Mattias Olsson
Höganäs
042-343848
0733-628220
Boka mig för kurser

Konstnär och illustratör med ateljé i Höganäs. Illustrerar barnböcker för flertalet av våra barnboksförlag. Har tidigare arbetat deltid under 7 år som konstnär på både Moderna Museet samt Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm. Dessa arbeten innefattade öppna verkstäder, bokade barngrupper samt workshops för både vuxna och barn.

Skapande skola, Workshop

Mattias Olsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Mattias Olsson och arbetar som konstnär och illustratör. Jag bor i  vackra Höganäs efter många år i Stockholm. Som illustratör har jag utfört en stor mängd uppdrag åt barnboksförlag, tidskrifter, reklambyråer mm. Uppdragsgivare i urval: Odd Molly, Opal, Sweden Rock festival, Sweden Rock Magazine, B. Wahlströms , SvD, Bonnier Carlsen, Hegas, Henry, Globograf, Ordfront

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

Kaffe…ingen dag börjar utan kaffe, helst. Sen kollar jag dagens mailskörd, går igenom och svarar. Oftast är det sedan någon bild som ska skissas för ett första utkast till uppdragsgivare. Därefter går jag in på finliret, bilden som ska färdigställas. Kan vara måleri, tusch digitalt eller skrapkartong. Det beror på vad kunden önskar för bildspråk/stil. Jag har en stor bredd och kan många olika typer av bildspråk vilket jag ser som en stor tillgång.

Jag arbetar mycket i skapande skolaprojekt runtom i hela landet. Både konst och illustration står då på agendan. Läs mer på min hemsida.

 

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är snabb och effektiv och hoppar inte över steg i processen. Hellre en skiss x-tra och att slutresultatet blir kanon. Jag har stor erfarnhet av olika typer av bilder och vad som passar för olika målgrupper. Jag har även arbetat som konstnärlig pedagog på Kulturhuset/Rum för barn och Moderna Muséet i Stockholm, detta har lett till att jag numera håller skolprojekt i egen regi, ofta i samband med skapande skola eller som lovaktiviteter på bibliotek Jag uppskattar alltid ett personligt möte irl. Tankesmedjor, det gillar jag. Formar gärna abstrakta tankar och idéer till konkreta resultat och är en luttrad idéspruta. Ingen illustrationsidé är för galen för att diskuteras!