tomas tomtyve nilsson portfolio

print design till lazy oaftomas tomtyve nilssonprint design till lazy oafPrint design till lazy oaf. Temat för kollektionen var trash and treasure. Jag designade prints på temat utifrån min bildvärld.
ögon, pensel, vulkantomas tomtyve nilssonögon, pensel, vulkandigital bild, eget projekt.
Vinyl cover for fake bandtomas nilssonVinyl cover for fake bandjag blev inbjuden till att vara med i en utställning i london som hette Fake wave. En skulle komma på ett fake band och skriva text om det samt producera pins. Jag hittade på bandet Koppardalen med rötterna i Avesta, Dalarna, precis som jag. jag valde att ta projektet vidare och visa hur bandets första LP-släpp skulle kunna se ut.
filmposter för film om tensta konsthalltomas nilssonfilmposter för film om tensta konsthallposter för film om tensta konsthall. filmen gjordes av Salad Hilowle och Jonas Böttern
poster for independent ceramics markettomas nilssonposter for independent ceramics marketaffisch för en marknad i London som heter independent ceramics market.
logo för projektet alla kan cyklatomas nilssonlogo för projektet alla kan cyklatext från projektet på facebook: Att cykla, en färdighet som de flesta av oss tar för givet. Att cykla är att uppleva glädje och frihet. Att lära sig cykla är också lyckan över att klara av det omöjliga. Denna känsla får tyvärr många aldrig möjlighet att uppleva av olika anledningar. Ibland på grund av fysiska förutsättningar men ibland bara för att folk har förutfattade meningar kring vad som krävs för att trampa och styra en tvåhjulig cykel på egen hand. I projektet "Jag kan cykla” vill vi skapa förutsättningar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna lära sig cykla själv på två hjul. Metoden har redan testats i US under flera år och med goda resultat, nu tycker vi det är dags för Sverige.
mural östbergaskolantomas nilssonmural östbergaskolanen av många muraler på uppdrag av östbergaskolan
gott liv som äldretomas tomtyve nilssongott liv som äldrelogottyp för projektet "Gott liv som äldre" som är ett nationellt Arvsfondsprojekt som undersöker goda exempel på aktiviteter och boende för äldre personer med IF och tar fram material kring detta. De utbildar också fyra grupper av äldre personer med IF så att de blir experter på åldrande. Gott liv som äldre – aktiviteter och boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning finansieras till större delen av Arvsfonden
frukost, eget projekt. del i serie.tomas tomtyve nilssonfrukost, eget projekt. del i serie.Början till en serie digitala prints. frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagsfika, middag, fest. 
collection for And The Revolutiontomas tomtyve nilssoncollection for And The Revolutionett projekt som började med att jag skulle rita på deras fönster vid lucia, som sedan även blev en cykelram, t-shirts, crewnecks cykelkepsar tillsammans med Piegata som sydde dem. och även screentryck.  mer bilder på projektet finns här. 
illustration för aesculap tomas tomtyve nilssonillustration för aesculap illustration och omslagsbild för den norska medicintidningen Aesculap. temat var ledarskap
brev till Sverigetomas tomtyve nilssonbrev till SverigePoster för kortfilmen brev till Sverige, av Salad Hilowle Modern flyttar tillbaka till sitt hemland Somalia, men saknar det Sverige hon minns. Dottern som bor kvar i Gävle har en annan bild av Sverige. Med brev och minnesbilder möts modern och dottern. Regissören Salad Hilowle försöker förstå vad "hem" betyder. Är det en plats som man fyller med minnesbilder eller något annat?
poster till konstkollektivet studio ponytomas tomtyve nilssonposter till konstkollektivet studio ponytvå posters för utställning med konstkollektivet Studio Pony.
reflexstickers till ATRtomas tomtyve nilssonreflexstickers till ATRreflekterande klistermärken för cyklar, barnvagnar och allt som behöver synas i mörkret. i samarbete med cykelbutiken ATR
design för ölburk eget projekttomas tomtyve nilssondesign för ölburk eget projekteget projekt, tänkt design för ölburk.
grattiskort, eget projekttomas tomtyve nilssongrattiskort, eget projektett av många personliga grattiskort jag producerar.
lunch- del i matserientomas tomtyve nilssonlunch- del i matserienpersonligt projekt
ett hustomas tomtyve nilssonett husdel av serie. undersöker minimalism 
tomas tomtyve nilsson
älvsjö
0709781404

tomas tomtyve nilsson

Hej,
Jag är en illustratör och konstnär utbildad på Konstfack.
Med rötterna i skateboardkulturen så kom jag tidigt att intressera mig av olika sätt att uttrycka sig på. I mitt sätt att framställa bilder så jobbar jag ofta väldigt analogt och med collage. Jag har bl a. gjort muralmålningar på Östbergaskolan och Äppelängens förskola i Stockholm, hållit i illustrationskurser på folkuniversitetet samt varit med att starta en konstskola i älvsjö.

Jag jobbar både nationellt och internationellt,
Bland mina klienter märks klädesmärket Lazy oaf, affären och marnadsanordnaren DIY artshop i london, cykelbutiken And The Revolution, litteraturmagasinet Lasso i Norge, projektet Alla kan cykla som finansieras genom arvsfonden.

jag bemästrar de flesta digitala program inom illustration och är även utbildare och föreläsare.