Maria Skantz portfolio

Webb or Poppy x-rayMaria SkantzWebb or Poppy x-rayPattern.
Tulip x-rayMaria SkantzTulip x-rayWindymindy projekt. Design av en mönster-serie i svart och vitt. Design för tryck av textilier, papper och andra inredingsprodukter.
"Lace Flower Black&White"Maria Skantz"Lace Flower Black&White"Lace Flower Black&White – illustrerad med inspiration från spets och broderi.
"Fleurrie Red Velvet"Maria Skantz"Fleurrie Red Velvet"Illustration i blandad teknik – akvarell och digitalt – mönster tryckt på textilier.
"Morna"Maria Skantz"Morna"Motiv: Morna. Mönster inpirerat av hantverk, ornament och brodyr.
"Svanklocka"Maria Skantz"Svanklocka"Illustration – mönster tryckt på textilier. http://www.windymindy.se/sv/kuddar/kuddar-med-monster/svanklocka-morkgra-kuddfodral
Linbana förvandlas till brobyggeMaria SkantzLinbana förvandlas till brobyggeRetusch, photoshop. Bild på linbana. Förlängt träavsats så att det blir en bro över ravinen. Symbolik: lättare att ta sig över sjukdoms-skov när man får ett läkemedel. Customer: Advertising agency
Visualisering av ny verklighetMaria SkantzVisualisering av ny verklighetInför byggnation av sjukhus, i Sthlm. Uppdrag: Fotografering av kulle samt visualisering av hur placering av en ritning på en elcentral vid sjukhuset skulle kunna se ut i verkligheten. Kund: Spijkerman Berg & Sprangteknik. Foto + bildretusch. 
"Tornet" – design plus arkitektritningMaria Skantz"Tornet" – design plus arkitektritningIdé, design och arkitektritning av tillbyggnad i form av åttkantigt torn på ett hus från 1924.

Maria Skantz

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Maria Skantz och är Art Director och Designer.

Arbetar med koncept och grafisk form för t ex utställningar, utbildningar, broschyrer och digitala lösningar. Tar också fram konceptbilder, design av mönster och bildretusch. 

Speciella kompetensområden: Hälsa/Medicin och HR/Employer Branding.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag har en gedigen och bred erfarenhet samt arbetar med stort engagemang och utifrån respektive kunds strategi och förutsättningar.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag har gått på Berghs och Beckmans och har under en stor del av mitt arbetsliv arbetat som Grafisk Formgivare och senare som Art Director. Har lång erfarenhet från reklambyråer som Espri Helth/Information samt Ekelund & Wik och Talent Talk. 

Jag var en av grundarna till PictureMyLife där jag främst arbetade med visuell design och användarupplevelse av vår produkt – ett digitalt kommunikationshjälpmedel för personer med behov av särskilt stöd. Nu finns PictureMyLife för webben och som appar för skolor, dagliga verksamheter, boenden samt privatpersoner.

Har också tagit fram en egna mönster till en kollektion av textilier och inredningsdetaljer som jag har ställt ut på Formex, Stockholmsmässan.