Pia Niemi portfolio

Pia Niemi
Sörberge
070-240 28 40
Boka mig för kurser

Illustrerar/formger läromedel för barn. Har illustrerat över 200 titlar (lästräningsböcker, övningsböcker, faktaböcker om djur/natur), samt skrivit flera barnböcker. Genom föreläsningar, workshops och kurser inspirerar jag och delar med mig av mina erfarenheter. Ex: Hur jobbar man som illustratör? Hur gör man en bok? Olika sätt att skapa med ord och bilder. Innehållet anpassas efter deltagarnas ålder och bakgrund.

Kurser, Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Pia Niemi

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Pia Niemi och jag arbetar som illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare. Jag har frilansat sedan 1989, i 30 år nu. Oftast jobbar jag med bilder/formgivning till läromedel för barn och jag gör gärna skolbesök genom Skapande skola. Uppdragen kan också vara logotyper, förpackningar m.m. Jag jobbar i akvarell, tusch och även digitalt. Trivs med omväxlingen och att utvecklas i mitt yrke.

Har du några hemliga talanger?

Jag är gymnasieingenjör i kemi, men idag använder jag den talangen enbart för att blanda ihop supernyttiga smoothies eller baka mumsiga chokladtårtor. Och jag brukar veta hur man gör det goda ännu godare …

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Mina kunder brukar uppskatta att jag är noggrann och har en positiv inställning. Jag har lätt för att samarbeta och vi trivs med vår raka dialog. Jag brukar ofta få höra att man blir glad av mina bilder. Roligast är det när jag får i uppdrag att göra både illustrationer och formgivning. Genom Skapande skola inspirerar jag både elever och pedagoger. Jag hoppas att det märks hur mycket jag älskar mitt jobb.