Pia Lilenthal portfolio

Greta – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtPia LilenthalGreta – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtEn serie porträttmålningar framtagna för TurningArt i Boston, USA. TurningArt hyr ut konst till företag och offentliga lokaler. Porträttet är målat i akrylfärg och screentryck med mallteknink. Varje lager är utskuret för hand i plastfilm och målat med pensel, vissa lager har även screentryckta detaljer. I porträttet av Greta Thunberg syns delar av Parisavtalet svagt i bakgrunden. Originalet håller storlek 50x70 cm, digitaliserat för att kunna användas i valfri storlek.
Amanda – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtPia LilenthalAmanda – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtEn serie porträttmålningar framtagna för TurningArt i Boston, USA. TurningArt hyr ut konst till företag och offentliga lokaler. Porträttet är målat i akrylfärg och screentryck med mallteknink. Varje lager är utskuret för hand i plastfilm och målat med pensel, vissa lager har även screentryckta detaljer. I porträttet av Amanda Gorman syns hennes dikt "The Hills We Climb" svagt i bakgrunden. Originalet håller storlek 50x70 cm, digitaliserat för att kunna användas i valfri storlek.
Beth – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtPia LilenthalBeth – från samlingen "Role models", ett samarbete med TurningArtEn serie porträttmålningar framtagna för TurningArt i Boston, USA. TurningArt hyr ut konst till företag och offentliga lokaler. Porträttet är målat i akrylfärg och screentryck med mallteknink. Varje lager är utskuret för hand i plastfilm och målat med pensel, vissa lager har även screentryckta detaljer. I porträttet av Beth Harmon, huvudrollsinnehavaren i miniserien Queen's Gambit, syns olika schackdrag svagt i bakgrunden. Originalet håller storlek 50x70 cm, digitaliserat för att kunna användas i valfri storlek.
Eget projekt – LIFE. 2014Pia LilenthalEget projekt – LIFE. 2014Eget projet i blandteknik; akvarell, screentryck, sprejfärg och kollage från LIFE-tidningar från 50-talet.
Bokdesign, illustration, app: Gravid på dina villkor av Elin Borg. 2017.Pia LilenthalBokdesign, illustration, app: Gravid på dina villkor av Elin Borg. 2017.Omslagsillustration i akvarell, efterarbetad i PhotoShop. Formgivning av omslag och inlaga samt tillhörande app. Utgiven av Buena Vida AB, 2017.
Bokdesign och illustration: MÅL av Antoni Lacinai. 2015.Pia LilenthalBokdesign och illustration: MÅL av Antoni Lacinai. 2015.Illustration samt formgivning och original av omslag och inlaga. Illustrationen på omslaget återger de olika målbilderna som finns beskrivna i boken. Utgiven av Buena Vida AB, 2015.
Bokdesign och illustration: Virtuella möten av Antoni Lacinai och Micke Darmell, 2016. Svensk och engelsk version.Pia LilenthalBokdesign och illustration: Virtuella möten av Antoni Lacinai och Micke Darmell, 2016. Svensk och engelsk version.Illustration omslag samt formgivning och original av omslag och inlaga. Publicerad av BoD, 2016.
Design av tårtmotiv, tryck på marsipan. 2015-Pia LilenthalDesign av tårtmotiv, tryck på marsipan. 2015-Löpande uppdrag för företaget Din Tårta att ta fram motiv som trycks på deras tårtor klädda med marsipan. Motiven ska vara konstnärliga, aptitliga och spegla min personliga stil. Säljs över hela Europa.
Bokdesign och illustrationer: Mentalt stark av Tomas Lönn. 2018.Pia LilenthalBokdesign och illustrationer: Mentalt stark av Tomas Lönn. 2018.Illustrationer till omslag och tolv kapitel. Illustrationerna symboliserar texten i boken. Omslaget är tryckt i relief med laminering. Design och original av omslag. Illustrationer. Redaktör till inledande och avslutande kapitel.
Bokdesign och mobil app: Stark på insidan av Igor Ardoris och Madeleine Vall Beijner. 2017.Pia LilenthalBokdesign och mobil app: Stark på insidan av Igor Ardoris och Madeleine Vall Beijner. 2017.Formgivning och original av bokomslag och inlaga. Formgivning av mobilapp. Utgiven av Buena Vida AB, 2017. Bläddra och se mer av boken på Provläs.
Design av mobilskalPia LilenthalDesign av mobilskalMin konst används som motiv på mobilskal och säljs via sajten Soceity6.com.
Bokdesign: Stolt, stark & säker av Jenny Hagman. 2019Pia LilenthalBokdesign: Stolt, stark & säker av Jenny Hagman. 2019Formgivning av omslag och inlaga. Utgiven av Buena Vida AB, 2019.
Pia Lilenthal
Stockholm
0708877700