Tippan Nordén portfolio

Eget projekt - Jag tänker på MODE...Tippan NordénEget projekt - Jag tänker på MODE...Modeteckning i blandteknik, med en blinkning till föreställningen av vad MODE kan vara..
Eget projekt - Jag tänker på MODE...Tippan NordénEget projekt - Jag tänker på MODE...Tuschteckning på gråpapper med "modernt" anslag, egen lek.
Eget projekt - Fashionable FaceTippan NordénEget projekt - Fashionable FaceAnsikte inspirerat av dagens catwalkvisningar...
Omslag för Italienska ELLE, nyår 2014.Tippan NordénOmslag för Italienska ELLE, nyår 2014.Omslag med modeteckning i blandteknik för italiensla ELLE Luxe 2013 - 14. En av nio i tidningen...Full frihet att tolka de olika modeskaparna, här Valli.
Donna Leon - Ond Bråd Död i VenedigTippan NordénDonna Leon - Ond Bråd Död i VenedigOmslag till Donna Leon "Ond bråd död i Venedig", Forum. Kriminalpolis Brunettis öden och äventyr i Venedig . Blandteknik.
Inger Alfvén : Det Blå SkåpetTippan NordénInger Alfvén : Det Blå SkåpetIllustration till ett utdrag ur "Det blå skåpet" av Inger Alfvén. Svensk Damtidning. Blandteknik.
Valentinos Skor... Tippan NordénValentinos Skor... "Valentinos skor", olja på duk 73x60cm. Porträtt av ung flicka i Valentinos chiffongklänning. Skorna blev till en skröna på den tidens catwalk - de gick knappt att gå i ....
Cornelia Webb - smycken !Tippan NordénCornelia Webb - smycken !Omslag och affisch till Cornelia Webb for Ellos, kroppssmycken 2013. Bläckteckning som blev till affisch, folder samt som del i video på Fotografiska Muséet.Häftogt i storformat !
Oscar de la RentaTippan NordénOscar de la RentaProvteckning för Oscar de la Renta, net-á-porter, i London, för live teckningsprojekt för en dag... Londonbaserad tecknare fick jobbet, haha!
Diorbrud, italienska ELLETippan NordénDiorbrud, italienska ELLEEn av nio modeteckningar - alla mina - för italienska ELLE Luxe. Helsida. Jul/nyår 2012 -13
Versace, ELLE Luxe Italien.Tippan NordénVersace, ELLE Luxe Italien.En av nio helsidor i Italienska ELLE Luxe, jul-nyår 2012-13. Full frihet att illustrera 9 modeskapares kreationer, i lekfullt samarbete med AD Florian Ribbisch, Milano.
Prima Vera PosterTippan NordénPrima Vera PosterEn av fyra " Fågelfjärilsflickor" skapade för Kajsa Leanderson, agentandartists.com. " Parisvår". Poster, 80x60 cm, print på "fint" papper. Bläckteckning . Visad på bl.a Maison Suédoise i Paris och på Galleri Bon i Stockholm.
Sagan om Haute Couture - Damernas VärldTippan NordénSagan om Haute Couture - Damernas VärldIllustration i Damernas Värld - Sagan om La Haute Couture. Worth var det första modehuset inom denna genre och fick sin historia berättad i DV av Karina Ericsson Wärn.
Cornelia Webb - smycken !Tippan NordénCornelia Webb - smycken !Ett uppdrag från Ellos inför lanseringen av Cornelia Webb, internationell smyckedesigner. 9 illustrationer med kroppssmycken användes som affisch och folder. Massor med flera teckningar användes till en video i megaformat som visades på Fotografiska Muséet i Stockholm samt på Ellos hemsida.
Mall of Scandinavia - Infrastruktur på väggen i informationscentrum.Tippan NordénMall of Scandinavia - Infrastruktur på väggen i informationscentrum.En "modeaktig" illustration av infrastrukturen kring det nya köpcentret i Solna var uppdraget. Collage och teckning i fri blandning blev mitt uttryckssätt  - tryckt som tapet på väggen !
Fay Weldon "Onda aningar"Tippan NordénFay Weldon "Onda aningar"Utdrag ur "Onda aningar" av Fay Weldon. En av många illustrationer för Svensk Damtidning då en ny bok presenterades varje vecka...svunna tider.
Acne Paper Tippan NordénAcne Paper Helsida i Acne Paper, bläckteckning.
Rödluvan på franska för Liber...Tippan NordénRödluvan på franska för Liber...Rödluvan och vargen - en av 1000-tals illustrationer i "Formidable" - franska för nybörjare av Margareta Brandelius och Ingvor Sundell ( Liber/Almqvist&Wiksell)  
Tippan Nordén
Sollentuna
070-729 21 83

Tippan Nordén

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Tippan Nordén – tecknare med de mest skiftande uppdrag sedan start på 70-talet : mode och fiction med många uppdragsgivare , bl.a italienska ELLE . Och så läromedel . Njuter än av varje ny utmaning och att inte veta vad som väntar runt hörnet . Och sedan många år målar jag (olja). Funderar på min 25e separatutställning just nu i juni -15. Undervisar då och då i modeteckning på Beckmans Skola . Rent o snyggt när jag tecknar, stökigt o kladdigt när jag målar, men alltid ett ordnat kaos.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Att börja ett nytt projekt, eventuellt med helt ny kund är underbart ! Att spåna och leka tills vi säger – KÖR ! Så kommer en eventuellt arbetsam transportsträcka – och sedan är det en fröjd att leverera ..

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Det finaste jag fått är Knut V. Petterssons stipendium 2008 genom Svenska Tecknare.