Mattias Peterberg portfolio

Ta inte emot godis från främlingar...Mattias PeterbergTa inte emot godis från främlingar...Eget verk
Vallentuna Kulturförvaltning, RymdvarelseMattias PeterbergVallentuna Kulturförvaltning, RymdvarelseRymdvarelse i bokfestivalfolder/affisch till Vallentuna Kulturförvaltning, samt annons i lokaltidningen Steget.
Nobelmuseet, BarnverksamhetsfolderMattias PeterbergNobelmuseet, BarnverksamhetsfolderBarnverksamhetsfolder till Nobelmuseet. Illustrerar alla nobelprisområden.
Nobelmuseet, NalleMattias PeterbergNobelmuseet, NalleIllustration för Nallesjukhuset på Nobelmuseet.
Animartist, TröjtryckMattias PeterbergAnimartist, TröjtryckAnimartist. Bild för tryck på luvtröjor och t-shirts.
Boksomslag, Detektiv-Lova & den nyfikna lilla drakenMattias PeterbergBoksomslag, Detektiv-Lova & den nyfikna lilla drakenBoksomslag till boken "Detektiv-Lova & den nyfikna lilla draken" som är under produktion.
Kraft Foods, hälsokampanjMattias PeterbergKraft Foods, hälsokampanjFolder för hälsokampanj på Kraft Foods.
Kraft Foods, Sluta röka-kampanjMattias PeterbergKraft Foods, Sluta röka-kampanjBild för sluta röka-kampanj på Kraft Foods.
Barnboksomslag, Olivier in ParisMattias PeterbergBarnboksomslag, Olivier in ParisBarnboksomslag, Oliver in Paris.
Barnboksomslag, Oliver in VancouverMattias PeterbergBarnboksomslag, Oliver in VancouverBokomslag till barnboken "Oliver in Vancouver".
Barnboksillustration, Oliver i VancouverMattias PeterbergBarnboksillustration, Oliver i VancouverIllustration till barnboken "Oliver i Vancouver".
Barnboksillustration, Oliver i VancouverMattias PeterbergBarnboksillustration, Oliver i VancouverIllustration till barnboken "Oliver in Vancouver".
Barnboksillustration, Oliver i ParisMattias PeterbergBarnboksillustration, Oliver i ParisBarnboksillustration, Oliver in Paris.
LogotyperMattias PeterbergLogotyperDiverse logotyper till olika företag.
Byggligan, TvättbjörnMattias PeterbergByggligan, TvättbjörnBild till byggföretaget Byggligan.
Nobelmuseet, serieMattias PeterbergNobelmuseet, serieSeriestrip till matmeny för pannkakserbjudande på Nobelmuseet
TrollMattias PeterbergTrollIllustration till en saga om troll.
KentaurMattias PeterbergKentaurKentaur
Mattias Peterberg
Stockholm

Mattias Peterberg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Mattias Peterberg och driver företaget Troll-Konst HB sedan 2004. Jag är illustratör och tecknare. Mina tidigare uppdrag har varit allt från illustrationer i barnböcker och tidningar till företagskampanjer och logotyper. Jag har illustrerat för stora och små företag, t ex: Kraft Foods, Nobelmuseet, Aftonbladet, Byggligan, Roslagshälsan.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag har en mångårig konstnärlig utbildning. Arbetar med såväl traditionella material som digitala bildprogram. Jag har en stor bredd och varierad stil.