Stef Gaines portfolio

Bår och robot i hissStef GainesBår och robot i hissEn av totalt fyra illustrationer till appen SNICKS, för en av deras noveller. Bilden är i vektor.
Illustrerat omslag till musiksingel av Edward SwordsStef GainesIllustrerat omslag till musiksingel av Edward SwordsDe senaste åren har jag haft ett samarbete med musikartisten Edward Swords då jag illustrerat omslagen till hans musiksinglar "Lost & Found", "Your heart is a mess" och "Stay with me" Det här är den senaste, samtliga går att lyssna på där musik finnes.
Omslag till Quiet ~ Crowd kapitel 5Stef GainesOmslag till Quiet ~ Crowd kapitel 5Kapitel 5. Omslagsbild till min webbserie Quiet ~ Crowd.
Omslag musiksingel "Lost & Found"Stef GainesOmslag musiksingel "Lost & Found"Omslag till musiksingeln "Lost & Found" av Edward Swords. Släpptes sommaren 2019.
Karta till Stockholms Internationella Seriefestival 2019Stef GainesKarta till Stockholms Internationella Seriefestival 2019Karta för foldern till Stockholms Internationella Seriefestival 2019. Seriefestivalen hölls för första gången i Konstfacks lokaler så det var extra viktigt att visa hur man tog sig dit. På uppdrag från Kulturhuset Stadsteatern.
Seriesida ur "Magdalena"Stef GainesSeriesida ur "Magdalena""Magdalena" är en serienovell på 10 sidor som skrevs av MaGnUs och tecknades av mig till webbmagasinet la diaria. Magasinets säte är Uruguay, så serien är på spanska och platserna är baserade på ställen i Montevideo. Serien kan läsas i sin helhet här: https://lento.ladiaria.com.uy/articulo/2019/2/magdalena/
Seriestrip till Tidningen VisionStef GainesSeriestrip till Tidningen VisionSeriestrip till Tidningen Vision nr 6 / 2019
Sida tecknad dokumentation av AspseminariumStef GainesSida tecknad dokumentation av AspseminariumJag hyrdes in för att dokumentera ett tre dagars seminarie om fiskarten asp och det arbete som görs för att bevara den i Sverige. De två första dagarna hölls föreläsningar och sista dagen var exkursiondag. Jag summerade allt i serieform vilket resulterade i en PDF på 162 sidor. På uppdrag av Thyréns och för Länstyrelsen Uppsala Län.
Seriesida ur Quiet~CrowdStef GainesSeriesida ur Quiet~CrowdEn sida ur mitt längre projekt Quiet ~ Crowd. En webbserie som utspelar sig i Stockholm. Finns att läsa i sin helhet på www.quiet-crowd.com
Liveteckning från workshop om Ungas delaktighet och inflytandeStef GainesLiveteckning från workshop om Ungas delaktighet och inflytandeWorkshop för fritidspedagoger i Göteborg Stad. Jag hyrdes in för att på plats dokumentera i bildform vilket vid dagens slut resulterat i en PDF på 24 sidor.
Seriestrip till Tidningen Vision, 2018Stef GainesSeriestrip till Tidningen Vision, 2018Seriestrip publicerad i Tidningen Vision nr 6 / 2018. Numret ifråga hade ett stort reportage kring HBTQ-frågor som utgick från en undersökning om hur transpersoner har det på jobbet.
Kamratposten, baksidesserie 2018Stef GainesKamratposten, baksidesserie 2018Baksidesserie till Kamratposten nr 13, 2018. Bonnier Tidsskrifter Ab
Från skiss till färdiga karaktärerStef GainesFrån skiss till färdiga karaktärerEn illustration som brukar användas i samband med workshops jag håller.
Omslag, Quiet Crowd kapitel 2, 2018Stef GainesOmslag, Quiet Crowd kapitel 2, 2018Omslag till andra kapitlet av min webserie Quiet Crowd. Serien är på engelska och går att läsa i sin helhet på www.quiet-crowd.com
Hemsökt regnflicka, eget projektStef GainesHemsökt regnflicka, eget projektÖvning i färg, egen karaktär.
Tuschstudie 2016Stef GainesTuschstudie 2016Tuschstudie av en trappa i Årsta, Stockholm
Kamratposten, baksidesserie 2016Stef GainesKamratposten, baksidesserie 2016Baksidesserie till Kamratposten nr 09 2016 Bonnier Tidsskrifter Ab
[ENGLISH VERSION] Kamratposten, baksidesserie 2015Stef Gaines[ENGLISH VERSION] Kamratposten, baksidesserie 2015Baksidesserie till Kamratposten nr 17 2015 Bonnier Tidsskrifter Ab. Serien inkluderades även i en webbutställning för Swedish American Museum i Chicago.
Stef Gaines
Boka mig för kurser

Rita figurer

Som serietecknare behöver man inte rita fotorealistiskt, men det finns ett gäng tips och trix som lätt gör en figur realistisk. Jag varvar genomgång och uppgifter på hur man ritar människor, ansikten och positioner. I mån av tid går jag även igenom hur man ritar händer, fötter och djur. Workshopen riktar sig till barn på 9 – 12 år.

Skapande skola, Workshop

Pacing i serier – seriernas berättarrytm
Jag berättar om seriers berättarteknik, den unika för just serier och bildberättande och hur man kan tänka för att göra en serie så spännande att läsa som möjligt. Föreläsning i ca 45 minuter med bildexempel som visas till. En föreläsning anpassad för eftergymnasial nivå. Först hållen på Serietecknarutbildningen i Skarpnäck.

Föreläsningar

Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Stef Gaines

Serietecknare och illustratör, född och bosatt i Stockholm. Tecknar bland annat för KamratpostenTidningen Vision, C'est Bon Anthology och Draw the Line. Jag tycker om att teckna nervösa karaktärer, snygga färger och övernaturliga element. Jag jobbar mest digitalt, och Clip Studio Paint är mitt favoritprogram för det. Men det händer även att jag tuschar analogt med stålstift och Bristol Board.

Även:
Föreläsningar
Sketchnoting
Workshops för barn i åldrarna 9-12
Materialvisning

För mer information och exempel på vad jag gör, besök min hemsida.