Stina Nord portfolio

Eget arbete, "Mamma och Rut"Stina NordEget arbete, "Mamma och Rut"Självporträtt tillsammans med min dotter. Digitalt gjord illustration i Procreate. 
Eget arbete "Ragnar i för stora skor"Stina NordEget arbete "Ragnar i för stora skor"Inspirerat av ”Farbrorn som inte vill bli stor” och av självaste författaren Olof Landström. En del av illustratörskursen vid Leksands Folkhögskola 2021. Gjord i Procreate med Apple Pencil och iPad Pro.
Eget arbete, "Pareidioli"Stina NordEget arbete, "Pareidioli"Alster gjord som en del av illustrationskurs vid Leksands Folkhögskola. Uppgift: jobba mot uppdrag. Om att frilägga hjärnan, en förläggares frukost och att vara en professionell läsare. Gjord i Procreate.
Eget arbete, älska min kropp som ett piano"Stina NordEget arbete, älska min kropp som ett piano"  Illustration baserad på texten "Morgonrodnad" av Yolanda Bohm. Jag valde att tolka texten som om den vore skriven av en gammal kvinna - med hela sitt register inom sig. Om åtrå, sorg och längtan. Jag har inspirerats av Art Noveau-estetiken, fast inte ett kvinnoporträtt av en ung, vit kvinna med sensuell blick. Ur texten: ”Kan du älska min kropp som ett piano. Lära mig nya toner och skalor. Förvandla alla slagen till slagord. Och få mig att glömma hela min barndom.” ...och ”Älska alla skavanker och brister. Spela efter ärren som noter på huden. Spela mina revben och njuta av ljuden.”
Eget arbete, 360-illustrationStina NordEget arbete, 360-illustrationSfärisk bild/360-graderspanorama på lömska katter i ett magiskt landskap.
Eget arbete, 'Yrkesrollen'.Stina NordEget arbete, 'Yrkesrollen'.Tema: Konceptuell illustration som ska beskriva mig som person samt mitt förhållande till illustration. Jag försöker fånga både mina ideer och illustrationsuppdrag och välkomnar till min konstnärliga värld.   "Digital blandteknik". Eget foto på mig själv och popcorn som sedan vektoriserats.
Eget projekt, GeishaStina NordEget projekt, GeishaEget projekt. Digitalt arbete. Gjord i Adobe Illustrator.
Eget arbete, 'Gul'.Stina NordEget arbete, 'Gul'.Eget arbete. Gif-animation gjord i Adobe Photoshop.
Eget arbete: SalladsrutanStina NordEget arbete: SalladsrutanEget arbete. Digital illustration gjord i Procreate.
Ylva, min systerdotter. Eget arbete.Stina NordYlva, min systerdotter. Eget arbete.Eget projekt. Porträtt. Digitalt gjord illustration i Procreat med iPad Pro och Apple Pencil.
Illustration åt företag 2020.Stina NordIllustration åt företag 2020.Illustration till posters och trycksaker på olika objekt.
Eget arbete. Ylva plockar smultron.Stina NordEget arbete. Ylva plockar smultron.Barnporträtt. Illustration gjord i Procreate på iPad Pro med Apple Pen.
Eget arbete, 'Pärlskalle'.Stina NordEget arbete, 'Pärlskalle'.Diigital illustration gjord i Procreate med Apple Pen och iPad Pro, inspirerat av motiv från pärlplatta.
Eget projekt, höstlöv.Stina NordEget projekt, höstlöv.Digital illustration gjord för hand i Procreate med iPad Pro och Apple Pencil.
Eget arbete, Greta GarboStina NordEget arbete, Greta GarboVektorbaserad teckning, illustration. Adobe fresco.
Eget arbete, Greta Thunberg.Stina NordEget arbete, Greta Thunberg.Eget arbete. Blandteknink, porträtt av Greta Thunberg. Eget arbete. Quink och digital teckning.
Illustration för Poster "Dancing Blue".Stina NordIllustration för Poster "Dancing Blue".Poster Art. Illustration för Spart.se
Stina Nord
Enköping

Stina Nord

 

Rörelse är centralt i mina bilder. Och det figurativa. Mina linjer kan vara riviga/ostyriga såväl som stadiga och rena. 

Jag är främst konstnärlig i mitt uttryck. Samtidigt älskar jag att arbeta varierat, att ständigt utveckla mitt bildspråk och fortsätta med min bredd. I mina bilder blandar jag ofta olika tekniker, material och stilar. Ibland i form av kollage – både digitalt och analogt på papper – eller på möbler. Det blir så levande då och berättelser växer fram på ett dynamiskt vis. Och så har jag en förkärlek för att återanvända fragment av utdömda skisser.

Med en bakgrund inom Fine Art är jag van vid att arbeta idébaserat. Jag uppskattar  att både gestalta andras visioner men även vara med i processen att utveckla koncept. Mina nästkommande mål är att illustrera mer för bokomslag samt bildburna böcker och medier. Ni hittar mig även på Illustratörcentrum.