Mia Olofsson portfolio

Svenska Mejerier, illustrationer till smörförpackningMia OlofssonSvenska Mejerier, illustrationer till smörförpackningSvenska Mejerier är en kvalitetsmärkning från Falköpings Mejeri. Den garanterar att mjölken kommer från en svensk gård, samt att bonden har fått bra betalt.  Byrå: Change the Agency.
Elin Kero, logotypMia OlofssonElin Kero, logotypElin Kero är en frilansande fotograf och retuschör i Stockholm. Jag har tagit fram hennes logotyp och visuella identitet.
Digital Reliance, logotypMia OlofssonDigital Reliance, logotypDigital Reliance är en ideell organisation som arbetar med konceptutveckling, aktioner och opinionsbildning för att stärka utsatta grupper i och med digitala medier. De står bakom bland annat initiativet Refugee Phones.
Eget projekt, "Hipster Santa"Mia OlofssonEget projekt, "Hipster Santa"Jultomten som ung hipster, med tomteluva-beanie och allt.
Jönköpings kommun, film om översiktsplanenMia OlofssonJönköpings kommun, film om översiktsplanenUppdraget var att berätta för invånarna i Jönköping varför kommunen nu tar fram en ny översiktsplan. Resultatet blev ett bibliotek av illustrationer, åtta symbolbilder som stid för olika områden samt en två minuter lång animerad film. Filmen beskriver, på ett enkelt sätt, vad en översiktsplan är och bjuder in invånarna att deltaga i det pågående arbetet.  Art Direction + illustration: Mia Olofsson Manus: Carina Lundeholm Animation: Daniel Wengel For fler bilder, besök miaolofsson.se.  Video: https://www.youtube.com/watch?v=Yok3dntQ0nM&feature=youtu.be
Eget projekt, "Blommigt mönster"Mia OlofssonEget projekt, "Blommigt mönster"Resultatet efter att jag deltog i en kurs i mönsterformgivning på Art College, Folkuniversitetet. 
Jönköpings Länstrafik, julbuss 2014Mia OlofssonJönköpings Länstrafik, julbuss 2014Varje år designas en buss som går mellan A6 Center och Jönköping city, för att invånarna ska kunna köpa sina julklappar på båda ställen. Design + original: Mia Olofsson Byrå: CCJ Kommunikation Foto: Daniel Wengel
Eget projekt, "What's your mood"Mia OlofssonEget projekt, "What's your mood"Tre igelkottar med olika humör. 
Fashion Days Jkpg, logotyp och visuell identitetMia OlofssonFashion Days Jkpg, logotyp och visuell identitetFashion Days Jkpg är ett fashion event som hölls i September 2015 i Jönköping, det arrangerades av Jönköping City.
Eget projekt, "Elefant"Mia OlofssonEget projekt, "Elefant"Eget projekt, fineliners.
Eget projekt, "Wired"Mia OlofssonEget projekt, "Wired"Eget projekt, fineliners.
Jönköpingsmönster, inslagningspapperMia OlofssonJönköpingsmönster, inslagningspapperEtt mönster med byggnader och andra motiv associerade med staden Jönköping.
Eget projekt, "Mr Grey"Mia OlofssonEget projekt, "Mr Grey"Islandshäst, skimmel, illustrerad med Letraset ProMarkers.
Mia Olofsson
Paris
0768353389

Mia Olofsson

Illustratör och grafisk formgivare. Frilansar sedan sommaren 2015, har bakgrund som AD/Grafisk formgivare på reklambyrå. Illustrerar helst för hand med mycket detaljer. Bra känsa för färg, form och typografi. Ambitiös och noga med kvalitet. Tar gärna helhetsansvar och är med i projekt från start till mål.  

Topp tre, analoga tekniker: Fineliners, markerpennor, blyerts. 
Topp tre, digitala tekniker/programvaror: Illustrator, Photoshop, InDesign.