Thomas Stålberg portfolio

PhytagorasThomas StålbergPhytagorasIllustration till mattebok.
Matematisk båtThomas StålbergMatematisk båtOmslag på matematikboken "Mattestegen" (detalj)
Omslag till deckarbok - Sten FalkThomas StålbergOmslag till deckarbok - Sten FalkOmslag till "Sten Falk - privatdetektiv". Deckare för barn.
Det falska ansiktetThomas StålbergDet falska ansiktetOmslag till CD-bok av egen produktion. Deckare för barn.
Sten Falk illustrationThomas StålbergSten Falk illustrationIllustration Sten Falk - privatdetektiv.
Pojkar med vattenslangThomas StålbergPojkar med vattenslangIllustration till Kamratposten
HöstbildThomas StålbergHöstbildIllustration för norsk läsbok. Gjord i ritprogrammet Illustrator. Vektorbild. Till Kalejdo 2, Cappelen Damm Bokförlag.
Sten Falk på boxningThomas StålbergSten Falk på boxningIllustration Sten Falk - privatdetektiv.
Skämtteckning till KamratpostenThomas StålbergSkämtteckning till KamratpostenTusch på papper, färglagd med Photoshop.
Anna Gök och Sten FalkThomas StålbergAnna Gök och Sten FalkIllustration Sten Falk - privatdetektiv.
Anonym alkoholistThomas StålbergAnonym alkoholist"Man e ju hellre ett känt fyllo än en anonym alkoholist!" Skämtteckning från Dagens Nyheter
Schlagergnaager - seriefigur på LPThomas StålbergSchlagergnaager - seriefigur på LPSeriefiguren Schlagergnaager fick göra reklam för Luftgitarr.
Grodan och paddanThomas StålbergGrodan och paddanIllustration till Kamratposten
BarnpysselThomas StålbergBarnpysselFinn fem fel
Omslag till barntidningThomas StålbergOmslag till barntidningFiske. Omslag till Kamratposten.
Bus eller godis!Thomas StålbergBus eller godis!Illustration, ritad med Illustrator till norsk läsebok, "Kalejdo", förlag: Cappelen Damm
Illustration ur en bok om Eldkvarns historiaThomas StålbergIllustration ur en bok om Eldkvarns historiaIllustration till Tony Thoréns självbiografi "Va faan är det frågan om?". Tusch på papper.
Karikatyr Ebba GrönThomas StålbergKarikatyr Ebba GrönKarikatyr på punkbandet Ebba Grön i landsorten.
Thomas Stålberg
Stockholm
08-84 25 51
0707-49 02 94

Thomas Stålberg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Thomas Stålberg, jag är tecknare, illustratör, korsordsmakare, grafisk formgivare, medielärare, författare och rocksångare … jag målar tavlor också. Alternerar mellan frilansande, författande, att vara lärare på gymnasium och kurser, spela musik … tiden räcker inte till allt, tyvärr. Helst vill jag skriva och rita böcker för barn och ungdom hela tiden. Att jobba för och med unga människor har liksom blivit min nisch. Fast jag kan rita allting, egentligen.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

En av mina deckarböcker för barn om Sten Falk blev nominerad till tidningen Jurys pris "Spårhunden" 2004 och den andra, "Dubbelt upp, Sten Falk!" knep Ture Sventon-priset "Temmelburken" 2005! Synd bara att så få fattat vilka bra böcker det är, men jag väntar på genombrottet som kanske kommer någon gång när jag är i sjuttioårsåldern.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Det bästa med mig är att jag är erfaren (35 år i branschen) snabb och får alltid bra bildidéer. Jag brukar kunna få ur mig ett resultat dagen efter beställningen. Jag har ju erfarenhet från de flesta stora dagstidningar och bokförlag i Sverige och en rad vecko- och månadstidningar; Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, Kamratposten, Vi, Svenska Mad, Resumé, Allers, Land … nämn en tidning så har jag ritat där. Min kultförklarade serie Schlagergnaager gick i Schlager och Slitz på 80-talet och var banbrytande för Rocky och Arne Anka. Jag är en av Sveriges seriepionjärer.