Mattias Olsson portfolio

Mattias Olsson
Boka mig för kurser

Konstnär och illustratör med ateljé i Höganäs. Illustrerar barnböcker för flertalet av våra barnboksförlag. Har tidigare arbetat deltid under 7 år som konstnär på både Moderna Museet samt Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm. Dessa arbeten innefattade öppna verkstäder, bokade barngrupper samt workshops för både vuxna och barn.

Skapande skola, Workshop

Mattias Olsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Mattias Olsson och arbetar som konstnär och illustratör samt imed workshops för vuxna och barn. Jag bor i  vackra Höganäs efter många år i Stockholm. Som illustratör har jag utfört en stor mängd uppdrag åt barnboksförlag, tidskrifter, reklambyråer mm. Uppdragsgivare i urval: Lilla Piratförlaget, Odd Molly, Opal, Sweden Rock festival, Sweden Rock Magazine, B. Wahlströms , SvD, Bonnier Carlsen, Hegas, Henry, Globograf, Ordfront.

Jag är mycket anlitad inom skapande skola runtom i Sverige. Jag håller i roliga workshops och har illustratörsbesök. Se mer info om detta på min hemsida samt facebook:

www.mattiasolsson.nu

@mattiasolsson.skapandeskola 

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

Kaffe…ingen dag börjar utan kaffe, helst. Sen kollar jag dagens mailskörd, går igenom och svarar. Oftast är det sedan någon bild som ska skissas på som ett första utkast till uppdragsgivare. Därefter går jag in på finliret, bilden som ska färdigställas. Kan vara måleri, tusch digitalt eller skrapkartong. Det beror på vad kunden önskar för bildspråk/stil. Jag har en stor bredd och kan många olika typer av bildspråk vilket jag ser som en stor tillgång.

 

 

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är snabb och effektiv och hoppar inte över steg i processen. Hellre en skiss x-tra och att slutresultatet blir bra. Jag har stor erfarenhet av olika typer av bildspråk och vad som passar för olika målgrupper. Jag har även arbetat som konstnärlig pedagog på Kulturhuset/Rum för barn och Moderna Muséet i Stockholm, detta har lett till att jag numera håller skolprojekt i egen regi, ofta i samband med skapande skola eller som lovaktiviteter på bibliotek Jag uppskattar alltid ett personligt möte irl. Ingen illustrationsidé är för galen för att diskuteras!