Tina Lundgren portfolio

Eget projekt, "Släpp mig kärring!"Tina LundgrenEget projekt, "Släpp mig kärring!"A2 format, blandteknink. Ingår i en serie till en utställning, 2021.
Eget projekt, "Bubbelvatten!!!"Tina LundgrenEget projekt, "Bubbelvatten!!!"A2, blandteknik. Ingår i en serie till en utställning, 2021
Eget projekt, "Kafferepet"Tina LundgrenEget projekt, "Kafferepet"A1, blyerts.
Eget projekt, "Sch!"Tina LundgrenEget projekt, "Sch!"A1 målning, akryl på papper.
Tina Lundgren"Solabborre", akrylmålning. 30 x 30 cm
Tina Lundgren"Inte illa pinkat av en trähäst!", sa kejsaren med de nya kläderna
Tina Lundgren
Tina LundgrenChanteclair, en fabel om en tupp
Tina LundgrenHästen och liljorna, akrylmålning 100 x 145 cm, från 2009
Tina LundgrenTigern, akrylmålning, 45 x 130 cm, från 2009
Tina LundgrenÅlabåt vid Yngsjö strand, akrylmålning, 90 x 120 cm, från 2009
Tina Lundgren"Se upp!", julkort från Åhus 2007
Tina LundgrenAbborre, akrylmålning, 30 x 30 cm, från 2009
Tina Lundgren
Yngsjö
044-24 02 87
070-40 48 49 7

Tina Lundgren

Jag heter Tina Lundgren och jag är inte enbart illustratör eller konstnär utan även Kreatör, som i Svenska Akademins ordlista får förklaringen ’skapare’, för det tycker jag passar bra in på mig och min verksamhet. Jag jobbar med allt från den enklaste lilla pytte teckning till sydda tremeters krokodiler, att spela barnteater i det lilla formatet till att måla oljemålningar som är 3,5 meter höga. Det främsta målet med mitt skapande är att jag vill få fram och förmedla glädje och värme. Jag använder oftast klara färger och starka kontraster, gärna kryddat med en gnutta gnistrande och glittrande magi…

Efter avslutade studier på konstskola1992, har jag jobbat med olika projekt inom konst, teater o musik. Till Musik i Syd har jag gjort scenografier, masker, rekvisita, dockor, affischer och/eller kläder till ca 35 olika föreställningar.

Jag har även själv medverkat i ett tiotal olika föreställningar för barn. Som katten i ”Mästerkatten i stövlar”, som räv i ”Kackel i borgen”, som råttan Ve i ”Ve & Fasa” samt som spöke i ”Det spökar på Glimmingehus” bl a.

Till Kulturhuset Barbacka har jag, bl a, formgivit och inrett ett Sagorum med tema HC Andersen, gjort bilder och rekvisita till modellteatern ”Nils Holgerssons underbara resa” samt figurer och väggmålningar i andra lokaler i kulturhuset. 

Jag har varit inblandad i lite drygt 20 böcker – från omslag till att skriva och illustrera hela böcker. Ytterligare tre böcker är under arbete med planerad utgivning 2021. 

Utöver detta har jag haft mitt eget måleri med ca 40 egna utställningar och ca 50 samlingsutställningar, bl a i Paris, Bukarest, London, Florens o Venedig.

Jag har också alltid haft ett starkt engagemang när det gäller djur och natur. Jag har under flera års tid gjort målningar o illustrationer med hotade och utrotningshotade djur. Till Biennalen i Florens 2015 hade jag med de två målningarna ”Släpp inte taget om djuren” I och II och till Biennalen i London 2017 två målningar i samma serie med underrubrik "en hyllning till lejonet Cecil" och ”Maskerad för en tiger” (som fick pris för excellens).

Under två läsår, 2017/18 och 2018/19 var jag ute i samtliga årskurs 5 i hela Kristianstads kommun, med Kulturnyckeln, skapande skola. Min medverkan bestod i konsttimmar där eleverna bland annat fick göra djurmasker. Till nästa läsår 2021-22, kommer jag att vara engagerad i ett nytt konstprojekt för åk 5 med inriktning återbrukskonst.

I juni 2014 fick jag mitt eget varumärke: Vincent by Tina Lundgren, registrerat. Vincent har en egen krönika i tidningen ”Vi syns i Åhus”. Krönikorna finns också på Vincents egen facebook sida: Vincent by Tina Lundgren och de första 14 krönikorna kom som bok 2020.

Jag är medlem i KRO, Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.