Malin Biller portfolio

TomtelussekattMalin BillerTomtelussekattEget projekt med jultema
MerkelMalin BillerMerkelEtt exempel på min strippserie "Biller", som är syndikerad av Bulls och går i en rad tidningar.
Pixiboken "Bonden Konrad och den nya traktorn"Malin BillerPixiboken "Bonden Konrad och den nya traktorn"Sista sidorna i min Pixi-bok "Bonden Konrad och den nya traktorn" (Bonnier Carlsen). En historia om bonden Konrad och hans liv på gården. 
Kajsas kassaovanorMalin BillerKajsas kassaovanorSerien "Kajsas kassaovanor" går i tidningen Handelsnytt.
"Snusgubben och röktanten på utflykt", eget projektMalin Biller"Snusgubben och röktanten på utflykt", eget projektBlyertsteckning med fantasimotiv av ett par i mogen ålder på utflykt, A4-storlek.
Reklam för Centric careMalin BillerReklam för Centric careIllustration till reklamkampanj för Centric care, om fördelarna med att anlita dem. Bilden trycktes på vykort.
Illustration till Mango Språk, Gleerups, 2015Malin BillerIllustration till Mango Språk, Gleerups, 2015En illustration i tuschlavering till en av Gleerups läroböcker i svenska
Porträtt av Selma LagerlöfMalin BillerPorträtt av Selma LagerlöfRealistiskt porträtt av Selma Lagerlöf, eget projekt där jag tecknar mina litterära hjältar.
Det svenska dataundret (Mediabruket och Sveriges television)Malin Biller Det svenska dataundret (Mediabruket och Sveriges television)Illustration till dokumentären "Det svenska dataundret" (Mediabruket och Sveriges television 2016), om bl.a Minecrafts grundare Markus "Notch" Persson. Bilden föreställer Markus på omslaget till tidningen Forbes.
Sur gubbe med salladMalin BillerSur gubbe med salladEget projekt, blyertsteckning i A4-format
"I väntan på bussen i Grums"Malin Biller"I väntan på bussen i Grums"Eget projekt. Blyertsteckning ur minnet, motiv från busshållplatsen i Grums.
Illackt fõlkMalin BillerIllackt fõlkEn sida från en serietolkning av en av Gustaf Frödings dikter, från boken "I varje droppe är en ädelsten". Gustaf Fröding-sällskapets årsbok 2015
Birger SjöbergMalin BillerBirger SjöbergBild till affisch för konserten "Fjärl'lar kring min panna". Porträtt av Birger Sjöberg i blandteknik.
Draw the lineMalin BillerDraw the lineOmslagsbild till serieantologin Draw the line (doob förlag 2017). Antologin innehåller 19 serier som på olika sätt tar upp sexuella trakasserier, i kölvattnet av Metoo. Jag var en av redaktörerna.
Reklamkampanj ST1Malin BillerReklamkampanj ST1En av bilderna jag gjorde till ST1 i samarbete med Garbergs reklambyrå 2016. Humoristiska bilder om situationer när det är bra att tanka obemannat.
Omslaget till min senaste bok (Kolik förlag 2015)Malin BillerOmslaget till min senaste bok (Kolik förlag 2015)Det här är omslaget till min serietolkning av Birger Sjöbergs roman Kvartetten som sprängdes. Den är Birger Sjöberg-sällskapets årsbok 2015. 
Dumt fôlkMalin BillerDumt fôlkUr serien Dumt fôlk, från boken I varje droppe är en ädelsten (Kolik förlag 2014)
Malin Biller
Göteborg
0739551154
Boka mig för kurser

Serietecknare och illustratör. I kursen som ges behandlas bildberättandets grunder samt tips och knep för hur man ritar en fungerande serie. Det kan vara allt från olika sorters pratbubblor till hur man förmedlar hastighet och riktning i en bild. En av de fina sakerna med serier är att man kan integrera mediet i de flesta ämnen. Varför inte låta eleverna skapa ett specialarbete i historia i serieform?

Kurser, Skapande skola, Workshop