Ola Gustafsson portfolio

Ett ostrons berättelseOla GustafssonEtt ostrons berättelseIllustration till den arabiska barnboken "An Oyster's Tale" författad av Flora Majdalawi. Utgiven 2012 av Majdalawi Materpieces, Jordanien.
Bilious BlueOla GustafssonBilious BlueIllustration till det digitala läromedlet/historien "Bilious Blue" av Andy Coombs. Utgiven digitalt hos Polar Fish Books och i print hos Natur & Kultur.
BrottsstatistikOla GustafssonBrottsstatistikOmslag till BRÅ-rapport om brottsstatistik i Sverige. 2012
DrakeOla GustafssonDrakeIllustration av insändarnovell i tidningen KP. 2013.
Bowling4FunOla GustafssonBowling4FunReklamanimation för Bowlingpaket.
Morgonträning Friskis & Svettis TäbyOla GustafssonMorgonträning Friskis & Svettis TäbyReklamanimation för Friskis & Svettis Täby
Razor sharpOla GustafssonRazor sharpOmslag till "Razor Sharp" av Andy Coombs, utgiven hos Natur & Kultur. Omslaget är ett av 16 i NoK's app-version av böckerna, tillgängliga på Windows marketplace och hos Polar Fish Books. Publ. 2013.
Flodhästens middagOla GustafssonFlodhästens middagFlodhästen hör till förlaget Libers online-satsning av deras bästsäljande serie för undervisning i engelska - "Good Stuff", och är identitetsskapare för en av böckerna i serien. 2013
Green CargoOla GustafssonGreen CargoRedaktionell illustration till artikel om glastransporter med tåg. Green Cargos personaltidning. Beställare: Nordiska Tidningskompaniet. 2014.
Ola Gustafsson
Stockholm
0704333674

Ola Gustafsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Ola Gustafsson och jag gör omslag, illustrerar barn- och ungdomsberättelser för digital publicering och tryck. Jag illustrerar och gör informationsgrafik till artiklar i magasin och kundtidningar, formger och illustrerar utbildningsmaterial, broschyrer, annonser. Jag gör ikoner, logotyper och vinjetter. Jag skissar alltid för hand och använder illustrator, photoshop, indesign, after effects, painter och cinema 4D för att göra klart bilderna.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är enkel att jobba med, gillar att spåna idéer tillsammans med uppdragsgivaren. Jag håller tider, diskuterar igenom manér innan och ger tidigt skisser och storyboards för att det lätt ska gå att ändra innan jag gör slutbilden. Lekfull professionalism, kan man säga.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Bland det finaste jag fått var det att min och författaren Flora Majdalawis barnbok "An oyster's story" långlistades till Sheikh Sayed Book awards, ett av arabvärldens största och rikaste bokpris. Under mina år som nyhetsillustratör på Metro fick jag utmärkelsen "Mest innovativa nyhetsgrafik".