Maria Wall portfolio

Illustrationer till Umeå Universitet i samarbete med Spoon Agency (Stockholm), 2021Maria WallIllustrationer till Umeå Universitet i samarbete med Spoon Agency (Stockholm), 2021En av ett större antal illustrationer jag gjorde på uppdrag av Umeå Universitet och Spoon Agency. De var del av en kampanj på Instagram och Facebook men även till viss del på Universitetets hemsida. Ett antal bilder föreställde personer som utbildat sig till exempelvis lärare, polis, socionom etc. Andra bilder föreställde ett känt café/studielokal på någon av de orter som kampenjen speciellt riktade sig till; Sorsele, Lycksele, Piteå exempelvis.   
Stiftelsen Norrskenet, Logotyp, 2020Maria WallStiftelsen Norrskenet, Logotyp, 2020Logotyp för medicinsk stiftelse som syftar att sponsra och belöna forskning.
Damen med hundenMaria WallDamen med hundenEget arbete som jag säljer som prints. Akvarell, 30 x 40 cm
Kvinnojouren, Umeå. Bokomslag "Vår Jourbok", 2020Maria WallKvinnojouren, Umeå. Bokomslag "Vår Jourbok", 2020Kvinnojouren i Umeå gav mig uppdraget att illustrera, samt göra boklayout och sätta ihop en samling texter skrivna av dem själva.  Andra utgåvan med uppdaterat omslag och texter.
Västerbottens- Kuriren, krönikeillustration. "Superhero Delivery", 2020Maria WallVästerbottens- Kuriren, krönikeillustration. "Superhero Delivery", 2020Varje vecka gör jag en illustration till en krönika som publiceras i VKs onsdagsbilaga Bil & Bostad. 
"Lady Opium", Magnus Lindbloom. 2018.Maria Wall"Lady Opium", Magnus Lindbloom. 2018.Omslagsillustrationillustration av "Lady Opium", till låten med samma namn av musikern och låtskrivaren Magnus Lindbloom. Det vackert förföriska i kontrast mot den mörka baksidan. I denna variant tänkt som omslagsbild på artistens facebookomslagssida, i annan beskärning troligast som CD/Spotify omslag.
Kameleont. Mönster, eget projekt 2018Maria WallKameleont. Mönster, eget projekt 2018Ett eget mönsterprojekt. Baserat på egna akvarellmålningar och bearbetat digitalt.
"Fly Away". Bidrag till Musikhjälpen 2017Maria Wall"Fly Away". Bidrag till Musikhjälpen 2017Akvarell. A4. Skänkt till Musikhjälpen 2017 i en gemensam "box" med bidrag från ett antal andra Umeåkonstnärer och författare.
FAMNA Logotyp. Jägarförbundet, 2018.Maria WallFAMNA Logotyp. Jägarförbundet, 2018.Logotyp för projekt FAMNA- Förvaltning av den, i norra Europa, invasiva arten Nordamerikans mink. Logotypen gjordes även i en finsk och en engelsk variant.
Bil & Bostad, "Fiolhänderna". Krönikeillustration 2018Maria WallBil & Bostad, "Fiolhänderna". Krönikeillustration 2018En gång i veckan gör jag en illustration till Bil & Bostad, en inlaga till Västerbottens-Kuriren som även delas ut till samtliga hushåll i regionen. Upplaga 60 000. Detta har jag gjort i mer än 5 år och jag får alltid en text av en av två krönikerer och sedan gör jag en handtecknad bild till denna text. 
Svalorna Latinamerika, motiv för tryck på tygpåse, 2017Maria WallSvalorna Latinamerika, motiv för tryck på tygpåse, 2017Svalorna Latinamerika ville ha ett motiv som skulle tryckas på tygpåsar till medlemmar och säljas. De ville förena karakteristiska element för Bolivia, Nicaragua och Peru i en intressant design. Jag skissade för hand och jobbade en del med svarta pennor, men slutprodukten är ett vektormotiv gjort  i Illustrator som går att ändra i färg eller storlek utan att förlora skärpa.
Kittelfjäll Adventure, t-shirt motiv. 2014Maria WallKittelfjäll Adventure, t-shirt motiv. 2014Handtecknat motiv som översatts till digital vektorfil. Kunden önskade ett motiv som hade fjällkänsla, med den karakteristiska sihuetten av fjället Dauna och en skidåkare.
Club SKIN Logotyp. 2017Maria WallClub SKIN Logotyp. 2017Logotyp till Club SKIN. Lite art-deco, mycket guld och glam. SKIN ordnar klubbkvällar med DJ:s och dansmusik.
"Haren" - Privat beställning. Stor canvastavla. 2016Maria Wall"Haren" - Privat beställning. Stor canvastavla. 2016En privat beställning till en större tavla. Ca 1,80- 2 m bred (?). Skissad och tecknad för hand med pennor, men bearbetad digitalt i Photoshop. Utprintad på fin canvas i ett exemplar.
Räven- Eget julkort. 2017Maria WallRäven- Eget julkort. 2017Akvarell med detaljer av lite digitalt "collage" (snöflingorna). Julkort jag sålt på julmarknad.
Haren Vinter. Eget projekt. 2017Maria WallHaren Vinter. Eget projekt. 2017Egen bild som jag bland annat använt som omslag till skissböcker. Handtecknad och digital. 
Kören ChorAll, Poster 2017Maria WallKören ChorAll, Poster 2017Kören ChorAll ville ha en affisch för att annonsera ett uppträdande. Bilden skulle bland annat, innehålla porträtt av två karaktärer, deras körledare och pianst.
Älvtåets Gröna. Logotyp, 2014Maria WallÄlvtåets Gröna. Logotyp, 2014Logotyp. Med ekologisk känsla. Genuin mat.
Maria  Wall
Umeå
0730771050

Maria Wall

Jag är illustratör och grafisk formgivare med många års erfarenhet. Mina uppdrag varierar och ena dagen jobbar jag med en logotyp eller ett motiv till ett screentryck och nästa en handtecknad krönikeillustrationer eller en akvarell. Jag jobbar alltid utifrån skisser som jag producerar i samarbete med klienten och utgår från dessa för att färdigställa ett uppdrag. Jag är van att ha en deadline och möter denna ofelbart. 

Exempel på mina kunder är: Umeå Universitet och Spoon Agency – illustrationer, Bil och Bostad (bilaga till Västerbottens- Kuriren) – illustration varje onsdag, Region Västerbotten- illustrationer, Hjärt- lungsjukas Riksförbund- illustrationer, Svalorna Latinamerika – motiv för screentryck på tygpåse, Umeå Kommun- illustration, Ålvtåets Gröna (restaurang)- logotyp), Mullin Mallin band – CD omslag, affischer mm. Kvinnojouren Umeå- illustration bokomslag, boklayout, grafisk profil, logotyp. Med flera…