Tova Jertfelt portfolio

Eget projekt, "Skogen"Tova JertfeltEget projekt, "Skogen"Pågående personligt projekt, en bilderbok för vuxna om mobbning.
Natur & Kultur, bokomslag och illustrationerTova JertfeltNatur & Kultur, bokomslag och illustrationerBokomslag, foe, och fanzine gjorda till svenska översättningen av "Under ditt finger", utgiven 2019. Collageteknik.
Natur & Kultur, bokomslag och illustrationerTova JertfeltNatur & Kultur, bokomslag och illustrationerBokomslag och svartvita tuschmålningar till Mona Monasars poesibok "Modersmål", utgiven 2019. Ungefär 50 illustrationer alltsomallt. "I kongenialt samspel med Monasars texter liksom smyger Tova Jertfelts svartvita illustrationer in över sidorna. De rymmer på en gång stor svärta och lämnar ljusa, fantasieggande tomrum omkring sig. Som platser att skapa vidare på.” - dagensbok.com
Frihet.se, redaktionell illustrationTova JertfeltFrihet.se, redaktionell illustrationIllustration (tre stycken totalt) och en gif till en krönika av Henrik Arnstad, skriven i tidningen frihet.se 2018. Artikeln handlar om relationen mellan SD och NMR och går att läsa här: https://www.frihet.se/nmr-och-sd-fascism-i-tva-fodral    
RE:Public, redaktionell serieTova JertfeltRE:Public, redaktionell serieSerie till RE:Public, 18 sidor i svartvita collage. Publicerad 2019. Serien är en illustrativ skildring av en flykting som flyr från sitt hemland Eritrea under 2015, och är helt baserad på hans vittnesmål. Läs hela serien här  
RE:Public, redaktionell illustrationTova JertfeltRE:Public, redaktionell illustrationIllustrationer (5 stycken) och porträtt av olika miljökämpar runtom i världen som är under hot. Läs hela artikeln här.  
OmVärlden, redaktionell illustrationTova JertfeltOmVärlden, redaktionell illustrationMer än 50 unika illustrationer till nästan lika många artiklar i den digitala tidningen OmVärlden 2017-2018. Illustrationerna har skapats med varierande tekniker, men är i huvudsak digitala, och i samtliga fall till för digitalt användande. Se större urval här: tovajertfelt.com/omvrlden-editorals
Kollektiv Sorg, visuell profilTova JertfeltKollektiv Sorg, visuell profilVisuell profil till iniativet "Kollektiv Sorg", en kampanj om våldet i förorten. Lanserad 2020. Läs mer här  
LSU, animationTova JertfeltLSU, animationAnimerad kampanjfilm åt LSU, publicerad 2017.
Teskedsorden, visuell identitetTova JertfeltTeskedsorden, visuell identitetSamarbete med Nathalie Ruejas Jonson, en visuell identitet för kampanjen "Var inte medrasist" 2017.
Amnesty, gåvokortTova JertfeltAmnesty, gåvokortIllustrationer till Amnestys gåvokort, lanserade 2019. Korten fokuserar på olika typer av mänskliga rättigheter.
Event illustrationerTova JertfeltEvent illustrationerFlertalet gånger har jag deltagit på event och porträtterat besökarna live. Bland annat på morfar ginko, Levi's, Norrtäljedagen m.m.
Berwaldhallen, affischTova JertfeltBerwaldhallen, affischAffisch till Interplay-serien, 2014, en föreläsningsserie med dirigent Daniel Harding. Affischen anspelar på mötet mellan hjärnan och musiken, i form av hjärnvågor.
Aferim!, illustrationTova JertfeltAferim!, illustrationIllustration till Riga International Film Festival, där den illustrativt beskriver filmen Aferim! av Radu Zude
Tova Jertfelt
Uppsala
0736843438

Tova Jertfelt

Jag heter Tova Jertfelt och arbetar som illustratör och grafisk formgivare. Jag gör bilder till bland annat tidskrifter, bokomslag och digitala kampanjer.
Jag gör även animationer i stopmotionteknik och har erfarenhet av postproduktion, samt att jag har formgivit grafiska profiler och logotyper. Jag är även en hejare på att jobba med porträtt och eventillustration, ibland gör jag även serier på uppdrag. Min styrka ligger i det illustrativa.
När jag illustrerar tenderar jag att använda antingen svartvit collageteknik, tuschmåleri, grafiska tryck, digitalt måleri, linjeteckning eller torrpastell, ofta blandar jag samtliga digitalt. Mitt manér är grafiskt, med kraftiga linjer och utrymme för happy mistakes. De flesta illustrationer jag gjort hittills är emellertid mörka, eftersom jag behandlat mörka ämnen som rasism, mobbning, förtryck och brott mot mänskliga rättigheter. När jag jobbat med formgivning så är det främst för iniativ som är för t.ex. intersektionalitet eller hållbarhet, då har färg- och formskalan varit annorlunda.

Jag har en kandidatexamen i grafisk design och illustration/visuell kommunikation från Konstfack.

Bland uppdragsgivare finns Natur och Kultur, Amnesty Sverige, Teskedsorden, RE:Public, OmVärlden m.fl.