Malin Skogberg portfolio

Nikki, serieroman, 2020Malin SkogbergNikki, serieroman, 2020Min debutserieroman Nikki kom ut i augusti 2020 på Syster förlag.
Seriestorm, metodbok, 2019Malin SkogbergSeriestorm, metodbok, 2019Jag är medförfattare och -illustratör till boken Seriestorm - en handbok i interkulturell seriepedagogik. Jag har även gjort den grafiska formgivningen, samt tillsammans med Ylva Oknelid (illustration) formgivit omslaget.
Pussel, Indigene, 2019Malin SkogbergPussel, Indigene, 2019Pussel till organisationen Indigene, som jobbar med mångfald och representation.
Pussel, Indigene, 2019Malin SkogbergPussel, Indigene, 2019Pussel för organisationen Indigene, som jobbar med mångfald och representation.
Affisch, Bostadsvrålet 2019Malin SkogbergAffisch, Bostadsvrålet 2019Bostadsvrålet är ett bostadspolitiskt forum, för allas rätt att bo. Jag har gjort affisch, film, bilder för sociala medier samt program för Bostadsvrålet 2019.
Bröllopsinbjudan, 2019Malin SkogbergBröllopsinbjudan, 2019Min syster frågade om jag ville göra deras bröllopsinbjudan, och självklart ville jag det. De önskade sig en inbjudan som visade platsen de skulle gifte sig på  – en ö i Göteborgs skärgård. Jag har ritat in några av alla fina blommor som finns i Bohuslän: lupin, kaprifol, smörblomma och strandtrift. Inbjudningarna är ritade i blyerts och tryckta på risograf.
Illustration till tidskriften Mana, 2018Malin SkogbergIllustration till tidskriften Mana, 2018Mana är en antirasistisk tidskrift. Jag har illustrerat en text om Al-Yarmouk Camp av Rasha Salameh, i Mana nr 2-3 2018.
Julkort 2018Malin SkogbergJulkort 2018Julkort på temat fåglar, 2018. Tryckt på risograf.
"Simhallen", Draw the line, 2018Malin Skogberg"Simhallen", Draw the line, 2018Simhallen är mitt bidrag till antologin Draw the line, en serieantologi om sexuella övergrepp. Draw the line uppkom efter #metoo.
Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck Valaffisch, 2018Malin SkogbergVänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck Valaffisch, 2018Vänsterpartiet Hammarby-Skarpnäck bad två lokala konstnärer i Bagarmossen skapa varsin valaffisch, jag var en av dem och fick illustrera "En feministisk välfärd åt alla".
Illustration för Kronoberg region, 2018Malin SkogbergIllustration för Kronoberg region, 2018Illustration för Kronoberg region på temat psykisk hälsa.
Illustration för Kronoberg region, 2018Malin SkogbergIllustration för Kronoberg region, 2018Illustration för Kronoberg region på temat psykisk hälsa.
Illustration för Kronoberg region, 2018Malin SkogbergIllustration för Kronoberg region, 2018Illustration för Kronoberg region på temat psykisk hälsa.
Rätt till sin egen kropp, illustration för projekt Diaspora (Noaks Ark Syd), 2017Malin SkogbergRätt till sin egen kropp, illustration för projekt Diaspora (Noaks Ark Syd), 2017Illustration för Noaks Ark Syds projekt Diaspora, som utbildar i frågor kring sexuell och reproduktiv hälsa.
Tillsammans, illustration för projekt Diaspora (Noaks Ark Syd), 2017Malin SkogbergTillsammans, illustration för projekt Diaspora (Noaks Ark Syd), 2017Illustration för Noaks Ark Syds projekt Diaspora, som utbildar i frågor kring sexuell och reproduktiv hälsa.
Queerlequin 8 "Ljuva hämnd", Genusredaktörerna, 2016Malin SkogbergQueerlequin 8 "Ljuva hämnd", Genusredaktörerna, 2016Omslagsillustration till Genusredaktörernas bokserie Queerlequin. Ljuva hämnd av Alix S.
Serieskolans årsbok, omslag, 2016Malin SkogbergSerieskolans årsbok, omslag, 2016Varje år gör eleverna på Serieskolan en årsbok, som delas ut gratis på festivaler och mässor. Jag fick äran att göra omslag, tapet och kapitelillustrationer 2016.
Läxa till läraren, Rädda barnen, 2015Malin SkogbergLäxa till läraren, Rädda barnen, 2015Serie ur serietidning för Rädda barnen. Serierna i serietidningen är baserade på barnkonventionen och tidningen delades ut till barn i Skåne.
Malin Skogberg
Bagarmossen
0738158176
Boka mig för kurser

Jag håller i serieworkshop med barn i mellan- och högstadieålder. Vi går igenom grunderna i serieteckning så som pratbubblor och ansiktsuttryck, och barnen får prova på att göra egna serier, med eller utan text.

Jag är van vid att förklara för barn som inte kan så bra svenska, och kan anpassa innehållet i workshopen efter barngruppen.

Skapande skola, Workshop

Malin Skogberg

Jag är illustratör, serietecknare och grafisk formgivare.

2020 kom min debutserieroman Nikki ut på Syster förlag.

Bland mina tidigare uppdragsgivare finns tidskriften Historiskan, Bostadsvrålet, tidskriften Mana, Kronoberg region, Noaks Ark Syd, Genusredaktörerna och FeTT Magazine. Jag har medverkat som serietecknare i antologierna Draw the line (2018) och Serienördens trädgårdsbok (2017).

Jag arbetar oftast i blyerts eller tusch, och med digital färgläggning i Photoshop. Jag har även goda kunskaper i InDesign och Illustrator.

Uppdragsgivare som anlitat mig för serieworkshops är bland andra Hovsjö bibliotek, NBV, Flens kommun, British Schools, Säffle bibliotek och Huddinge kommun.

Min utbildning har jag fått på Forsbergs skola i Stockholm, Serieskolan i Malmö, och på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg.