Michèle Harland portfolio

Einar Mattssons i ord&bild 2018Michèle HarlandEinar Mattssons i ord&bild 2018Kollage med blandad teknik till Einar Mattssons fastighetsbestånds utvik.
Jobba – introduktion till arbetslivetMichèle HarlandJobba – introduktion till arbetslivetJag tog fram en serie av Illustrationener till en pedagogisk bok om arbetslivet åt förlaget Natur & Kultur.
Jobba – introduktion till arbetslivetMichèle HarlandJobba – introduktion till arbetslivetJag tog fram en serie av Illustrationener till en pedagogisk bok om arbetslivet åt förlaget Natur & Kultur.
BostadsmarknadMichèle HarlandBostadsmarknadIllustration till en artikel som handlar om Sveriges reglering av bostadshyror.
Einar Mattssons i ord&bild 2019Michèle HarlandEinar Mattssons i ord&bild 2019Kollage med blandad teknik till Einar Mattssons fastighetsbestånds utvik.
Illustration till bokomslag "Samspelets psykologi på förskolan"Michèle HarlandIllustration till bokomslag "Samspelets psykologi på förskolan"Upföljaren till boken "Psykologi i klassrummet". Denna bok vänder sig till pedagoger på förskolan.
Bokomslag och illustrationer till boken "En handbok för studiehandledare"Michèle HarlandBokomslag och illustrationer till boken "En handbok för studiehandledare"Illustrationer till bokomslag samt alla sju kapitlar i boken. Utgivaren är Natur & Kultur.
Illustration till bokomslagMichèle HarlandIllustration till bokomslagLärarförlaget och författarna ville ha ett klassrum med på omslaget utan att behöva illustrera det och att den skulle uppfattas som en positiv bok som är lätt att ta till sig.
Mönsterdesign "Greta Garbo"Michèle HarlandMönsterdesign "Greta Garbo"Uppgift för textil formgivningskurs höst- och vårtermin 17/18 på Handarbetets Vänner Skola. Miljöbilden är en visualisering.
Eftermarknadsgruppen, redaktionelltMichèle HarlandEftermarknadsgruppen, redaktionelltIllustration till en artikel om att ta ansvar för ett gott resultat som get en extra trygghet för kunden.
Mönsterdesign "Toilette" i två färgkombinationerMichèle HarlandMönsterdesign "Toilette" i två färgkombinationerMönsterdesign till tapet, gardin, med mera.
Textil biogasreaktor, redaktionelltMichèle HarlandTextil biogasreaktor, redaktionelltBilden ska illustrera en textil biogasreaktor, vad man matar den med och vad man kan få ut ur den. Kunden var Högskolan i Borås till deras Forskningsmagasinet 1866.
Mönsterdesign "vitrail"Michèle HarlandMönsterdesign "vitrail"Mönsterdesign som heter "Vitrail" till tapet och tyg. Kan du hitta dem gömda figurer i mönstret?
KTH Integrated Transport Research Lab, Framtidsscenarier, illustrationMichèle HarlandKTH Integrated Transport Research Lab, Framtidsscenarier, illustrationIllustration 1 av 4 som användes för att reprensera olika framtidsscenarier över utvecklingen för självkörande fordon för persontransport. Kund: KTH Integrated Transport Research Lab. Illustrtationer har använts i samband med presentationer. Besök min hemsida för att se alla fyra illustrationer harlandcreations.se
Illustration om data-driven samhälle, redaktionelltMichèle HarlandIllustration om data-driven samhälle, redaktionelltFörsta bilden i en serie av tre illustrationer till en artikel som handlade om den data-driven samhälle för Ericssons personaltidningen, Ericsson Technology Review.
Michèle Harland
Solna
070-403 57 64

Michèle Harland

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Michèle Harland och driver sedan 2002 mitt eget företag Harland Creations där jag erbjuder tjänster som illustratör och grafisk formgivare. Mina kunder är olika. Ibland jobbar jag tillsammans med PR- och tidningsbyråer för att göra enstaka illustrationer, ibland arbetar jag direkt med företag som grafisk formgivare och ibland får jag större illustrationsuppdrag genom bokförlag.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är en lättsam och glad person som är tidseffektiv, noggrann och lägger mycket möda på att göra ett bra jobb. Jag är kreativ, älskar att jobba med färg och form och tycker att alla nya projekt är spännande. Med min omfattande erfarenhet kan jag tackla nya utmaningar. Tillsammans med ett starkt nätverk kan jag även erbjuda en mer komplett tjänst.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Det beror mycket på uppdraget. Ibland är det i början när man ska tänka ut hur man vill göra. Det är ofta så med grafisk form tycker jag. Att man får analysera behovet och se att formen uppfyller alla krav. När det gäller illustrationer så tycker jag att det är roligast i slutet när jag känner mig nöjd och att illustrationen funkar.