Mark Belan portfolio

Cyanobakteriell nederbörd av karbonatMark BelanCyanobakteriell nederbörd av karbonatEn illustration för främre omslag 3D för naturen. Den visar det vetenskapliga värdet av att söka efter tecken på liv i strukturer som kallas mikrobialiter som skapas genom bakteriens geokemiska processer.
Jämförande funktionell anatomi av bläckfiskarMark BelanJämförande funktionell anatomi av bläckfiskarEtt didaktiskt poster som illustrerar mångfalden och funktionen hos tentakler, näbbar och bläckfiskens ögon. Underbart unikt och konstigt utseende, bläckfiskarnas anatomi upphör aldrig att förvåna människor över hela världen.
PeriodontitMark BelanPeriodontitEn illustrerad redaktionell spridning om periodontit. Denna poster beskriver progressiva förändringar i tandbiofilm och grov morfologi när patologin utvecklas över tiden.
'Fruit of the Womb': botaniska klassificeringen av fruktMark Belan'Fruit of the Womb': botaniska klassificeringen av fruktEn didaktisk affisch som illustrerar fruktens blommor. Idén till den här affischen kom från en middagssamtal på sommaren när man åtnjöt en sallad och påminde om det triviala faktum att tomater är "faktiskt" frukt. Detta skapade ett intresse för att förstå varför tomater är frukt och ledde till en hel sommarlång undersökning av botanisk och karpologisk litteratur. Som ett resultat blev jag inspirerad att syntetisera mina resultat till en visuell referensguide som skulle vara både informativ och visuellt engagerande.
Mark Belan
Toronto
9059790807

Mark Belan

Hej!

Jag är en kanadensisk forskare och visuell berättare som tar komplexa, sofistikerade idéer och översätter dem till vackra, pedagogiska illustrationer och bilder. Jag har en bakgrund inom naturvetenskap, med en kandidatexamen i konst & vetenskap och biologi samt en magisterexamen i geokemi och astrobiologi. Min forskningserfarenhet har gjort mig medveten om vikten och värdet av en visuell grund för vetenskaplig kommunikation. Jag har finslipat mina färdigheter inom medicinsk, vetenskaplig och teknisk visuell kommunikation genom att slutföra mina magisterexamen i biomedicinsk kommunikation vid University of Toronto och har efter det bland annat utfört uppdrag åt medicinsk personal, olika forskargrupper och den amerikanska rymdstyrelsen, NASA. Min starka övertygelse är att vi med visuell design och kommunikation kan berätta bättre historier, påskynda lärandet och göra vetenskap mer tillgänglig för alla.

Tidigare uppdragsgivare: Karolinska Institutet, Kidney Association, NASA Ames Research Center, NASA Goddard Space Flight Center, The Globe and Mail (?)

Söker för närvarande frilansuppdrag och/eller anställningsmöjligheter på den svenska marknaden. Talar och skriver god svenska efter att tidigare ha arbetat i Sverige.

Kontakta mig via e-post: markabelan@gmail.com