Marja Nyberg portfolio

Eget projekt, "dvala"Marja NybergEget projekt, "dvala"Serieruta från ett pågående serieprojekt. 2021.
Tecknaren, "Tydligt avtal"Marja NybergTecknaren, "Tydligt avtal"Illustration till artikel om avtal, Tidningen Tecknaren "fråga juristen" 2021.
Forte MagasinMarja NybergForte MagasinIllustration/enruting till Forte Magasin, artikel om hemtjänsten. 2020.
Forte MagasinMarja NybergForte MagasinIllustration till artikeln Stressepidemin sätts under lupp, Forte Magasin -19.
Forte MagasinMarja NybergForte MagasinIllustration till artikeln Stressepidemin sätts under lupp, Forte Magasin -19.
Bygdegårdarnas riksförbundMarja NybergBygdegårdarnas riksförbundOmslagsillustration till Bygdegårdarnas Riksförbunds jubileumsbok 2019.
SVT:s julkalender 2018 - Storm på Lugna gatanMarja NybergSVT:s julkalender 2018 - Storm på Lugna gatanKalender med luckinnehåll skapad för SVT:s julkalender 2018. Motivet: Järnkroken - en sömnig (fiktiv) bruksort i bergslagen.
NamntavlaMarja NybergNamntavlaNamntavla, ett av flera olika motiv som är till försäljning på min hemsida. Men denna är min favorit!
LoggaMarja NybergLoggaMin personliga logga till marjaproductions.se. Digitalt måleri, 2018.
FadäsenMarja NybergFadäsen"I-landsdöden", 2018. Varje tisdag syns min serie under namnet Fadäsen i tidningen Metro.
"Svenska djur (Du inte visste fanns)"Marja Nyberg"Svenska djur (Du inte visste fanns)"Omslag till min egen målarbok. 20 illustrationer i vykortsformat som går att färglägga. Pagina Förlag, 2016.
Ur målarboken "Svenska djur (Du inte visste fanns)"Marja NybergUr målarboken "Svenska djur (Du inte visste fanns)"En av 20 illustrationer ur en målarbok i vykortsformat där varje bild går att färglägga. Pagina Förlag, 2016.
WoodmonkiMarja NybergWoodmonkiEn av flera illustrationer till woodmonki.se, 2017.
FadäsenMarja NybergFadäsenVarje tisdag syns min serie under namnet Fadäsen i tidningen Metro.
Jag har tappat min kristallkronaMarja NybergJag har tappat min kristallkronaEn av flera illustrationer till prosadiktboken Ambivalens av Thor Rutgersson.
"Och hela himlen föll ner"Marja Nyberg"Och hela himlen föll ner"Print, 2016.
"Översvämning"Marja Nyberg"Översvämning"Illustration till utställningen Rent vatten, även publicerad i tidningen Bang 2018.
"Jazzkatt"Marja Nyberg"Jazzkatt"Print, 2016.
Marja Nyberg
Bagarmossen
0735739301

Marja Nyberg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Marja nyberg och jobbar som illustratör. Gick serie- och bildberättarprogrammet 80 p vid högskolan i Gävle 2004-2006, och kursen Bilderböcker för barn 30 p vid HDK ht 2010. Vad gör jag? Jag ritar. Och ritar gör jag för att jag ritar. Det är mitt liv. Har jag alltid gjort och kommer nog alltid göra. Jag gillar att experimentera med tekniker, och även om jag föredrar det handritade så finns det så mycket tjusiga saker man kan göra i photoshop. Jag kombinerar gärna de båda. Har alltid fascinerats av bilder med mycket detaljer. Sven Nordquists, Tove Janssons bilder fängslade mig redan som barn. Jag njuter när språk och bild samspelar, kanske för att jag i grund och botten är serietecknare.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag försöker alltid hålla en dialog med uppdragsgivaren under hela processen, bollar idéer och skickar skisser för att arbetet ska flyta på fint, utan missförstånd. Har gjort alla möjliga typer av jobb under årens lopp – allt från instruktionsskisser till seriesidor, korta och långa, stora och små. Jag är alltid öppen för nya typer av uppdrag. Dessutom är jag lyhörd, snabb och mycket trevlig!

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Har tänkt att jag någon gång ska göra en barnbok. Helt och hållet på egen hand, text och bild. Hela processen. Jag är förtjust i stora projekt, som växer fram. Och man liksom växer in i projektet. Växer med det.