Pernilla Andersson portfolio

PorträttPernilla AnderssonPorträttredaktionell illustration
TulipsPernilla AnderssonTulipsakvarell artprint
Pale flowersPernilla AnderssonPale flowers print och mönsterformgivning
The PainterPernilla AnderssonThe Painterdigtaltmåleri
The PhilosopherPernilla AnderssonThe Philosophereget arbete
the walkPernilla Anderssonthe walkredaktionell illustration
The actorPernilla AnderssonThe actorillustration eget projet
SeaweedPernilla AnderssonSeaweedAkvarellmålning.
lilla tussilago, eget projektPernilla Anderssonlilla tussilago, eget projektfrån skissprocessen för en bilderbok på temat våren, från mörker till ljus.
Little girl & the weavePernilla AnderssonLittle girl & the weaveEn blandning av digtalt måleri och mönsterformgivning. Bakgrunden ut görs av tapetmönstret Weave som till försäljning hos Photowall.
Åsnan och molnet, bilderbok eget projektPernilla AnderssonÅsnan och molnet, bilderbok eget projektillustration bilderbok
höstbukettPernilla AnderssonhöstbukettArt print
Blåbär & grankottar, eget arbetePernilla AnderssonBlåbär & grankottar, eget arbeteMönsterformgiving textil och heminredning.
Grannaste granen, eget arbetePernilla AnderssonGrannaste granen, eget arbetemönsterformgivning omslagspapper.
mönsterkollektionPernilla AnderssonmönsterkollektionMönsterformgivning för brickor och underlägg.
JulgranPernilla AnderssonJulgranillustration till julkort
emma & malena, illustrationer till vår och sommarkollektionen 2015Pernilla Anderssonemma & malena, illustrationer till vår och sommarkollektionen 2015pattern design for emma & malena, see more of it here
mönsterformgivning emma & malena Pernilla Anderssonmönsterformgivning emma & malena mönsterformgivning fiskenät, för  barn/dam/herr-kollektiona höst vinter 2015
Pernilla Andersson
Göteborg
0707-44 96 55

Pernilla Andersson

Hej jag heter Pernilla och är formgivare och illustratör, utbildad vid HDK i Göteborg. Många av mina uppdrag består av mönsterformgivning ofta med textil anknytning och har hamnat på kläder i form av mönster och print.  Jag har även gjort en del mönsterkollektioner för tapeter och inredningsdetaljer. Jag tycker om formgivning som är lekfull och engagerande, som bär på en berättelse som kan väcka nya tankar och idéer.

De flesta av mina arbeten börjar som blyertsskisser eller ibland som en penselskiss i form av en akvarell. Sedan bearbetas den på olika sätt beroende på uppdragets art och i vilket sammanhang det ska hamna i. Jag behärskar flera olika tekniker och rör mej lätt mellan analogt och digitalt, men gillar när det ser lite spontant och handritat ut, gärna med glimten i ögat.