Rikard Häll portfolio

Hållbar illustration för NilornRikard HällHållbar illustration för NilornVarje år reser Nilorn Groups designers jorden runt för att få inspiration till deras kundprojekt och konceptkollektioner. De söker nya idéer och ser till att vara uppdaterade med de senaste trenderna. Detta året tog de ett gemensamt beslut om att enbart besöka städer dit tågen kunde ta dem, för att minska klimatavtrycket. För att resa med tåg är det mest miljövänliga alternativet när man ska resa längre sträckor. Växthuseffekten av gasutsläpp per kilometer är till exempel 80 % mindre än att resa med bil. I deras magasin Branding & Design kokar de ner allt de fått med sig ifrån dessa inspirationsresor och låter läsaren följa med. Städer de besökte med tåg – och som jag fick i uppdrag att illustrera var Paris, London, Berlin – men även till introsidan. Se resten av illustrationerna på itsjustme.se
Visuell identitet och logotyp för VFX-företaget Dupp filmRikard HällVisuell identitet och logotyp för VFX-företaget Dupp filmVFX-företaget Dupp film var i behov av en tydlig grafisk identitet, samt en mer distinkt logotyp som tydliggör och stärker deras varumärke. Då de egentligen inte hade någon grafisk identitet sedan tidigare behöver verkligen ett helhetsgrepp tas och en röd tråd följas rakt igenom. En grafisk profil med typsnitt, färger, förhållanden och grafiska element som går hand i hand med vad de gör och samtidigt får dem att sticka ut. En riktigt visuell profil helt enkelt. Dupp film ska kännas pålitliga och trygga men ändå spännande, så som filmbranschen. Men också självklart teknologiska, digitala och andas ”framtid”, så som VFX-branschen. Med visuella effekter skapar de något som inte ens finns idag. De skapar magi. Och de skapar helt nya världar. Detta tog vi fasta på och ingenting har lämnats åt slumpen. Färgerna är inspirerade av VFX-branschen där de verkar. Ifrån kallt till varmt – is till eld. En toning som för tankarna till ett stormigt hav. En stark och tydlig logotyp som för ens tankar mot film och cinema. Samtidigt skapas spänning med diagonalen som går igenom logotypen och ger åskådaren en lekfull flirt med den traditionella filmklappan. Vi skapade även en logo reveal för att stärka känslan mot filmbranschen och ett intro/outro de kan marknadsföra sig själva med i sina egna case bland annat.
Informationsfilm för Skaraborgs KommunalförbundRikard HällInformationsfilm för Skaraborgs KommunalförbundTillsammans med Dupp Film skapade vi denna film för Skaraborgs Kommunalförbund, om projektet »En skola för alla«. Ett projekt som visar på den kraftsamling som är gjord ute i kommunerna och skolorna för att få skolungdomar som hoppat av skolan att komma tillbaka, men även för att nå och hjälpa de som tappat skollusten. Att alla elever ska känna sig välkomna och må bra i skolan och på så sätt öka sina betyg och bli berättigade till gymnasiet. Denna film är gjord för att visa skolpersonal och skolchefer ute i skolorna samt politiker att projektet gett bra resultat men även för pusha för att alla insatser skall fortsätta ute i kommunerna. It's just me tog fram idé, manér, storyboard och all animation i 2D. Tillsammans med Dupp Film skapade vi manuset och de gjorde alla 3D-klipp.
Motion graphics för Qmatic, Cloud SolutionRikard HällMotion graphics för Qmatic, Cloud SolutionFör att marknadsföra och förklara Qmatics Cloud Solution och deras fantastiska kundresesystem hjälpte It's just me till att ta fram denna Motion graphics för deras sociala medieplattformar, så som LinkedIn och Facebook. Tillsammans med kunden tog vi fram ett manus som jag sedan tog vidare och skapade styleframe, storyboard och hela animationen. I samband med dessa videor ligger manéret och illustrationerna även till grund som ett bibliotek för kunden. Hur ser er digitala marknadsföring ut? Finns det ett behov av att förklara vad ni erbjuder på ett sätt som är lättare att ta till sig? Oavsett om det är en produkt eller tjänst ni tillhandahåller så är video ett attraktivt sätt att nå nya och befintliga kunder.  
Rikard  Häll
Karlsborg
0702275783

Rikard Häll

It’s just me! Or is it?

Jag driver designstudion It's just me! – specialiserad på grafisk design, motion graphics och illustration.

It’s just me är en explosion. Eller en tratt. Ett utlopp helt enkelt för kreativitet och skaparglädje. Jag gör det för att jag älskar det, jag måste göra det. Med tydliga idéer och starka koncept i grunden skapar It’s just me kännedom och bygger varumärken.

Men är det bara jag, frilansande Rikard Häll? Näe, inte direkt. Med mer än 10 år inom reklam- och brandingvärlden har jag skapat ett stort kontaktnät och kan på så vis hjälpa dig med alla typer av uppdrag – från trycksaker till webb, film och vidare.

Mestadels hjälper jag företag att synas, på rätt sätt. Och att sälja deras varor och tjänster, på bästa sätt. Ibland är det genom att förtydliga och särskilja deras varumärke med en tydlg och kreativ visuell profil. Ibland är det genom en levande och underhållande motion graphics video i sociala medier. Oavsett så kan jag hjälpa dig och ditt företag med all er kommunikationsbehov.

It's just me!