Tova Jertfelt portfolio

Tova Jertfelt
Uppsala
0736843438

Tova Jertfelt

Jag heter Tova Jertfelt och arbetar som illustratör och grafisk formgivare. Jag gör bilder till bland annat tidskrifter, bokomslag och digitala kampanjer.
Jag gör även animationer i stopmotionteknik och har erfarenhet av postproduktion, samt att jag har formgivit grafiska profiler och logotyper. Jag är även en hejare på att jobba med porträtt och eventillustration, ibland gör jag även serier på uppdrag. Min styrka ligger i det illustrativa.
När jag illustrerar tenderar jag att använda antingen svartvit collageteknik, tuschmåleri, grafiska tryck, digitalt måleri, linjeteckning eller torrpastell, ofta blandar jag samtliga digitalt. Mitt manér är grafiskt, med kraftiga linjer och utrymme för happy mistakes. De flesta illustrationer jag gjort hittills är emellertid mörka, eftersom jag behandlat mörka ämnen som rasism, mobbning, förtryck och brott mot mänskliga rättigheter. När jag jobbat med formgivning så är det främst för iniativ som är för t.ex. intersektionalitet eller hållbarhet, då har färg- och formskalan varit annorlunda.

Jag har en kandidatexamen i grafisk design och illustration/visuell kommunikation från Konstfack.

Bland uppdragsgivare finns Natur och Kultur, Amnesty Sverige, Teskedsorden, RE:Public, OmVärlden m.fl.