Mireille Mooij portfolio

Lantbruksmuseet i Alnarp 100 års jubileum Mireille MooijLantbruksmuseet i Alnarp 100 års jubileum Lantbruksmuseet i Alnarp, Skåne firade 100år. Jag förslog att jubileums bild skulle knytas till historia dvs stark Jugend, storken som fanns representerade 1914 o Alnarps museet som blev till år 1917
Hushållsällskapet Malmöhus 200 år jubileum affisch, bokomslag Mireille MooijHushållsällskapet Malmöhus 200 år jubileum affisch, bokomslag Hushållningssällskapet Malmöhus firade i år sitt 200 års jubileum. Jag fick som uppdrag att utforma illustrationer till : omslag till Skånska Lantbruk, broschyr o roll-upp till Borgeby Fältdagar m m
Captio Mireille MooijCaptio Captio -Human Resource Management- logotyp, broschyr,E-post julkort från idé till färdig för tryck.
Matkreatör Anita ZiemeMireille MooijMatkreatör Anita ZiemeAnita Zieme , Matkreatör behövde en ny logo. Hon brukar använda ögräs i hennes rätter. Det fick bli en A med brännäslor och fick en lite Z som rot .Illustration är en akvarell och hand målad.
PsykologresursMireille MooijPsykologresursmin kund är psykolog o vill med hennes logo visa att hon jobbar med symboler bland olika metoder. Mirò o hans färger har stor betydelse for henne och skulle finnas koppling in i bilden
Stiftelsen Lunds barnhemMireille MooijStiftelsen Lunds barnhemStiftelsen Lunds Barnhem. Från idé till färdig för tryck.Det blev pärm, diplom, vykort. Tanken var att hela bilden skulle vara positiv och hoppgivande.Många detaljer finns som förknippas med livet  på barnhemmet och det man vill uppnå. Det blev nalle som hade farat illa men hade fått plåster, gamla stol som fanns från förre, Agnes goda bullar, etc Det blev en pärmomslag, affisch som skulle ramas in o lämna över till barnet som minne.
Kävlinge FörsamlingMireille MooijKävlinge FörsamlingFormgivning av en svart vitt logotyp till Kävlinge Pastorat.Till det tillkom en seri diplom i färg också. Vigsel, fadderbrev, etc. från idé till färdig för tryck Jag har samlat alla 6 krykor som finns i patoratet. Logotyp används i alla sammanhang även på klädplagg som T-shirts, jackor,etc. 
LHV Inbjudan till 500 års jubileum festMireille MooijLHV Inbjudan till 500 års jubileum festInbjudan till 500 års jubileum fest. Har eftersträvat att ge en gammaldags atmosfär som redan finns kring logotyp. Det ska synas på bilden att det är en historiskt händelse och spara som en dokument för framtiden. Blev en del av en hel seri av produkter. Från idé till färdig för tyck.
Sommar i Skanör eget projektMireille MooijSommar i Skanör eget projektGlad sommar i Skanör, akvarell. Del av en utställning vid Falsterbo Konsthall i Skåne.
Liljor och primula i blå terrin. Eget projektMireille MooijLiljor och primula i blå terrin. Eget projektPåskliljor, primulor i blå terrin, akvarell 
Arlaplast julkortMireille MooijArlaplast julkortKund är en plast fabrik som behövde ett julkort.
Kävlinge församling JulkortMireille MooijKävlinge församling JulkortJulkort till Kävlinge församling. I bakgrund finns alla församlings kyrkor representerad. akvarell, gouache
Rehabilitering o Samtal logotypMireille MooijRehabilitering o Samtal logotypMin kund  som är versam som terapeut och arbetar bland annat med utbrända personer vill ha en logotyp som skulle vara personlig o personifiera hennes verksamheter.  Genom att vistas utomhus nära till naturen får hennes patienter möjlighet att återhämta sig. Vi valde en trollslända som symbol för att ge lätthet och hopp känslor. Trollslända tecknar R o S i luften o på sådant sätt finns det en koppling med hennes verksamhet o natur En del illustrationer blev till också alla med koppling till natur för att kunna använda i undervisningssyfte o presentation
Veterinär undersöker ko- HushållssällskapetMireille MooijVeterinär undersöker ko- HushållssällskapetHushållsällskapet 200 års jubileum material består av många olika illustrationer balsn annat denna. 
Teddy bear project -Personal workMireille MooijTeddy bear project -Personal workTeddy bears illustrations can be commissioned  to commemorate a special occasion, birthday, etc. with name and date so it becomes very personal gift.
Norra Fäladen receptbok för mångfaldMireille MooijNorra Fäladen receptbok för mångfaldbokomslag idé ,design, illustration . Norra Fäladen, Lund bibliotek o diakon vill gärna skapa en bok för att presentera mångfald som finns i deras bostadsområde o vill visa det med en receptbok. Boken kom ut i juni 2017. Man kan se idéassociationer i bilden. Mångfald med globen, Sankt Hans backen som finns i närhet, logo o klocka samt olika ingredienten.
Agnes i Lund, logotypMireille MooijAgnes i Lund, logotypKund är verksam som översättare och turistguide i Lund. Företag heter Agnes i Lund. Genom att använda A i grundform, Lunds domkyrkan o universitetsfontän silhuetter, visningssträckar med pil får man en anvisning på det som kund erbjuds. Vägledning i språk o sevärdigheter.
Akvarell Port-Issol julkortMireille MooijAkvarell Port-Issol julkortKunden vill ha ett neutralt julkort som skulle passa till alla sina kunder. Det blev en utsikte från hans terrass i Syd Frankrike.
Mireille Mooij
Lund
0708-272160

Mireille Mooij

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mireille Mooij. Mitt företag heter Mireille Art Production Är Illustratör, designer och konstnär. Mina kunder är ofta medel stora till små företag, tidningar, bokförlag, samt privatpersoner. Jag arbetar mest med: Logotyper, all form av illustrationer, målar tavlor på uppdrag. Organiserar Kreativa Workshops åt företag i samband med gruppbildning, kick-off, triselverksamheter. Undervisar att teckna och måla även på engelska. Privat undervisning till glada amatörer.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Att få vara med från början av ett projekt för att kunna delta i hela processen och påverka när det behövs. Att få skapa en hel kollektion av produkter till ett jubileum som Hushållningssällskapet Malmöhus, Lantbruksmuseet, LiIlla Harrie Valskvarn, i Skåne som jag jobbat med. Att skapa en röd tråd med hjälp av illustrationer, design och måleri. Att skapa en handmålad logotyp med innehåll o få bära kundens karaktär.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Mina kunder tycker att jag är bra på att lyssna på deras önskemål, är bra att "knäcka" idéer och se möjligheterna. Tycker om mitt klassiska sätt att tolka och måla. Att jag kan franska, holländska, engelska och svenska har visat sig vara intressant mer än en gång i internationella sammanhang.