Sofia Wrangsjö portfolio

Sagolika frågor Sofia WrangsjöSagolika frågor Sagolika frågor är ett frågespel för stora och små, framtaget av Lisa Blohm på Nukunskap. Jag har här både illustrerat och formgivit förpackningen och gjort illustrationer och mallar till spelkorten. Ett väldigt roligt, lekfullt och inspirerande uppdrag.
BarnhivcentrumSofia WrangsjöBarnhivcentrumDet är inspirerande att arbeta med angelägna ämnen, som här med Barnhivcentrums nya sajt. Tillsammans med kunden och webbbyrån Pigment arbetade jag fram en stil som harmonierar med ämnet. Välkommen in och se hur illustrationerna ser ut i sitt sammanhang: barnhiv.se
Omslag Human DignitySofia WrangsjöOmslag Human DignityHär var mitt uppdrag att illustrera omslaget till Sofia Morberg Jämteruds avhandling Human Dignity: A Study in Medical Ethics vid Uppsala universitet. Det är en angelägen studie som bland annat undersöker begreppen sårbarhet och mänsklig värdighet inom neonatal och palliativ vård.
72 meditationer – omslagSofia Wrangsjö72 meditationer – omslagSaleh Vallanders bok ”72 meditationer för dig som inte har tid att meditera” med omslag och illustrationer av undertecknad. En fin bok med enkla och tillgängliga meditationer för den som vill komma igång. Så nu hoppas jag att den ska hitta vägen fram till dem som kan tänkas behöva den.  Den här bilden visar omslagets framsida.
72 meditationer – Dripping i duschenSofia Wrangsjö72 meditationer – Dripping i duschenSaleh Vallanders bok ”72 meditationer för dig som inte har tid att meditera” med omslag och illustrationer av undertecknad. En fin bok med enkla och tillgängliga meditationer för den som vill komma igång. Så nu hoppas jag att den ska hitta vägen fram till dem som kan tänkas behöva den.  Den här bilden hör till meditationen ”Dripping i duschen”.
72 meditationer – Inre barnSofia Wrangsjö72 meditationer – Inre barnSaleh Vallanders bok ”72 meditationer för dig som inte har tid att meditera” med omslag och illustrationer av undertecknad. En fin bok med enkla och tillgängliga meditationer för den som vill komma igång. Så nu hoppas jag att den ska hitta vägen fram till dem som kan tänkas behöva den.  Den här bilden hör till meditationen ”Inre barn”.
Omslagsillustration LäkartidningenSofia WrangsjöOmslagsillustration LäkartidningenIllustrationen till omslaget handlar om personlighetssyndrom. Från den lyfte jag ut och omarbetade detaljer som sedan illustrerade numrets temaartikel, för att hålla en linje mellan omslag och själva temat. 
Professionellt StyrelsearbeteSofia WrangsjöProfessionellt StyrelsearbeteIllustration till Professionellt Styrelsearbete om riskerna som styrelsemedlemmarna har, och hur olika uppdrag kan påverka varandra.
Brottsoffer med funktionsnedsättningSofia WrangsjöBrottsoffer med funktionsnedsättningIllustration till artikel om okunskapen inom rättsväsendet angående hur personer med funktionsnedsättnign behöver bemötas om de utsatts för brott. Uppdragsgivare Habilitering & Hälsa.
Omslag LäkartidningenSofia WrangsjöOmslag LäkartidningenOmslag till Läkartidningen som handlar om svårigheten att få personer att ta förebyggande medicin. En person står bortvänd från en sträng av mediciner.
Håller tag i digSofia WrangsjöHåller tag i digIllustration till Cover Zoo, en liten bildbyrå som specialiserat sig på kreativa bilder till bokomslag.
Nationella SamverkansgruppenSofia WrangsjöNationella SamverkansgruppenSamarbete mellan Sverige och världen. Illustration till Nationella Samverkansgruppens rapport om personer med utvecklingsstörnings möjligheter till eftergymnasiala studier.
Swedbank 360°Sofia WrangsjöSwedbank 360°Illustration till Swedbank 360° på tema Hälsa.
Lunds universitetSofia WrangsjöLunds universitetIllustration till Forskningens dag på tema ”När hjärtar stannar”. Arrangörer: Lunds universitet och Region Skåne.
Barn som anhörigSofia WrangsjöBarn som anhörigIllustration till artikel om barn som anhörig till vuxen med funktionshinder. Uppdragsgivare är Habilitering & Hälsa. 
Gift med en yuppieSofia WrangsjöGift med en yuppieMin uppgift när jag gjorde omslaget till Ingrid Kindahls debutroman Gift med en yuppie som utspelar sig på 80-talet, var att hitta den rätta nostalgikänslan. Det var väldigt roligt att kliva in i 80-tals bubblan.
KyssSofia WrangsjöKyssIllustration till Cover Zoo, en liten bildbyrå som specialiserat sig på kreativa bilder till bokomslag.
HandikappförbundenSofia WrangsjöHandikappförbundenHandikappförbunden har tagit fram tre broschyrer för att underlätta för personer med olika funktionshinder att komma ut i arbetslivet; Nyckeln till arbeteRätt stöd till arbete och Våga visa vägen. Sollan Staflin på Komodo var formgivare och jag illustratör.
Sofia Wrangsjö
Stockholm
sublim.se
070-251 28 94

Sofia Wrangsjö

Jag jobbar som illustratör sedan många år tillbaka och illustrerar till många olika typer av kunder och användningsområden. Exempelvis tidningar, böcker, samhällsinformation, reklam och mjölkpaketsbaksidor.

Utöver mitt arbete som illustratör håller jag workshops med filosofisk inriktning. Områden som kan tyckas olika, men grunden är den samma, att lyssna och hitta lösningar. Jag tar också emot skolklasser som konstpedagog med filosofisk inritkning på Moderna Museet.