Paulus Bodoni portfolio

Eget projekt, Ledsen kattPaulus BodoniEget projekt, Ledsen kattKatten heter Älskling och kan vara både ledsen och förnärmat.
Eget projekt, Liten elefantPaulus BodoniEget projekt, Liten elefantJag brukar ibland sitta med en ritblock när jag kollar naturdokumentärer. Det här är en av resultaten.
Eget projekt, Gammalt och NyttPaulus BodoniEget projekt, Gammalt och NyttJag gjorde en personlig Ny Års önskning till vänner och använde då den här teckningen.
Eget projekt, Vulkanens folkPaulus BodoniEget projekt, Vulkanens folkSpontan teckning med tankarna i vulkanens värld, folket som levde där en gång i tiden... Ritad med kinesisk bläck, Pantone pännor och klorin.
Eget projekt, SvartVitt Kyrka Paulus BodoniEget projekt, SvartVitt Kyrka Jag brukar börja rita utan att skissa. Det flödar mestadels fritt fram. Sedan jag flyttade till Sverige har jag besökt väldigt många uråldriga och vacka kyrkor.
Eget projekt, Vi skulle vara vännerPaulus BodoniEget projekt, Vi skulle vara vännerHur känns det att vara i en komplicerat relation?
Paulus Bodoni
Västerljung
070-6423044

Paulus Bodoni

Paulus Bodoni är en artist ursprungligen från Nederländerna (Amsterdam) som flyttade till Sverige för ungefär trettio år sedan. Bodoni fick sin utbildning vid Gerrit Rietveld Academie 1970-75.

I  Holland jobbade han som illustratör för barntidningar som Taptoe, Ezelsoor, Okki och Jippo. Han jobbade även för musiktidningar som Muziekkrant Oor och Hitkrant. Under många år har han bidragit som redaktör/utgivare och tecknare till cartoon/serietidningar med namn som ”de Vrije Balloen” (den Fria (text) Ballongen) och ”Gezellig en Leuk” (Trevlig och Kul). Bodoni gjorde många pamfletter, foldrar, broschyrer, affischer och bokomslag. Han skrev och illustrerade ett antal böcker själv.

Efter att Bodoni flyttade till Sverige blev han först och främst pappa till två tvillingflickor. Några år senare började han arbeta med människor och konst. Utbildade sig till Bildterapeut vid NiArte Institutet. I början jobbade Bodoni mest med unga barn, senare med unga vuxna. De sista tio år har han mestadels arbetat med vuxna med neuropsykiatriska diagnoser i en Daglig Verksamhet. Just nu är Bodoni och medarbetare upptagen med ett gigantiskt projekt: skapandet av världens största konstverk som består ut av mer än två och en halv miljon plastpärlor!

Bodoni ritar fortfarande serier och illustrationer, mestadels för den Holländska marknaden. Han jobbar med ritstift, kinesisk bläck och akvarell, men även digitalt i InDesign, Illustrator och ibland i Muse och Photoshop. Han älskar att måla direkt på textil t.ex T-shirtar…