Matilda Hall portfolio

Infografik till instagram, SCB, 2017/2018Matilda HallInfografik till instagram, SCB, 2017/2018Jag har anlitats för att utveckla ett nytt illustrationsmanér åt myndigheten och för att rita grafik som lyftrer fram statistik i deras sociala medier. Bilderna är ett urval av ca 150 illustrationer som jag ritat åt SCB.
Illustration om skogsnäringen till Länsstyrelsen Västerbotten, 2017Matilda HallIllustration om skogsnäringen till Länsstyrelsen Västerbotten, 2017Illustration som ingick i en serie bilder till Länsstyrelsen Västerbotten som beskriver arbetsmarknaden för kvinnor i skogsnäringen.
Personas till SCB, 2018Matilda HallPersonas till SCB, 2018Personas ritade till SCB som beskriver nuvarande och framtida användare av myndighetens tjänster. Bildernas syfte var att användas i strategiskt arbete för att visualisera stategi.
Mönster till Skellefteå kommun, 2014Matilda HallMönster till Skellefteå kommun, 2014Skellefteå kommun och kommunikationsbyrån Krux anlitade mig för att rita ett print till Skellefteå kommun. Printet användes både digitalt och i en rad trycksaker för att illustrera de fokusområden som kommunen jobbar med skapa förbättringar inom. 
Tidningsillustration, Kate/SLL, 2016Matilda HallTidningsillustration, Kate/SLL, 2016Tidningsillustration till tidningen Funktion i Fokus. Bildens syfte var att enkelt förklara hur ögonstuýrning fungerar.
Matilda Hall
Hägersten
+46705850684

Matilda Hall

Jag är en digital illustratör och designer verksam i Stockholm som älskar lekfull och användarvänlig design. Jag jobbar ofta i projekt som kräver mycket research och är van att kommunicera information, forskning, strategi och kunskap genom illustration. Mina bilder är väl utförda och har hjärta.

Förutom att illustrera anlitas jag också för att ta fram illustrationsmanér till organisationer, undervisa och föreläsa. Tidigare kunder i urval: SCB, Länsstyrelsen, SLL, Skellefteå kommun, Umeå universitet, Kungliga biblioteket, Kate, Snick-snack, Västerbottensteatern och Skelleftetidningen.