Tanja Marx portfolio

Illustration till Riksförbundet AttentionTanja MarxIllustration till Riksförbundet AttentionEn av 6 illustrationer till en folder som ges ut i början av 2021 av Riksförbundet Attention. Illustrationerna visar barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och situationer de kan uppleva.
Sveriges finaste adressTanja MarxSveriges finaste adressBokomslag till crimekomisk roman som utkommer hösten 2019 på förlaget Storyhood. Skriven av Geir W Stakset och Cyril Hellman.
Nationalencyklopedins läromedel i svenska för högstadietTanja MarxNationalencyklopedins läromedel i svenska för högstadietEn av många serieinspirerade illustrationer till NEs digitala läromedel. Jag har tecknat för hand med tusch och sedan färglagt i Adobe illustrator.
Stödord svenskaTanja MarxStödord svenskaEn av flera övningsbilder till hjälpläromedel för 6-årsverksamhet och lågstadiet. Ges ut av Hogrefe Psykologiförlaget 2018.
RummetTanja MarxRummetIllustration till Engelsk övningstext för högstadieelever. 
T och tidenTanja MarxT och tidenBarnboksprojekt under arbete, tecknar med tusch och sedan färglägger digitalt
KartellenkonsertTanja MarxKartellenkonsertEtt uppslag i serien "Tung Titel", actionkomedi i serieformat om olika mer eller mindre kriminella från Stockholm och Värmland vars vägar möts. Serien är under arbete just nu.
Mustaschen som försvannTanja MarxMustaschen som försvannBarnboksprojekt jag arbetar med, kombination av blyerts och digital färgläggning
Omslag Tung TitelTanja MarxOmslag Tung TitelOmslaget till "Tung Titel", actionkomedi i serieformat om olika mer eller mindre kriminella från Stockholm och Värmland vars vägar möts. Serien är under arbete just nu.
Sextiontalet - det evigt unga decennietTanja MarxSextiontalet - det evigt unga decennietArtikelillustration till SAS Eurobonus Traveller Magasin
StigmaTanja MarxStigmaIllustration av hemlösa som utsätts för ständig stigmatisering och blir ignorerade på tunnelbanan
För evigt trogenTanja MarxFör evigt trogenEn serie om huliganism. Tecknat för hand och skuggningar med rasterteknik.
Cyklopen 2003-2013Tanja MarxCyklopen 2003-2013En av många illustrationer i boken om Kulturhuset Cyklopen och dess 10-åriga historia. Bilden föreställer trappan i "Albanohuset", ett hus som ockuperades i ett av många försök att få till ett eget kulturhus.
Kulturskolan Raketen - ett motströms alternativTanja MarxKulturskolan Raketen - ett motströms alternativEn bok skriven av Mario Marx om Kulturskolan Raketens pedagogik och dess 20-åriga historia. Jag har gjort all grafisk formgivning/illustration. Utkom 2013.
Soul TrainTanja MarxSoul TrainPoster till fest med temat "SoulTrain", en klassisk 60-80tals dansshow, på Reflexen till stöd för kulturhuset Cyklopen
Stödposter till Kulturhuset CyklopenTanja MarxStödposter till Kulturhuset CyklopenPoster till en kampanj till stöd för Kulturhuset Cyklopen i Högdalen, Stockholm
Logo design Kulturhuset CyklopenTanja MarxLogo design Kulturhuset CyklopenKulturhuset Cyklopens logo
Illustrativ font designTanja MarxIllustrativ font designTypsnittet PixPac, en illustrativ retrofont uppbyggd av ett pixelsystem
Tanja Marx
Stockholm
0765-833559

Tanja Marx

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Tanja heter jag och jag är en illustratör / grafisk designer som gillar färg & detaljer. Jag tecknar gärna med en tunn tuschpenna, och arbetar vidare digitalt, men gillar också att experimentera med nya tekniker. Jag har en bachelorexamen från Kunstakademiens Designskole i Köpenhamn i visuell kommunikation plus flera års erfarenhet från konstskolor hemma i Sverige. Mine senaste projekt jag jobbat med är serieinspirerade illustrationer till Nationalencyklopedins svenskaläromedel och bokomslag till boken "Sveriges finaste adress".

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Det är när det precis lossnat efter allt skissande, när jag vet vad jag ska göra och jag hamnar i en form av massproduktion, då är jag superfokuserad och inspirerad och kör på hejdlöst, som en robot.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Då jag har en förkärlek för beskrivande bilder och mycket detaljer vill jag illustrera barnböcker, serier i alla dess former och faktaillustrationer.