Mimmi Tollerup portfolio

"Nattvarden" Svenska KyrkanMimmi Tollerup"Nattvarden" Svenska KyrkanEn av fem vägg målningar men kristna motiv till Svenska Kyrkans allrum i Morgongåva, Vittinge församling. Akryl på duk ca130x250 cm
Svenska kyrkan "Arken" akryl målning/illustrationMimmi TollerupSvenska kyrkan "Arken" akryl målning/illustrationEn av fem stora väggmålningar till kyrkans allrum i Morgongåva, Vittinge församling. Akryl på duk ca 130x250cm
Svenska Kyrkan "Paradiset" målning/illustration Mimmi TollerupSvenska Kyrkan "Paradiset" målning/illustration En av fem stora vägg målningar/illustrationer av kristna motiv. Akryl på duk ca130x190cm  Hänger i kyrkans allrum i Morgongåva, Vittinge församling
omslags illustration: Tass..tass..tass..smyg..smyg..smygMimmi Tollerupomslags illustration: Tass..tass..tass..smyg..smyg..smygBilderbok: Tass...tass..tass..smyg..smyg..smyg Skriven av Tomas Halling, illustrerad med akvarell bilder av Mimmi Tollerup. Boken har firat 20 år, utkommit i över 50000 ex och blivit en Klassiker! Utmärkt högläsnings bok.
KorvenMimmi TollerupKorven"Korven" gammal folksaga Bonniercarlsen Aqvarell,collage
Omslag Barnbok ur Anna Janssons serie om Emil WernMimmi TollerupOmslag Barnbok ur Anna Janssons serie om Emil WernJag har illustrerat barnboksdeckar serien Emil Wern under många år. Emil Wern är son till deckar karaktären Maria Wern som är Anna Janssons vuxen deckare i bok och film format. Detta är bok nr 19 
bok illustrationMimmi Tollerupbok illustrationAkvarell illustration till boken Tass.. tass..tass..smyg..smyg..smyg (författare Tomas Halling) Finurlig högläsningsbok som blivit en klassiker efter 20 år på marknaden utgiven i över 50000ex
GuldlockMimmi TollerupGuldlockAqvarell, hemkokt krita. "guldlock" Bonnier Carlsen
IsbjörnMimmi TollerupIsbjörnEget miljöprojekt. En utställning med bla akvareller, där jag skänkte viss del av inteckterna till GreenPeace, som även gjorde ett vykort av denna.  Motivet isbjörnar, som symbol för det stora starka djuret som trots sin storlek och styrka står chanslös inför smältande isar.
Nej !Mimmi TollerupNej !Tuch,collage,screen, "sätta gränser" tidnings ill.
Lonely GirlMimmi TollerupLonely GirlCollage på rispapper. 
vem kan segla förutan vindMimmi Tollerupvem kan segla förutan vindGouache, sångbok "vem kan segla förutan vind"
MorgonMimmi TollerupMorgonAkvarell,blyerts, Ur Leo&majken, tidning för de minsta
BlåbärspatrullenMimmi TollerupBlåbärspatrullenOmslag till en av böckerna i serien Blåbärspatrullen, skriven av Stefan Casta akvarell
omslag till bilderbokMimmi Tollerupomslag till bilderbokCover ti children book
KavallaMimmi TollerupKavallaMin bilddagbok från stipendie vistelsen i Kavalla, akvarell. 
Trailer, Virituell installation om medeltiden, Söderköpingskommun Mimmi TollerupTrailer, Virituell installation om medeltiden, Söderköpingskommun En interaktiv installation om livet på medeltiden som finns att se i Söderköping. Jag har gjort akvarellteckningar som animerats. Betraktaren kan interagera med hjälp av sina kroppsrörelser framför en 2X5 meter stor filmduk där olika tecknade medeltida scener utspelar sig. 
ur BlåbärspatrullenMimmi Tollerupur Blåbärspatrullen"Blåbärspatrullen" författare Stefan Casta, Opal
Mimmi Tollerup
Boka mig för kurser

Jag brukar rita på plats och har olika koncept beroende på målgruppen jag ska möta.
tex.
Berättarpromenad samspelet mellan ord och bild.
Vi gör en saga tillsammans, jag ritar utifrån barnens idéer.
Bilden som språk, att medvetandegöra bildens suveränitet.
Från ax till limpa, om hur en bok blir till.
Praktiska tecknartips, tekniker och material.

Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Mimmi Tollerup

Jag heter Mimmi Tollerup och jag har arbetat som tecknare och illustratör sedan slutet på 1980 talet.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men bor och arbetar sedan 1992 i Västmanland där också mina fyra barn har vuxit upp.

Jag har arbetat med illustration i många olika former och sammanhang… I huvudsak till bilderböcker men också till läromedel, information, tidskrifter, utställningar, animation, appar mm. Och jag är även ute på tex bibliotek och skolan och håller workshop eller i tex Skapande Skola projekt.

Jag har illustrerat över 50 bilderböcker, samarbetat med många olika författare och är utgiven på flertalet av förlagen i Sverige. Flera av böckerna är översatta/utgivna på andra språk.

Jag arbetar gärna i nära samarbete med författaren för att på bästa vis låta ord och bild berika varandra och berätta mesta möjliga på sitt unika vis. 

Två författare som jag arbetat extra mycket med är Stefan Casta och Anna Jansson där jag gjort bilderna i böckerna om ”Blåbärspatrullen” Opal förlag , och ”Emil Wern” Rabén&Sjögren.

I Söderköping har jag medverkat i flera stora projek för kommunen i samarbete med Medeltidscentrum. Där har jag träffat barn och ungdomar i särskolan.  Dessa möten har sedan legat till grund för en virtuell installation om livet på medeltiden. Mina illustrationen animerades och visas på en ca 2,5 X 5 meter stor filmduk där betraktaren kan interagera i olika scener i en medeltida värld. I Söderköping finns också en fast utställningspaviljong i samma tema gjord med mina teckningar, foton och fakta och ett par Appar samt en fotvandring/råttjakt för de minsta.En äventyrsbana där jag tecknat instruktions bild och karta.

Jag gör en del ”fria” bilder och skulpturer också. Både egna projekt som blivit till utställningar, till offentlig utsmyckning  och en del beställningar.

Jag gör gärna tecknarbesök och håller workschop. Och arbetar även med rörelse/dans och musik.