Thomas Stålberg portfolio

Thomas Stålberg
Stockholm
08-84 25 51
0707-49 02 94

Thomas Stålberg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Thomas Stålberg, jag är tecknare, illustratör, korsordsmakare, grafisk formgivare, medielärare, författare och rocksångare … jag målar tavlor också. Alternerar mellan frilansande, författande, att vara lärare på gymnasium och kurser, spela musik … tiden räcker inte till allt, tyvärr. Helst vill jag skriva och rita böcker för barn och ungdom hela tiden. Att jobba för och med unga människor har liksom blivit min nisch. Fast jag kan rita allting, egentligen.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

En av mina deckarböcker för barn om Sten Falk blev nominerad till tidningen Jurys pris "Spårhunden" 2004 och den andra, "Dubbelt upp, Sten Falk!" knep Ture Sventon-priset "Temmelburken" 2005! Synd bara att så få fattat vilka bra böcker det är, men jag väntar på genombrottet som kanske kommer någon gång när jag är i sjuttioårsåldern.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Det bästa med mig är att jag är erfaren (35 år i branschen) snabb och får alltid bra bildidéer. Jag brukar kunna få ur mig ett resultat dagen efter beställningen. Jag har ju erfarenhet från de flesta stora dagstidningar och bokförlag i Sverige och en rad vecko- och månadstidningar; Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, Kamratposten, Vi, Svenska Mad, Resumé, Allers, Land … nämn en tidning så har jag ritat där. Min kultförklarade serie Schlagergnaager gick i Schlager och Slitz på 80-talet och var banbrytande för Rocky och Arne Anka. Jag är en av Sveriges seriepionjärer.