Marta Leonhardt portfolio

Marta Leonhardt

Jag heter Marta Leonhardt och jobbar som illustratör sedan 2011. Mina illustrationer har främst använts till böcker och pedagogiskt material för barn och unga. Jag målar för hand i akvarell, kombinerat med svärtan från tusch och stålstift. Efteråt scannas bilderna in och jag gör några sista justeringar i Photoshop innan illustrationen levereras digitalt.

Jag älskar utmaningar och stora, detaljerade projekt! Jag är mycket naturintresserad och vill gärna göra böcker om djur, växter, insekter m.m för barn. Sagor och mytologi är också ett stort intresse och jag skulle älska att illustrera folksagor eller kanske ett uppslagsverk över mytologiska väsen! Jag kan jobba utifrån fasta riktlinjer, men har också mycket fantasi och hittar gärna på egna motiv. Ofta låter kunden mig komma på egna förslag som jag sedan presenterar som en skiss.

Några av mina kunder hittills är Beta Pedagog, Scouternas Almanacka, Stabenfeldt, Hirschfeld Förlag, Olniansky Tekst och Fafner förlag. Jag har också gjort flera affischer till events och skivomslag till lokala musiker.