Per Demervall portfolio

Klassiker i ny kostymPer DemervallKlassiker i ny kostymHG Wells klassiska science fiction böcker i ny tappning i så kallade hybridböcker, vilket betyder både bok och tecknad serie. 
Lisa & Max Bokillustrationer.Per DemervallLisa & Max Bokillustrationer.De två första böckerna i en serie om två barn som läser i gamla böcker de hittat i ett hemligt rum, om sina förfäders deltagande i historiska upptäckter.
Siri och Vikingarna, Seriealbum. 2016, 2018Per DemervallSiri och Vikingarna, Seriealbum. 2016, 2018Karaktärer ur seriealbumen om Siri och hennes vikingar. Serie för barn 9-12 år. Finns i två album
Illustrationer till boken om Hodja. 2018Per DemervallIllustrationer till boken om Hodja. 2018Illusttrationer till den första boken om Hodja. Gamla arabiska historier återberättade av Mats Rehnman. Boken innehåller både den svenska och arabiska texten. Förlag Hegas.
Lätt att läsa faktaPer DemervallLätt att läsa faktaBöcker i BonnierCarlsens serie lätt att läsa fakta. Manus, Dan Höjer
Faktabok om telefonins historiaPer DemervallFaktabok om telefonins historiaHallå hallå! Från röksignaler till smarta telefoner- Faktabok till eget manus och research.
Läromedel för barn och ungdom.Per DemervallLäromedel för barn och ungdom.Läromedel för barn och ungdom.
Rosenhanes äventyrPer DemervallRosenhanes äventyrHumoristisk äventyrsserie i 1700-talets Stockholm," Dr. Tillermans droppar", tredje historien om och med Rosenhane. 2013 Teknik: Tusch och digital färgläggning
Porträtt av politiker och artisterPer DemervallPorträtt av politiker och artisterPorträtt av politiker som gästade poddradion "Synfält framåt", 2014, Samt några av de artister jag porträtterade till Melodifestivalen 2010.
Döda rummet serieromanPer DemervallDöda rummet serieromanDeckare i ett ett utopiskt Stockholm, 
Bifigurer till BarnprogramPer DemervallBifigurer till BarnprogramKaraktärsdesign av bifigurer till TV 4:s barnprogram om Rummel & Rabalder för multimedia och olika spinnoffprodukter.
Karaktärer till webbfilm.Per DemervallKaraktärer till webbfilm.Design "Miffarna", animerad film för webben, Spray, 2000
Illustrationer till Teddyjörnen FredrikssonPer DemervallIllustrationer till Teddyjörnen FredrikssonKaraktärsdesign och ett 80-tal barnboksillustrationer. Showtime Production AB, 1998
Storyboard/skisserPer DemervallStoryboard/skisserAnnonsskisser och storyboards för reklambyråer.
Per Demervall
Boka mig för kurser

Jag vill med mitt besök på skolor och bibliotek uppmuntra ungdomars kreativitet och läslust.

Genom att skapa en tecknad serie utifrån en bok de läst kan man främja elevernas läsförståelse och förmåga att tänka i bilder. Eleverna får tolka texten som de vill och kan bland annat låta handlingen utspela sig i närmiljö med sig själva som ”hjältar”. Jag inleder mitt besök med en presentation av hur man kan föra över en bok till olika medier. Därefter så hjälper jag eleverna att komma igång. Programmet kan anpassas från en heldag till flera dagar.

Titel: Skapa din egen superhjälte. Eleverna får fritt skapa en egen superhjälte. Jag hjälper dem och ger dem råd hur man kan tänka. När hjälten är klar så får de hitta på en historia och teckna den på en eller flera sidor. Ålder 10 år och uppåt. Går att anpassa från en till flera dagar, helt beroende på önskemål.

För närmare detaljer kontakta mig via mail eller telefon.

Kurser, Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Per Demervall

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Per Demervall Jag är illustratör och serieskapare med tonvikt på barn och ungdom. Jag jobbar både till andras och egna manus.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Lång erfarenhet i branchen samt snabbhet och stor bredd i olika manér. Sen att jag är mycket noga med research och källforskning.

Vad jobbar du med just nu?

En serie böcker med adaptioner på gamla klassiska verk. De första fem är romaner av HG Wells. Böckerna är så kallade hybrider, det vill säga, en blandning av tecknad serie och "vanlig" bok. Jag jobbar även med en bokserie tillsammans med författaren Patric Nyström, som handlar om stora upptäckter och uppfinningar genom tiderna. Båda serierna vänder sig till barn och ungdom.