Marie Herzog portfolio

Jag minns dig: en bok till dig som förlorat en viktig personMarie HerzogJag minns dig: en bok till dig som förlorat en viktig personIdus förlag, 2021 Författare: Emma Dalson & Johan Persson Passar för: Barn och ungdom  Det här är en bok till dig som har förlorat en betydelsefull person. Om det svåraste som kunde hända faktiskt har hänt och ditt liv har förändrats. Det är en minnesbok där du kan samla minnen och svara på frågor om din saknade person. Här får du också lära dig mer om sorg och hur livet kan kännas och bli efter att en person har dött. Boken är skriven av en psykolog och en kurator och är gjord för att passa barn och unga i olika åldrar. Du kan läsa och skriva i den ensam eller tillsammans med någon du tycker om. Boken är gjord för att göra det lite lättare att prata om de svåra och viktiga ämnena. 
Ovanliga yrkenMarie HerzogOvanliga yrkenIdus förlag, 2020 Författare: Joel Berglund  Hårdinbunden med 38 sidor Ålder: 5-9 Vad vill du jobba med när du blir stor? Det kan vara svårt att veta - det finns så många olika yrken att välja på. Vissa yrken är vanligare än andra. I den här boken får du träffa personer som har ovanliga yrken. Vad gör en hundcoach? Varför är det viktigt att kunna matte om man är tatuerare? Och är clowner alltid roliga?   "Författaren Joel Berglund för oss in i nya världar genom relevanta vardagsfrågor i mycket välskriven text, och de mycket konstnärliga levandegörande illustrationerna av Marie Herzog . Vi kommer nära vanliga människor som gjort ovanliga val, ofta av lust, och inblickar i varför dessa jobb behövs via en mycket välgjord och intresseväckande bok." BTJ nr 15 2020 Eva Lexell Törnblom
BusskampanjMarie HerzogBusskampanjSkånes tjej-, trans- och ungdomsjourer, 2018  Illustrationer till en kampanj för Skånes tjej-, trans- och ungdomsjourer. Animerades och visades på Skånetrafikens buss och tågtrafik 2018 och 2019. 
Lättläst bokserie: Moa & AliMarie HerzogLättläst bokserie: Moa & AliVilja förlag, 2015-2020 Författare: Eva Thors Rudvall Lättlästnivå X-Small Följ Moa och Ali från fösta dejten, till samboliv och förlossning. En klassisk vardagsberättelse förmedlad på lätt svenska. Eva Thors Rudvalls böcker vänder sig till dem som är alldeles nya inför svenska språket. De korta och vardagsförankrade berättelserna om Moa och Ali kan få även den mest ovana läsaren att läsa en hel bok. De lätta texterna samspelar med Marie Herzogs illustrationer och lärorika bildordlistor. 
IllustrationerMarie HerzogIllustrationerKvinnojouren i Lund, 2018 Tre sammansatta helbilder som även går att bryta upp och använda i delar.
SvanenMarie HerzogSvanenVilja förlag 2018 Författare: Joel Berglund Lättlästnivå Large Tillsammans försöker de hjälpa svanen, men inser att de behöver ringa en viltvårdare. När han anländer blir domen hård: svanen är allvarligt skadad och måste avlivas. Ella blir förtvivlad och känner att hon återigen har misslyckats. Men mot alla odds lyckas svanen lyfta till slut, och Ella och Hamid har hittat varandra. Svanen är en berättelse om att inte ge upp hoppet, om att fortsätta kämpa. Det handlar också om att våga be om hjälp, och inse att allt känns lättare om man har någon att prata med. Boken är rikligt illustrerad av Marie Herzog, vars finstämda bilder ger berättelsen en extra dimension.
Konstnärliga valaffischerMarie HerzogKonstnärliga valaffischerS-studenter, 2018 Illustrationer till tre konstnärliga valaffischer samt t-shirttryck inför valet 2018.
Logotyp & bannerMarie HerzogLogotyp & bannerVÅRØ Record Label, 2017 Logotyp i tre olika färgsättningar. 
Skivomslag: EP & singelMarie HerzogSkivomslag: EP & singelKaskelott, 2017 Artwork till EP & singel. Illustration till banner samt mönster till logotyp.  Layout: Emil Karlsson
Logotyp & mönsterMarie HerzogLogotyp & mönsterCafé Rotundan, 2017 Logotyp och mönster till Café Rotundan i Halmstad. 
AlmanackaMarie HerzogAlmanackaMalmönackan, 2017-2018 Malmönackan är ett projekt som samlar 12 lokala illustratörer i en kalender. Projektet ämnar att stärka och fira kreativitet i Malmö stad. Varje år går en del av vinsten till en för året utvald välgörenhetsorganisation.
ABC i stanMarie HerzogABC i stanVilja förlag, 2016 Författare: Eva Thors Rudvall Lättlästnivå X-Small Den korta texten på varje sida samspelar med illustrationerna och det finns en bildordlista till varje sida. Boken är skriven av Eva Thors Rudvall, som är Sfi-lärare med erfarenhet av att undervisa analfabeter. Ut med leksaker. In med användbara ord som betala, buss och odla. En ny ABC-bok för vuxna ska ge nyanlända vardagskunskap och framtidstro.
Skivomslag: EP & singelMarie HerzogSkivomslag: EP & singelTwo Year Vacation, 2016 Illustration och formgivning av två skivomslag samt tillhörande marknadsföringsmaterial. 
Marie Herzog
Malmö
0762645450

Marie Herzog

Marie Herzog är en Malmöbaserad illustratör och designer med en MFA in Design från HDK-Valand.

Hon har varit verksam illustratör under flera år och har även undervisat och föreläst inom illustration och bildberättande.

Hennes huvudfokus är bildberättande i bokformat och hon har illustrerat flertalet bilderböcker för vuxna (sfi). Barnboksdebuten kom år 2020 med boken Ovanliga yrken vilken skapades tillsammans med författaren Joel Berglund.

Kontakt: contact@marieherzog.com