Sten Johnson portfolio

Sten Johnson
Malmö
040-96 10 01
0702-977643

Sten Johnson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Sten Johnson och är bildskapande mångsysslare. Det är svårt att beskriva vad jag gör, eftersom jag arbetar över ett stort register, ofta relaterat till mina intressen. Lättast är det att gå in på min hemsida och se vad jag kan göra. www.stentecknare.se. Jag är mycket seriös och lämnar inte ifrån mig något som jag inte själv är nöjd med.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Det är svårt att säga eftersom jag har gjort allt från tekniska illustrationer för patentbyråer till rättegångsteckningar för TV. Har de senaste åren mest gjort pedagogiska aktivitetsböcker för barn (förl. Kärnan och Rebus). Bäst är det när man får arbeta med helheten, från kreativ idé till färdig produkt. Jag tycker om att avbilda det jag ser. Att kunna bevara en känsla eller en skönhetsupplevelse i en teckning är för mig en utmaning och en glädje. Min bakgrund som lärare och militär gör att jag gärna arbetar med visuellt pedagogiskt materiel. Roligast är det att arbeta med något som är nyskapande, även om jag är mycket traditionell i mitt bildspråk.
Har du fått några fina priser och utmärkelser?På 80-talet verkade jag som konstnär. Koppargrafik, teckning, skulptur var mina uttrycksformer och jag lyckades komma med i några ansedda jurybedömda utställningar: 7:e Grafiktriennalen 83, VI:e Teckningsbiennalen 86, Liljevalchs vårsalong 87. Jag upptäckte emellertid, att jag levde konstnärligt 100 år för sent, därför blev jag illustratör och tecknare i stället. Illustratörer betraktas som hantverkare av vår samtida konstuppfattning och det passar mig bra.