Stefan Borell portfolio

Green Charge, hemsidaStefan BorellGreen Charge, hemsidaIllustration till Green Charge's hemsida och broschyr för Almedalen 2014
Läggdags, DadslifeStefan BorellLäggdags, DadslifeIllustration om pappalivet för "Dadslife"
Bråttom, DadslifeStefan BorellBråttom, DadslifePappalivet som illustration till "Dadslife"
KLIRR - teateraffischStefan BorellKLIRR - teateraffischAffisch och programblad till Comedics commedia dell'arte-föreställning "KLIRR" som spelades på Lojsta slott sommaren 2014.
Stefan BorellAffisch till Teatropens barnföreställning "Vilda Matilda"
Stefan BorellKaraktärer till programblad för Teatropens barnföreställning "Vilda Matilda"
Stefan BorellMästerkock, eget projekt
Stefan BorellKaraktärsstudie av en drake, eget projekt
Stefan BorellZombie, eget projekt
Stefan Borell
Stockholm
+46(0)763-455667

Stefan Borell

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Stefan Borell, är utbildad industridesigner och jobbar med illustration, konceptdesign och produktformgivning. Arbetar både digitalt och med penna och pensel. Jag tycker det är väldigt roligt att översätta tankar och ord till bilder och är lyhörd, fantasifull och bra på att lyfta det mest väsentliga i en idé.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Tjusningen är att börja med ett helt blankt papper, det kan ju bli precis vad som helst -och det är jag som styr! Spänningen i tecknandet ligger i att hitta det där som gör bilden intressant, det kan vara en blick, en känsla… -detaljen som gör skillnad. Jag gillar både att göra bildserier och att koka ner essensen av en text till endast en bild.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Barnböcker ligger mig varmt om hjärtat – de är ju grunden till mitt intresse att teckna. Att få ge karaktärer liv och form och låta bilder komplettera den skrivna berättelsen är en fantastisk process. Att tillsammans med uppdragsgivaren tolka och formge en vision, en fantasi.