Mattias Käll portfolio

Elefanten i rummetMattias KällElefanten i rummetEn illustration till tidningen Kollega om hur man hanterar besvärliga situationer. Som exempel kollegan som luktar väldigt illa.
Unionen ÖvervakningMattias KällUnionen ÖvervakningEn illustration till tidningen Kollega som handlar om övervakning på arbetsplatsen.
The land of plentyMattias KällThe land of plentyEliston i Australien ville berätta om sitt nya bostadsområde. Konceptet är The Land of Plenty. I en serie illustrationer arbetar vi med att det finns gott om utrymme för ett bra liv.
Allt om diabetesMattias KällAllt om diabetesIllustration till en artikel om fotvård och vikten av att som diabetiker ta tand om sina fötter.
Framtidens proteinkällorMattias KällFramtidens proteinkällorEn illustration till en artikel om framtidens proteinkällor. Här syns labbodlat kött.
ExpertMattias KällExpertsss
ExperiolabMattias KällExperiolabIllustration till ExperioLab
ExperiolabMattias KällExperiolabIllustration till ExperioLab
Vi - Bilden av SverigeMattias KällVi - Bilden av SverigeEn illustration till tidningen Vi och en artikel om den bild som ges av Sverige av utländska korrespondenter.
Karl cykelförsäkringarMattias KällKarl cykelförsäkringarIllustration till Österikiskt försäkringsbolag specialiserat på cyklar.
Tåg vs flygMattias KällTåg vs flygIllustration som jämför flygets koldioxidutsläpp med tåget
Life nyårslöfteMattias KällLife nyårslöfteEn illustration till Life-butikernas tidning Live life om hur man ska lyckas hålla sina nyårslöften
I köketMattias KällI köketTill en bok med kost- och motionsråd för den som fått artros.
JämställdhetMattias KällJämställdhetEnIllustration till tidningen Kollega och fackförbundet Unionen. Denna illustration hamnade på framsidan i ett temanummer om jämställdhet på arbetsplatsen.
Mattias Käll
örebro
073-509 51 12

Mattias Käll

Jag är illustratör med några år på konstskola och som AD på reklambyrå i bagaget. Jag arbetar idag främst mot reklambyråer och contentbyråer med kunder som Unionen, Clas Ohlson, PostNord, Transportarbetarförbundet och Life butikerna. Att få förvalta en bra grundidé från en duktig AD eller illustrera en välskriven tidningsartikel där jag får stor kreativ frihet. Det får mig att le!

Jag bakar gärna bröd, mår bra av att sova i skogen, blir glad av att hoppa studsmatta med mina barn och blir engagerad när det pratas mänskliga rättigheter, natur och hur vi skapar en hållbar framtid tillsammans.