Per Demervall portfolio

Per Demervall
Boka mig för kurser

Jag vill med mitt besök på skolor och bibliotek uppmuntra ungdomars kreativitet och läslust.

Genom att skapa en tecknad serie utifrån en bok de läst kan man främja elevernas läsförståelse och förmåga att tänka i bilder. Eleverna får tolka texten som de vill och kan bland annat låta handlingen utspela sig i närmiljö med sig själva som ”hjältar”. Jag inleder mitt besök med en presentation av hur man kan föra över en bok till olika medier. Därefter så hjälper jag eleverna att komma igång. Programmet kan anpassas från en heldag till flera dagar.

Titel: Skapa din egen superhjälte. Eleverna får fritt skapa en egen superhjälte. Jag hjälper dem och ger dem råd hur man kan tänka. När hjälten är klar så får de hitta på en historia och teckna den på en eller flera sidor. Ålder 10 år och uppåt. Går att anpassa från en till flera dagar, helt beroende på önskemål.

För närmare detaljer kontakta mig via mail eller telefon.

Kurser, Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Per Demervall

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Per Demervall Jag är illustratör och serieskapare med tonvikt på barn och ungdom. Jag jobbar både till andras och egna manus.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Lång erfarenhet i branchen samt snabbhet och stor bredd i olika manér. Sen att jag är mycket noga med research och källforskning.

Vad jobbar du med just nu?

En serie böcker med adaptioner på gamla klassiska verk. De första fem är romaner av HG Wells. Böckerna är så kallade hybrider, det vill säga, en blandning av tecknad serie och "vanlig" bok. Jag jobbar även med en bokserie tillsammans med författaren Patric Nyström, som handlar om stora upptäckter och uppfinningar genom tiderna. Båda serierna vänder sig till barn och ungdom.