Sten Johnson portfolio

Sten Johnsonillustration ur Ravalds Massagebok. Teckningen har bättre möjlighet att uttrycka kraft och rörelse än motsvarande foto.
Sten JohnsonUlf Olsson med försvarare i hovrätten ang mordet på Helen Nilsson. Teckning för TV4. Åklagaren, Ulf O med försvarsadvokat, anhöriga, vittne
Sten JohnsonÅrhus, Den gamle by. Här känner man historiens vingslag. Danmark har fina tecknartraditioner och uppskattar duktiga tecknare. Människor kommer fram och visar sin uppskattning.
Sten JohnsonJanne skall väl egentligen avbildas med det varma och charmerande skratt, som gjorde att han blev "Loffe" med hela svenska folket. Men här var trummisen Janne, som uppträdde. Kolla namnteckningen
Sten JohnsonMin son Björn sover middag. Koppargrafik, mezzotint-torrnål
Sten JohnsonDC 3:an "Daisy" står under Flygande Veteraners beskydd, där lever hon nu ett gott pensionärsliv till glädje för oss veteranflygälskare. Jag har haft nöjet att vara passagerare några gånger.
Sten JohnsonMikael Carlssons Bleriot XI. Den 25/7 09 var det exakt 100 år sedan Bleriot gjorde den första flygningen över kanalen. Mikael Carlsson upprepade flygningen med en kopia av Bliriots flygplan. Planet har en originalmotor och samma instrumentering, d.v.s. knappt någon alls
Sten JohnsonStridsfordon 90. Teckning till en mugg i en serie om sex st för stridsfordonsmuseét Arsenalen i Strängnäs
Sten JohnsonDräktskiss till en landsknekt i Malmöhusgardet
Sten JohnsonTeckning från Pildammsparken Malmö
Sten JohnsonMan skall inte sticka ut, Var som vanligt
Sten JohnsonTredje bladet i en konstgrafisk serie som visar moment i koppargrafik
Sten JohnsonÖsterlen, Skåne, Havängsdösen med Stenshuvud i bakgrunden.Här står tiden stilla
Sten JohnsonÖvre delen av ravinen i Sofieros slottspark
Sten JohnsonJ 29 "Tunnan" Gul Rudolf flyger som veteranplan fortfarande
Sten JohnsonFrån mitt krokiblock
Sten Johnson
Malmö
040-96 10 01
0702-977643

Sten Johnson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Sten Johnson och är bildskapande mångsysslare. Det är svårt att beskriva vad jag gör, eftersom jag arbetar över ett stort register, ofta relaterat till mina intressen. Lättast är det att gå in på min hemsida och se vad jag kan göra. www.stentecknare.se. Jag är mycket seriös och lämnar inte ifrån mig något som jag inte själv är nöjd med.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Det är svårt att säga eftersom jag har gjort allt från tekniska illustrationer för patentbyråer till rättegångsteckningar för TV. Har de senaste åren mest gjort pedagogiska aktivitetsböcker för barn (förl. Kärnan och Rebus). Bäst är det när man får arbeta med helheten, från kreativ idé till färdig produkt. Jag tycker om att avbilda det jag ser. Att kunna bevara en känsla eller en skönhetsupplevelse i en teckning är för mig en utmaning och en glädje. Min bakgrund som lärare och militär gör att jag gärna arbetar med visuellt pedagogiskt materiel. Roligast är det att arbeta med något som är nyskapande, även om jag är mycket traditionell i mitt bildspråk.
Har du fått några fina priser och utmärkelser?På 80-talet verkade jag som konstnär. Koppargrafik, teckning, skulptur var mina uttrycksformer och jag lyckades komma med i några ansedda jurybedömda utställningar: 7:e Grafiktriennalen 83, VI:e Teckningsbiennalen 86, Liljevalchs vårsalong 87. Jag upptäckte emellertid, att jag levde konstnärligt 100 år för sent, därför blev jag illustratör och tecknare i stället. Illustratörer betraktas som hantverkare av vår samtida konstuppfattning och det passar mig bra.