mjukisfiskar, 2014.Illustrationer av makrill, torsk och blanklax som Fladen Fishing AB beställt för att producerat mjukisdjur av (2014) .
Kultur kring kosterhavet, tröjtryck, 2013. Maj PerssonKultur kring kosterhavet, tröjtryck, 2013. Kuddsjöstjärna, Porania pulvillus, till tröjtryck. Den här illustrationen vann silver i kategorin Läromedels- och faktaillustration i Svenka Tecknares tävling Kolla! 2014.
Cancerfonden, rapporter och tidningar, 2014-2018Maj PerssonCancerfonden, rapporter och tidningar, 2014-2018Cancerfonder ger årigen ut Cancerfondsrapporten och fyra nummer av tidninge Rädda Livet och lyfter med de publikationerna fram utmaningar inom cancervård, prevention och forskning för att påverka samhällsutvecklingen. Mina illustrationer hjälper bl.a. läsaren att förstå ny forskning kring behandlingsmetoder och cellulära processer. 
ACO, broschyr, 2011.Maj PerssonACO, broschyr, 2011.Illustration till patientbroschyr för ACO:s krämer mot torr hud och eksem. Samarbete med reklambyrån Cloud agency.
Göteborgs Universitet, 2007.Maj PerssonGöteborgs Universitet, 2007.Copepodens (hoppkräftans) födointag och energiomsättning. Illustrationen används i vetenskapliga publikationer och presentationer.
Egen bild "fiskafänge".Maj PerssonEgen bild "fiskafänge".Tusch och akvarell.
Sjäfartsmuseet Akvariet i Göteborg, skylt, 2009.Maj PerssonSjäfartsmuseet Akvariet i Göteborg, skylt, 2009.Korallpolyp i genomskärning. Bilden ingår i utställningen om Darwin på Sjäfartsmuseet Akvariet i Göteborg.
Trelleborgs kommun, informationsmaterial, 2010Maj PerssonTrelleborgs kommun, informationsmaterial, 2010Signumbild till kretsloppsprojektet "WAB", Wetlands, Algae, Biogas - a Southern Baltic Sea Eutrophication Counteract Project. Illustrationen beskriver hur man skapar ett kretslopp av näringsämnen genom att samla in och röta alger från havet.
Eget projekt, affischer.Maj PerssonEget projekt, affischer.Affischer med motiv av däggdjur och marina djur i formaten A3 och 50x70cm. Säljs via min hemsida http://www.majpersson.se/butik
Björkhaga design, barnkläder, 2013Maj PerssonBjörkhaga design, barnkläder, 2013Screentryck på barnkläder, design och handtryck.
Maj Persson
Ystad
070-5343294

Maj Persson

Jag är illustratör med en bakgrund som marinbiolog. Mina dubbla kompetenser ger mig fördelar, både inom vetenskaplig och medicinsk illustration där det är avgörande att förstå ämnet för att kunna visualisera informationen i bild, och inom reklam och redaktionell illustration där jag har ett bredare spektra att hämta idéer och inspiration ifrån. Jag jobbar för hand i akvarell, tusch och blyerts eller blandteknik och slutbearbetar bilderna i Photoshop. Leveransen sker alltid digitalt, punktligt och korrekt. Noggrannhet ligger för mig. 

Mina illustrationer används till böcker, tidskrifter, webben, utställningar, mönster och reklam. Bland mina uppdragsgivare finns Cancerfonden, WWF, ACO, Göteborgs Universitet, Catxalot AB, Emma&Malena Nordiska Museet, ArtDatabanken, Sjöfartsmuseet och Jordbruksverket.