Pia Johansson portfolio

Bokomslag, Nypon förlagPia JohanssonBokomslag, Nypon förlagOmslag till lättlästböcker: "Sjuk till lucia" och "Kaninen som rymde", Nypon förlag, med text av Jessika Berglund.
Liber, läromedelPia JohanssonLiber, läromedel"Doktor Bruntes uppfinning", lättläst för lågstadiet. Läromedelsillustration, Liber förlag.
Liber, läromedelPia JohanssonLiber, läromedel"Doktor Bruntes uppfinning", lättläst för lågstadiet. Läromedelsillustration, Liber förlag.
Bilderböcker, lättläst och kapitelböcker som jag illustreratPia JohanssonBilderböcker, lättläst och kapitelböcker som jag illustreratNågra olika bilderböcker, lättläst och kapitelböcker som jag illustrerat.
Greve DraculaPia JohanssonGreve DraculaOmslags/Illustrationsförslag till vampyrbok, 6-9 år.
Lättläst, Nypon förlagPia JohanssonLättläst, Nypon förlagUr "Sjukt till lucia", lättläst, Nypon förlag med text av Jessika Berglund.
KommunalarbetarenPia JohanssonKommunalarbetarenRedaktionell illustration för Kommunalarbetaren.
Skyltfönster, måleri, Bokskåpets bokhandelPia JohanssonSkyltfönster, måleri, Bokskåpets bokhandelSkyltfönster, måleri, Bokskåpets barn- och undomsbokhandel i Göteborg 10-års jubilerar.
Skapande skola, "Kompisfigurer"Pia JohanssonSkapande skola, "Kompisfigurer"Jag jobbar gärna med skapande verksamhet/skolbesök/workshops med barn och unga utöver mitt illustratörskap, t.ex. inom ramen för Skapande skola. Här "Kompisfigurer" på en skola i Lerum. Kontakta mig gärna för mer info. Finns med i Kulturkatalogen väst: www.kulturkatalogenvast.org (sök på Kompisfigurer).
Faktaboksillustration Pia JohanssonFaktaboksillustration Bokillustration, förslag till faktabok om tal, prat och babbel.
"En tant i skogen", eget projektPia Johansson"En tant i skogen", eget projektIllustration till bilderboksprojekt från kursen "Bilderböcker för barn", Hdk.
"En kopp kaffe", eget projektPia Johansson"En kopp kaffe", eget projektEn kopp kaffe.
Bokomslagsillustration, Circad förlagPia JohanssonBokomslagsillustration, Circad förlagBokomslagsillustration, faktabok, Circad förlag.
Workshop "Bokstavsfigurer", skapande skolaprojektPia JohanssonWorkshop "Bokstavsfigurer", skapande skolaprojektJag jobbar även gärna med att inspirera barn och unga till skapande genom skolbesök/ illustratörsbesök/ workshops, t.ex. inom ramen för Skapande skola eller på bibliotek. Här "Bokstavsfigurer" för åk. 1-2. Finns med i Kulturkatalogen väst: www.kulturkatalogenvast.org (sök på Bokstavsfigurer). Eller kontakta mig för mer info,
Pia Johansson
Göteborg
0730-555764
Boka mig för kurser

Arbetar med kulturpedagogiska projekt för barn och unga sedan 2008, bl.a. på skolor, förskolor och bibliotek, ofta tillsammans med kollegan Annie Huldén. Vi berättar om vårt jobb –att rita och hur en illustration hamnar i en bok samt skapar med barn i olika åldrar. Ett par exempel på workshops vi erbjuder är: Bokstavsverksta´–en lek med bokstäver, namn och initialer eller Kompisfigurer–vi är alla både lika och olika.

I samråd med pedagoger kan vi även utforma skapande projekt efter önskemål.

Skapande skola, Workshop

Pia Johansson

Illustratör utbildad vid HDK. Jobbar med illustrationer till tidningar, läromedel, informationsmaterial, bilderböcker, serier m.m. Förutom illustration jobbar jag också kontinuerligt med skapande tillsammans med barn i förskola/skola och på bibliotek t.ex. Kontakta mig gärna om du vill veta mer om min pedagogiska verksamhet!

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Jag gillar att göra figurer och karaktärer och att rita bokstäver! Att göra bilder som är pedagogiska och underhållande för olika åldrar är något jag tycker om. Ett utsmyckningsprojekt på en förskola eller skola vore riktigt roligt.