Tomas Karlsson
Alingsås
0705645811
0705-64 58 11

Tomas Karlsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Tomas Karlsson och jag tillbringade min barndom med att sitta på mitt rum hemma på Tjörn och rita. Nu många år senare sitter jag fortfarande på mitt rum och ritar, fast nu finns rummet i Alingsås. Jag har jobbat med allt möjligt, allt från animerad film till väggmålning. Jag har ritat på rättegångar och textat diplom. Fast roligast är ändå att få göra bilder som får betraktaren att tänka till.

Har du några hemliga talanger?

Att jag är en aktiv orienterare är väl kanske inte så hemligt, men att jag också ritar orienteringskartor, kanske inte så många känner till. Fler ögonbryn brukar höjas när man får reda på, att jag är en av dem som vet mest om svensk bilracing före 1960. Dessutom skriver jag låtar och sjunger i ett akustiskt band.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Jag förstår inte vad det beror på, men mitt skrivbord har en tendens till att dra till sig papper. Arbetsytan blir allt mindre och snart kan jag bara rita frimärken. Jag har en känsla av att beror på att jag alltid håller på med en mängd olika saker. Är det inte olika uppdrag, så är det något av alla mina egna projekt.