Malin Skogberg portfolio

Malin Skogberg
Bagarmossen
0738158176
Boka mig för kurser

Jag håller i serieworkshop med barn i mellan- och högstadieålder. Vi går igenom grunderna i serieteckning så som pratbubblor och ansiktsuttryck, och barnen får prova på att göra egna serier, med eller utan text.

Jag är van vid att förklara för barn som inte kan så bra svenska, och kan anpassa innehållet i workshopen efter barngruppen.

Skapande skola, Workshop

Malin Skogberg

Jag är illustratör, serietecknare och grafisk formgivare.

Bland mina tidigare uppdragsgivare finns tidskriften Historiskan, Bostadsvrålet, tidskriften Mana, Kronoberg region, Noaks Ark Syd, Genusredaktörerna och FeTT Magazine. Jag har medverkat som serietecknare i antologierna Draw the line (2018) och Serienördens trädgårdsbok (2017).

Jag arbetar oftast i blyerts eller tusch, och med digital färgläggning i Photoshop. Jag har även goda kunskaper i InDesign och Illustrator.

Uppdragsgivare som anlitat mig för serieworkshops är bland andra Hovsjö bibliotek, NBV, Flens kommun, British Schools, Säffle bibliotek och Huddinge kommun.

Min utbildning har jag fått på Forsbergs skola i Stockholm, Serieskolan i Malmö, och på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg.