Manne Jalilian portfolio

MuralmålningManne JalilianMuralmålningUppdrag av Stockholms Stadsmission och Söderhallarna i Stockholm, 2018. Uppdraget gick ut på att få fler att personer att lämna in kläder för välgörande ändamål. Muralmålningen skapades på plats i syfte att uppmärksamma Söderhallarnas besökare att kampanjen och insamlingen pågick. Mönstret och formgivningen inspirerades av textilier.
Absolut VodkaManne JalilianAbsolut VodkaIllustration och design för reklamfilm. Absolut Vodka, 2018. Reklamfilmen är en del av kampanjen Absolut Cubed. Jag arbetade med att tolka drinken Grapefruit Drop Shot och jag utgick från grapefuktens smeknamn ”Paradisets Frukt”. 
Agera tillsammansManne JalilianAgera tillsammansIllustrationer och animation. MÄN, 2020. Uppdrag för MÄN, en ideell förening som arbetar för jämställdhet, att förändra maskulinitetsnormer och för att stoppa mäns våld. Agera tillsammans är ett utbildningsmaterial för elever i mellanstadiet och en konkretisering av skolans systematiska arbete för att förebygga kränkande behandling och trakasserier.
Very special flowersManne JalilianVery special flowersIllustration, 2020.
When sun setsManne JalilianWhen sun setsIllustration, 2019.
VaseManne JalilianVaseIllustration, 2019.
Le TigreManne JalilianLe TigreIllustration, 2017.
LandManne JalilianLandIllustration, 2018.
VårkänslorManne JalilianVårkänslorVårkänslor. Mönsterdesign, 2020.
STAD NR. 13Manne JalilianSTAD NR. 13Animationer för kortfilmen Stad nr. 13, 2019. En film av regissören Salad Hilowle. Synopsis: Ett rymdskepp har misslyckats med sitt uppdrag och kan krascha mot jorden när som helst. I en liten svensk stad verkar vardagen fortsätta som vanligt. Stunder av livet i staden blandas med den elva år gamla Omars filosofiska tankar.
LianaManne JalilianLianaLiana. Mönsterdesign, 2019.
PantherManne JalilianPantherIllustration, 2016.
The CometManne JalilianThe CometThe Comet. Kortfilm, 2018. Synopsis: En komet är på väg mot jorden, ingen vet riktigt när men snart kan faran vara här. The Comet är en film som handlar om att känna längtan, saknad och ensamhet. Genom att skapa rörlig bild och musik, vill jag med min film undersöka möjligheterna att uttrycka och beskriva känslor.
DaydreamingManne JalilianDaydreamingDaydreaming. Animation, 2017. 
ValbumperManne JalilianValbumperValbbumper. Animation, 2018. Introkoncept för valet 2018. Personligt projekt för att visa på mångfalden hos den svenska befolkningen.
PersiaManne JalilianPersiaPersia. Illustrationer och mönster, 2017. Inspirerat av persiskt miniatyrmåleri.
TelenorManne JalilianTelenorAnimation för Telenor och kampanjen "Gilla lagom", 2019.
TelenorManne JalilianTelenorAnimation för Telenor och kampanjen "Gilla lagom", 2019.
Manne Jalilian
årsta, stockholm
0704013308

Manne Jalilian

Jag heter Manne Jalilian, jag är illustratör, konstnär, animatör och formgivare från Stockholm. Min praktik omfattar allt från illustration, animation, mönsterdesign, muralmålning till redaktionell illustration. Jag skulle beskriva min stil som lekfull, färgglad och dekorativ. Jag hittar ofta inspiration i min omgivning, som i naturen, hos människor, inom arkitektur, musik, film och genom resor. När jag inte arbetar med uppdrag, driver jag min egen verksamhet där jag säljer konst och prints. Jag har även en liten printshop. 

Jag har en kandidatexamen i grafisk formgivning & illustration från Konstfack och är representerad av illustrationsagenturen 2 Agenten i de tyskspråkiga länderna (Tyskland, Österrike och Schweiz). Tidigare kunder omfattar bl.a. Absolut Vodka, Acne, Atrium Ljungberg, MÄN, Stockholms Stadsmission och Telenor.