Matilda Svensson portfolio

Illustration i Matmagasinet 3/2018Matilda SvenssonIllustration i Matmagasinet 3/2018Illustration till artikeln “Vilket vin till vilken ost?” i Matmagasinet 3/2018.
Illustrationer i Allas veckotidningMatilda SvenssonIllustrationer i Allas veckotidningVarje vecka illustrerar jag till inslaget "Matnyttigt" i Allas veckotidning. Se fler illustrationer på matildasvensson.com.
Mönster till ALLGOTS SS 2018Matilda SvenssonMönster till ALLGOTS SS 2018Mönster till ALLGOTS SS 2018.
Julmat, MatmagasinetMatilda SvenssonJulmat, MatmagasinetKlassisk julmat till tidningen Matmagasinet.
Vimmerby Kommuns vision, SLUSMatilda SvenssonVimmerby Kommuns vision, SLUSIllustrationer som visar Vimmerby Kommuns vision, SLUS. Kund: ROXX. Se fler bilder på matildasvensson.com
Gåvokort UNICEFMatilda SvenssonGåvokort UNICEFIllustrationer på UNICEF’s gåvokort, Julen 2017. unicef.se
Etikett Hörte PilsnerMatilda SvenssonEtikett Hörte PilsnerEtikett till ölen Hörte Pilsner. Kund: Hörte Brygga. 
VOLVO CAR magazine Matilda SvenssonVOLVO CAR magazine Karta på vägen mellan Narvik och Kiruna. Kund Spoon.
Illustration i Matmagasinet Matilda SvenssonIllustration i Matmagasinet Illustrations till artikeln “Grilla med klot” i Matmagasinte 6/2015.
Illustration i Allers Trädgård 8–9/2014Matilda SvenssonIllustration i Allers Trädgård 8–9/2014Illustrations till “Husmorstips” i Allers Trädgård 8–9/2014.
Kartor över vinregioner i världen för Åbro Revir Matilda SvenssonKartor över vinregioner i världen för Åbro Revir Kartor över vinregioner i världen för Åbro Revir. Kund: Roxx and Åbro Wine.
Illustration i Matmagasinet 4/2015Matilda SvenssonIllustration i Matmagasinet 4/2015Illustration till artikeln "Megatrenderna ritar om våra kök" i tidningen Matmagasinet 4/2015.
Karta till Hörte BryggaMatilda SvenssonKarta till Hörte BryggaKartillustration till restaurangen Hörte Brygga.
Illustration i Blomsterbranschen Matilda SvenssonIllustration i Blomsterbranschen Illustration to the article “Så blir du mer effektiv” in Blomsterbranschen 6/2014.
Affisch till Hörte Hamn & BryggaMatilda SvenssonAffisch till Hörte Hamn & BryggaAffisch till Hörte Hamn & Brygga återinvigningsfest.
Illustration i Matmagasinet 8-9/2015Matilda SvenssonIllustration i Matmagasinet 8-9/2015Illustration till “Släng inte maten” i Matmagasinet 8-9/2015.
Kartor till Länstyrelsen i GävleMatilda SvenssonKartor till Länstyrelsen i GävleIllustrerade kartor av Axmar naturreservat för Länstyrelsen i Gävle.
Domherre mönsterMatilda SvenssonDomherre mönsterMönster till Home Nature kollektion 2012/2013. Applicerat på kuddar och utställt på Formex 2012. Kund: Home Nature
Matilda Svensson
Malmö
0735541636

Matilda Svensson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Matilda Svensson och jag frilansar som grafisk formgivare och illustratör. Några dagar i veckan arbetar jag även som AD på tidningen Antik & Auktion på Aller.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Skissprocessen, när man får bolla idéer, gå in i bakgrunden och undersöka. Där tror jag att min akademiska bakgrund märks, att jag vill hitta ytterligare ett djup och inte bara gå lös på första idén. Jag tycker också om att föra en aktiv dialog med kunden som helst ska ställa lite krav och inte behöva nöja sig med mindre.

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

Det bästa med att vara frilansare är att det inte finns några vanliga dagar. Alla dagar ser olika ut och jag älskar det! En dag mässa i Stockholm, nästa dag fastklistrad vid skrivbordet i 12 timmar för att tredje dagen skissa med en kopp kaffe i handen i någon park.