Ola Gustafsson
Stockholm
0704333674

Ola Gustafsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Ola Gustafsson och jag gör omslag, illustrerar barn- och ungdomsberättelser för digital publicering och tryck. Jag illustrerar och gör informationsgrafik till artiklar i magasin och kundtidningar, formger och illustrerar utbildningsmaterial, broschyrer, annonser. Jag gör ikoner, logotyper och vinjetter. Jag skissar alltid för hand och använder illustrator, photoshop, indesign, after effects, painter och cinema 4D för att göra klart bilderna.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är enkel att jobba med, gillar att spåna idéer tillsammans med uppdragsgivaren. Jag håller tider, diskuterar igenom manér innan och ger tidigt skisser och storyboards för att det lätt ska gå att ändra innan jag gör slutbilden. Lekfull professionalism, kan man säga.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Bland det finaste jag fått var det att min och författaren Flora Majdalawis barnbok "An oyster's story" långlistades till Sheikh Sayed Book awards, ett av arabvärldens största och rikaste bokpris. Under mina år som nyhetsillustratör på Metro fick jag utmärkelsen "Mest innovativa nyhetsgrafik".