Michelle Riedl portfolio

Michelle Riedl
Ekilstuna
0706047472

Michelle Riedl

Hejsan!

Jag heter Michelle Riedl och jobbar deltid som Grafisk Designer och Webbdesigner. Jag frilansar även som illustratör, produktdesigner och animatör. Min bakgrund består av en kandidatexamen inom Informationsdesign, med inriktning mot Informativ Illustration. Informationsdesign är ett brett ämne, där många tekniker och tillvägagångssätt tillämpas – allt från animering och traditionell illustration, till grafisk design och UI/UX. Stort fokus ligger på målgruppsanpassning och utveckling av ett koncept från början till slut – för att se till att designen blir så informativ som möjligt och på rätt sätt förmedlar det tilltänkta budskapet.

Under utbildningen och i mitt fortsatta arbetsliv har jag utvecklat starka kompetenser inom Adobes Creative Suit- programvaror såsom Photoshop, Illutstrator, After Effects och Indesign, m.fl., och Microsoft Office- program, samt kunskap inom WordPress och grundlägande HTML och CSS. Jobberfarenhet består av deltidsarbete inom webbdesign men även flertalet separata uppdrag inom logotypframställning och exempelvis konceptutveckling.

På fritiden försöker jag jobba med mer illustrativa projekt, som är min passion – och har även på senaste tiden börjat med skupltering. Uppdragsmässigt tycker jag om de flesta sorters jobb – nyligen arbetade jag fram en logotyp åt ett nystartat företag och innan dess en webbsida på WordPress åt ett annat. Jag gillar omväxling och älskar att utmanas, testa nya tekniker och stilar, och jobba tillsammans med kunder för att utveckla den bästa tänkbara lösningen på ett projekt. 

Tveka inte att höra av er om ni har funderingar eller vill prata om ett uppdrag!

Bästa hälsningar, Michelle Riedl