Martina Lundgren portfolio

Teckning barnbokMartina LundgrenTeckning barnbokEtt påbörjat arbete till en barnbok. 
Illustration till bokomslagMartina LundgrenIllustration till bokomslagIllustration till en bok som kretsar kring begreppet "one health" och hur exemepelvis smittor kan överföras från djur och miljö till människor och tvärtom.
Infografik, BillerudKorsnäs, detaljer från väggillustration, 2019Martina LundgrenInfografik, BillerudKorsnäs, detaljer från väggillustration, 2019Del av väggillustration för att synliggöra processen i ett pappersbruk.
Illustration för tidningen Klass Martina LundgrenIllustration för tidningen Klass Illustration till en novell av Aino Trosell som handlar om att arbeta inom äldreomsorgen, om möten människor emellan och vad man väljer att göra av den tid man har här i livet. 
Trollkarlens kattMartina LundgrenTrollkarlens kattIllustration till barnboken "Trollkarlens katt" av Lena Håkansson, Lumio förlag, 2020. 
Trollkarlens katt Martina LundgrenTrollkarlens katt Illustrationer till barnboken "Trollkarlens katt" av Lena Håkansson, Lumio förlag, 2020. 
Illustration: Vykort med vinter/julmotiv, 2018Martina LundgrenIllustration: Vykort med vinter/julmotiv, 2018Ett kort av flera med vinter/julmotiv. 
Animation, 2019Martina LundgrenAnimation, 2019Animerad illustration i Photoshop, eget projekt.
Illustration: affisch Martina LundgrenIllustration: affisch Barnaffisch med karaktärerna från boken "Vilma och skolan" av Lina Stoltz, 2018.
UtelekMartina LundgrenUtelekEget arbete. 
AxelgårdenMartina LundgrenAxelgårdenLogotyp och mönster för en gård i Klöverträsk i Norrbotten som bedriver jordbruk, djurhållning, mathantverk mm. 
Pojkens vännerMartina LundgrenPojkens vännerEget arbete. 
Bokdesign, bokomslag och illustration, barnbok, Barents Publisher, 2018Martina LundgrenBokdesign, bokomslag och illustration, barnbok, Barents Publisher, 2018Barnbok "Vilma och skolan" med text av Lina Stoltz. På svenska och meänkieli. 
Logotyp/sloganMartina LundgrenLogotyp/sloganLogotyp till Kirurgveckan 2020 i Luleå. 
Bokomslag, ungdomsbok, Barents Publisher, 2018Martina LundgrenBokomslag, ungdomsbok, Barents Publisher, 2018Bokomslag till ungdomsromenen På natten är allt sant, av Lina Stoltz.
IllustrationMartina LundgrenIllustrationIllustration, eget projekt, 2018. 
Luleå Roller Derby, 2015.Martina LundgrenLuleå Roller Derby, 2015.Illustration till Luleå Roller Derbys femårsjubileum.
Logotyp till Katarina Sandling, trädgårdscoachMartina LundgrenLogotyp till Katarina Sandling, trädgårdscoachLogotyp för trädgårdscoachen Katarina Sandling som fungerar som inspiratör och stöd i trädgårdsdesign och trädgårdstänk.  
Martina Lundgren
Luleå
0702967910

Martina Lundgren

Jag heter Martina Lundgren och arbetar som grafisk formgivare och illustratör med utgångspunkt i Luleå.

Jag är också aktiv som konstnär och tycker om att skriva – bland annat gör jag "Tankar för dagen" i Sveriges Radio P1.

Huvudsakligen arbetar jag digitalt och har erfarenhet av att bland annat göra affischer, barnböcker, logotyper, bok- och skivomslag mm.

Urval tidigare uppdragsgivare:  Region Norrbotten, Svensk Form Norrbotten, Lumio förlag, Barents Publisher, BillerudKorsnäs.