Peter Göransson portfolio

tidningen GolfPeter Göranssontidningen GolfGolf har blivit en utbredd syssla med stort betydelse i landet. Illustrationen gjord för tidningen Golf.
emotions for Oleg characterPeter Göranssonemotions for Oleg characterKaraktär och animation för diAx Finance AG. Karaktärens namn är Oleg och bilden visar några känslolägen.
Peter GöranssonLivspussel och könsroller. Fördela ansvar. Kurs illo
Peter Göransson
Peter Göransson
Peter Göransson
Peter Göransson
Peter Göransson
Per SchlingmanPeter GöranssonPer SchlingmanPorträtt av Per Schlingman för tidningen Fokus.
standardiseringsinstitutetPeter GöranssonstandardiseringsinstitutetSvenska Standardiserings Institutet. Utbildningsmaterial.
Peter Göransson
Peter Göransson
revisionskonsultenPeter Göranssonrevisionskonsultenillustration för tidningen Revisionskonsulten.
Peter Göransson
VästermalmsgallerianPeter GöranssonVästermalmsgallerianIllustrativt mönster för Västermalmsgallerian. Att användas för annonser och dekor. Tema Paris.    
Peter Göransson
Peter Göransson
Peter Göransson
Peter Göransson
Stockholm
08-661 29 39
070-29 44 309

Peter Göransson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

-Och tycker du inte det är jättefascinerande och roligt att jobba som illustratör? -Jo, det… -Och se sina egna saker i tryck och veta att andra gillar dem, känner man sig inte viktig och duktig då? -Nja, jag vet inte… -Du som även jobbar med animerad film, flash, web och massor av stora företag och reklambyråer, tidningar osv, känner du dig inte bekräftad på ett socialt och yrkesmässigt plan? -Nä, vet du vad. Peter Göransson, förresten. Och så gillar jag inte tävlingar.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

-Och varför, kan du utveckla det så att det verkar intressant, även om det inte är det? -Att svara i telefonen, känna deltagande i själva processen tycker jag inte… -Ja precis, så svarar alla. Men kan du utveckla det? -Eh, jo alltså att verkligen jobba, konkret och med händerna, resultat, själva skapandet, det är ju trots allt ett hantverk… -Nä, vi kommer väl inte längre här, använder du datorer och oljefärg? -Ja, fast inte precis samtidigt, parallellt möjligen. Och så gillar jag inte tävlingar.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Suck. Alltså, min inställningar till tävlingar är inte positiv. De speglar snarare arrangörens bristande kompetens än skapar nya möjligheter. Och villkoren är generellt… -Ojdå, man har en sådan attityd. Menar du att det även gäller tävlingar om arkitektur och grafisk formgivning, rentav? -Ja, precis.