Malin Granroth portfolio

Omslag till min bok En klump i magen, Kartago förlagMalin GranrothOmslag till min bok En klump i magen, Kartago förlagOmslag till min självbiografisk serieroman En klump i magen. Utgiven av Kartago förlag mars 2020.
Flamman, Serie, 2020Malin GranrothFlamman, Serie, 2020En av mina seier Arbetarhistoria där jag utforskar olika händelser ur den svenska arbetarhistoren.
Eget projektMalin GranrothEget projektIllustation delvis ritat analogt och bearbetad digitalt.
Flamman, illustration, 2019Malin GranrothFlamman, illustration, 2019Illustration till tidningen Flammans framsida
Vänstern i Malmö, serie, 2018Malin GranrothVänstern i Malmö, serie, 2018Serie till Vänsterpartiet Malmö
Historiskan, serie, 2018Malin GranrothHistoriskan, serie, 2018En serie som handlar om kvinnor i Norrköping runt sekelskiftet gjord till tidningen Historiskan nr 1 2018.
Tjejjouren Skogsrå, Affisch, 2018Malin GranrothTjejjouren Skogsrå, Affisch, 2018Affisch jag gjort till Tjejjouren Skogsrå.
Affisch för en manifestation, 2018Malin GranrothAffisch för en manifestation, 2018Affisch jag gjort för en manifestation mot mäns våld mot kvinnor
Mana, illustrationer, 2017Malin GranrothMana, illustrationer, 2017Illustrationer i tidskriften Mana´s dubbelnummer 2-3 2017. Illustrationerna föreställder de 12 olika stjärntecknen. 
Mana, illustrationer, 2017Malin GranrothMana, illustrationer, 2017Illustrationer i tidskriften Mana´s dubbelnummer 2-3 2017. Illustrationerna föreställder de 12 olika stjärntecknen. 
Samhällsmagasinet Rött, serie, 2017Malin GranrothSamhällsmagasinet Rött, serie, 2017Serie på temat ekonomisk ojämlikhet till samhällsmagasinet Rött.
Vänsterpartiet Malmö, tygkasse, 2017Malin GranrothVänsterpartiet Malmö, tygkasse, 2017Illustration till tygkasse och t-shirt för Vänsterpartiet Malmö.
Eget projekt, "Symboler"Malin GranrothEget projekt, "Symboler"Mönster som togs fram som förslag på normbrytande och inkluderande omslag till kondomförpackningar. 
Eget projekt, "Mensmönster"Malin GranrothEget projekt, "Mensmönster"Mönster med mens och diverse mensskydd. 
Eget projekt, "Mens"Malin GranrothEget projekt, "Mens"Illustationer av mens och diverse mensskydd.
Samhällsmagasinet Rött, kollageillustationer, 2017Malin GranrothSamhällsmagasinet Rött, kollageillustationer, 2017Illustrationer i kollageteknik för samhällsmagasinet Rött.
Eget projekt, "Enjoy every moment"Malin GranrothEget projekt, "Enjoy every moment"Affisch i kollageteknik.
Eget projekt, "More issues than tissues"Malin GranrothEget projekt, "More issues than tissues"Linoleumtryck på marmorerat papper.
Malin Granroth
Malmö
0766771682

Malin Granroth

Jag är född 1987 i Norrköping och är nu verksam serietecknare och illustratör i Malmö. Jag är sen 2013 medlem i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget och är även en del av konstagenturen Femart.

Debuterade med min självbiografiska serieroman En klump i magen på Kartago förlag våren 2020. I mitt skapande gillar jag att blanda humor och allvar och jag försöker ha en bred representation i mina bilder. Jag ritar mycket analogt och redigerar i Photoshop, men gillar att experimentera med olika tekniker och att blanda uttryck.

Jag har tidigare gjort politiska affischer och flygblad, illustrerat texter samt gjort serier på uppdrag. Just nu ritar jag serien Arbetarhistoria till tidningen Flamman som publiceras där en gång i månaden.