Stef Gaines portfolio

Stef Gaines
Boka mig för kurser

Rita figurer

Som serietecknare behöver man inte rita fotorealistiskt, men det finns ett gäng tips och trix som lätt gör en figur realistisk. Jag varvar genomgång och uppgifter på hur man ritar människor, ansikten och positioner. I mån av tid går jag även igenom hur man ritar händer, fötter och djur. Workshopen riktar sig till barn på 9 – 12 år.

Skapande skola, Workshop

Pacing i serier – seriernas berättarrytm
Jag berättar om seriers berättarteknik, den unika för just serier och bildberättande och hur man kan tänka för att göra en serie så spännande att läsa som möjligt. Föreläsning i ca 45 minuter med bildexempel som visas till. En föreläsning anpassad för eftergymnasial nivå. Först hållen på Serietecknarutbildningen i Skarpnäck.

Föreläsningar

Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Stef Gaines

Serietecknare och illustratör, född och bosatt i Stockholm. Tecknar bland annat för KamratpostenTidningen Vision, C'est Bon Anthology och Draw the Line. Jag tycker om att teckna nervösa karaktärer, snygga färger och övernaturliga element. Jag jobbar mest digitalt, och Clip Studio Paint är mitt favoritprogram för det. Men det händer även att jag tuschar analogt med stålstift och Bristol Board.

Även:
Föreläsningar
Sketchnoting
Workshops för barn i åldrarna 9-12
Materialvisning

För mer information och exempel på vad jag gör, besök min hemsida.