Marika de Vahl portfolio

Redaktionellt för Tidskriften SocionomenMarika de VahlRedaktionellt för Tidskriften SocionomenRedationellt om fattigdom och barns förutsättningar.
Läkare utan gränserMarika de VahlLäkare utan gränserIllustration till gåvobevis, Läkare utan gränser
Redaktionellt för Tidskriften Socionomen Marika de VahlRedaktionellt för Tidskriften Socionomen Redaktionellt för Tidskriften Socionomen. Om att ha en förälder i hemlöshet.
Läkare utan gränserMarika de VahlLäkare utan gränserIllustration till gåvobevis för Läkare utan gränser - Alla hjärtans dag.
Dissidentbloggen / Svenska PENMarika de VahlDissidentbloggen / Svenska PENIllustration för Dissidentbloggen/Svenska PEN, till texten "Försäljarna på gatan" - om gatuförsäljarna i Etiopien och bokens och litteraturens sprängkraft i ett land där yttrandefriheten lever under ständigt hot. 
Omslagsillustration Göteborgs-Posten KulturMarika de VahlOmslagsillustration Göteborgs-Posten KulturOmslagsillustration till Göteborgs-Posten Kultur, "I begynnelsen var modern". Artikelserie om modersfiguren under julen 2018. 
Redaktionellt om existensiell hemlöshetMarika de VahlRedaktionellt om existensiell hemlöshetRedaktionell Illustration till artikel om existensiell hemlöshet
Redaktionellt för Tidskriften SocionomenMarika de VahlRedaktionellt för Tidskriften SocionomenRedaktionellt,  om hur etiska dilemman skapar moralisk stress i en allt mer utbredd effektiviserad sjukvård.
Omslagsillustration Tidskriften SocionomenMarika de VahlOmslagsillustration Tidskriften SocionomenOmslagsillustration Socionomen 2016, Tema Alkoholistlagen 100 år. Illustration till artikel om det dolda missbruket i överklassen. Utvald till årets omslag på Socionomgalan 2016.
Omslagsillustration Tidskriften SocionomenMarika de VahlOmslagsillustration Tidskriften SocionomenOmslagsillustration, Tidskriften Socionomen. Julen 2018, Tema: existensiell hemlöshet.
Redaktionellt för Tidskriften SocionomenMarika de VahlRedaktionellt för Tidskriften SocionomenRedaktionell illustration för tidskriften Socionomen, 2017. Illustration till artikel om Lagen om ersättning av staten till personer som utsatts för övergrepp och försummelser i samhällsvården (Ersättningslagen 2012:663); om barn och ugndomar som farit illa då de omhändertagits på barnhem eller i fosterhem.
Redaktionellt för Tidskriften ArbetsterapeutenMarika de VahlRedaktionellt för Tidskriften ArbetsterapeutenRedaktionell illustration till artikel om EU-migranters tillvaro. En kvalitativ forskningsartikel som belyser EU-migranters upplevelser. 
Redaktionellt för Tidskriften ArbetsterapeutenMarika de VahlRedaktionellt för Tidskriften ArbetsterapeutenIllustration till forskningsartikel om EU-migranters tillvaro i Sverige.
Redaktionell Illustration, Tidskriften SocionomenMarika de VahlRedaktionell Illustration, Tidskriften SocionomenRedaktionell illustration, Tema alkoholistlagen 100 år
Redaktionell Illustration, Tidskriften SocionomenMarika de VahlRedaktionell Illustration, Tidskriften SocionomenIllustration till artikel om hemlöshet, Tidskriften Socionomen.
Omslagsillustration, Tema: Hemlöshet i JuletidMarika de VahlOmslagsillustration, Tema: Hemlöshet i JuletidOmlagsillustration för Tidskriften Socionomen. Tema: Hemlöshet i Juletid.
Redaktionellt, Tema: Hemlöshet i JuletidMarika de VahlRedaktionellt, Tema: Hemlöshet i JuletidRedaktionell illustration för tidskriften Socionomen. Inlaga till tema: Hemlöshet i Juletid 2016.
Redaktionell IllustrationMarika de VahlRedaktionell IllustrationIllustration till artikel om socialt biståndsarbete, Tidskriften Socionomen.
Marika de Vahl
Sundsvall
073-58 79 322

Marika de Vahl

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Marika de Vahl och frilansar som illustratör. Jag illustrerar för bla tidningar, böcker, webb och reklam. För mig handlar illustration ofta om att beröra, väcka tankar och känslor, men också om att skapa en plats och ett utrymme för personliga tolkningar.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Den mest kreativa av stunder för mig är den fösta idé- och skissfasen, då alla idéluckor tillåts stå vidöppna. Att få hitta till en bärande idé, en känsla och tanke för kontexten och ge dem inträde i verkligheten. Där är dialog, lyhördhet, förståelse för sammanhanget samt bakgrundsinformation viktiga förutsättningar. Det är fantastiskt att sedan få ge bilden ett hem där den kan betraktas i sitt sammanhang.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Min dröm är att få fortsätta illustrera sociala frågor, men jag drömmer också om att få ta ett steg in i bilderbokens och teaterns värld.