Sara Duell portfolio

WMN - Show Me What You Got, bokdesignSara DuellWMN - Show Me What You Got, bokdesignAndra numret av WMN, med konst och poesi av lesbiska över 55. 
DYKE - näsduk Sara DuellDYKE - näsduk En näsduk speciellt gjord för WMN, en hylling till lesbiska cruisekulturen  där man olikfärgade närdukar i bakfickan signalerar sexuellpreferens.  Näsdukarna kan beställas direkt från wmnzine.com 
WMN - Seasons of a Dyke, bokdesignSara DuellWMN - Seasons of a Dyke, bokdesignFörsta numret av WMN "Seasons of a Dyke" publicerade vi konst och poesi av 24 lesbiska kvinnor och icke-binära personer som bor utanför de största metropolerna i USA. 
The Photobook Review, tidningsdesign Sara DuellThe Photobook Review, tidningsdesign Förlaget Apertures tidning om fotoböcker som kommer ut två gånger om året.
It Was Over When You Said What, bokdesignSara DuellIt Was Over When You Said What, bokdesignEn antologi med 13 författare och poeters historier om slutet på romantiska relationer. 
The Heights, bokdesignSara DuellThe Heights, bokdesignMatthew Porters bok publicerad av det amerikanska fotoboksförlaget Aperture. Fotografierna är poetiska landskapsbilder av vägar runt om i USA som kontrasteras av tunga muskelbilar som fångats svävande över marken som från stillbild ur en actionfilm. Utöver formgivningen sa skapade jag även kalligrafin for omslaget så väl som för titeln till den prisbelönta författaren Rachel Kusners essä till boken.
The Heights, bokdesign Sara DuellThe Heights, bokdesign Matthew Porters bok publicerad av det amerikanska fotoboksförlaget Aperture. Fotografierna är poetiska landskapsbilder av vägar runt om i USA som kontrasteras av tunga muskelbilar som fångats svävande över marken som från stillbild ur en actionfilm. Utöver formgivningen sa skapade jag även kalligrafin for omslaget så väl som för titeln till den prisbelönta författaren Rachel Kusners essä till boken.
Life’s a Beach, bokdesignSara DuellLife’s a Beach, bokdesignEn nästan fickformats fotobok med Martin Parrs strandfotografier. Formgiinvingen tilldelades Design Observers 50 covers 50 books pris. 
Sara Duell
Stockholm
9177830620

Sara Duell

Jag är grafisk formgivare bosatt i New York. Jag jobbar främst med bokformgivning, webbdesign och med att skapa visuella identiteter. Jag driver tillsammans med den amerikanska fotografen Jeanette Spicer och den venezolanska konstnären Florencia Alvarado tidskriften WMN som publicerar verk av underrepresenterade lesbiska konstnärer och poeter. Läs mer om WMN på wmnzine.com och följ oss gärna på instagram. 

Jag skriver även om formgivning och politik, och har publicerats texter på Design Observer och en essä i The Photo Book Review som nyligen översattes till portugisiska i den brasilianska foto magasinet Revista ZUM. Hösten 2019 så arrangerade jag även ett samtal med svenska designstudion Bastion Agency i NYC.

Det senaste året har jag arbetat med New Yorks stadsförvaltning och borgmästare med en gedigen rapport OneNYC om stadens framtid de närmaste 30 åren. Jag har även formgivit böcker för den världsomnämna fotoförlaget Aperture, och min design för fotografen Matthew Porters bok var nyligen en finalist i The Lucie Photo Book Awards. Innan dess arbetade jag med omprofileringen av New Yorks turistorganisation som tilldelades både HOW Design in-house awards och även det mycket prestigefyllda Webby Award i resekategorin, och hedersomnämnande i mobildesignkategorin.

Se fler av mina designprojekt på work.saraduell.com